Subvencija za mehanizaciju

I ovi sto su zavrsili fakultet, a nije poljoprivredni, da im se oduzima 5 poena! :ROFLMAO:

Salim se naravno, ja sam uvek za to da svi imaju ista prava na konkursu pa po principu ko pre devojci njemu devojka. E sad to bas i nije realno, i treba dati neke prednosti i prioritete ali tako da razlike budu male i da ne teraju ljude da prebacuju gazdinstva, prave nova na zene i sta se sve drugo radi da se dodje do velikih bodova.. Da je ta razlika 2-3 boda retko ko bi se cimao da radi tako nesto.

Ne bih ja nista promenio u ovom konkursu. Ja najveći problem vidim u tome sto treba biti mnogo vise takvih konkursa a ne samo taj jedan za koji se svi hvatamo. Sve subvencije se treba davati po ovom sistemu predracuna. Mislim da se jedino tako moze razvijati poljoprivreda. Odobre se lepo sredstva pa izvoli dodaj i kupi.

Sent from my moto g(8) power using Tapatalk

Ali imas masinu i odmah radis sa njom.
Masine se kupuju i obnavljaju onda kad postoji odgovarajući konkurs. Samo tako mozes biti rentabilan. Ako sam radio bez te masine do sad, radicu jos neko vreme necu da se zakucavam kreditom. Ako se daju subvencije za traktor npr, sto se ne bi dala sredstva unapred, tako i za sve ostalo. Cemu to primoravanje da uzmes kredit i da se zakucas bez potrebe, pa jos i da cekas i strepis 1-2 godine. A drugo puno su puta slagali sto i danas rade, ne moze covek nista da planira sa njima. Bolje i manje da daju i na predracun, al da ne lazu i ne pricaju bajke. To je moje mišljenje.

Masine se kupuju i obnavljaju onda kad postoji odgovarajući konkurs. Samo tako mozes biti rentabilan. Ako sam radio bez te masine do sad, radicu jos neko vreme necu da se zakucavam kreditom. Ako se daju subvencije za traktor npr, sto se ne bi dala sredstva unapred, tako i za sve ostalo. Cemu to primoravanje da uzmes kredit i da se zakucas bez potrebe, pa jos i da cekas i strepis 1-2 godine. A drugo puno su puta slagali sto i danas rade, ne moze covek nista da planira sa njima. Bolje i manje da daju i na predracun, al da ne lazu i ne pricaju bajke. To je moje mišljenje.

To mislim da je jednostavna i dobro je razradjena sema, drzava u dilu sa bankama, sto vise poljo kredita vise para drzavi od banaka. Na svakakve fore se tu ide, pa makar to bilo par procenata, na dobru kolicinu se dobrano isplati svima njima samo mi najebemo..

Nema tu pameti. Na konkursu za mlade ucestvovalo je 5000 seljaka odobreno je 3000. Sta sa ovih 2000? Konkurises predracunom i cekas dve sezone da ti odobre i na kraju te odbiju.

Nema tu pameti. Na konkursu za mlade ucestvovalo je 5000 seljaka odobreno je 3000. Sta sa ovih 2000? Konkurises predracunom i cekas dve sezone da ti odobre i na kraju te odbiju.
Ne pricam o konkursu za mlade, taj sam konkurs prosao pre dve godine i cekao samo 5 meseci. Svi konkursi trebaju biti na tom principu, o tome pisem.

Pa čekaj imao si kako se dobijaju bodovi, svako je mogao da vidi otprilike gde je. E sad neko što je hteo sa tipa 3 boda da dobije subvenciju....
Ne može se ići u krajnost, konkursi ma kakvi su, su tu da se napravi selekcija neka... Najviše mrzim mladje ljude (starijima je opravdano) koji bukvalno ne znaju ni obrazac da popune a kukaju kako nikad ništa ne dobijaju itd...
Naravno bolje je na predračun, sigurnije, manje rizika itd...

Ako toliko zarađuješ tebi ne treba poljoprivreda.

Послато са TA-1032 помоћу Тапатока
Znaci ko ima malo bolju platu njemu ne treba vise nista a ovi sto rade 200 I vise hektara I kupuju masine od po 100000 evra njima je sve to malo treba im jos vise I da im se gura sto vise subvencija

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nisam cuo za taj ogranak,to kao neka priprema rekao bih po nazivu

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Samo da pojasnim subvencije su razvojna mera a ne socijalna pomoć
to je diskutabilno dali su razvojna mera ili socijalna pomoc.ja bih rekao i jedno i drugo.kad evropskom farmeru EU nebi davala pomoc po hektaru pre svega,po litru mleka...njega bi pojeo americki farmer.iz mog ugla zar to nije socijala kad ti neko da pomoc da ti neprodajes svoj proizvod skupo jer neces imati kome da ga prodas tj propasces kad se pojavi jeftiniji amerikanac...ti spustas cenu i sa dobijenom "socijalom" prezivljavas i nastavljas da zivis i radis...

Socijala je kad gladnom coveku das ribu.
Subvencija kad gladnom coveku das stap da sam peca.
Tako i ovde sto neki traze subvencije po hektaru i da drugi ne mogu da rade zemlju. Neki opet traze masone da bi radili.

Nazad
Vrh