Subvencija za mehanizaciju

Ne platiš od neto zarade nego od bruto zarade, to moraš da računaš kao input isto kao što računate arendu i onda kad je ne plaćate

Meni samo zanimljivo sto neki predlazu da bi oni koji imaju zavrsen poljoprivredni fakultet trebalo da budu u prednosti?! I sto se mene tice to je u redu nema sta, samo kad bi ti isti imali i znanje a ne protrcali kroz fakultet kao krava kroz kukuruz... Jedan primer...Zove me drugar prosle godine koji sa jos par ispita koliko mu fali ce biti poljoprivredni inzenjer, legenda je bio u velikoj nedoumici, pitanje je glasilo, “brat moj reci mi moze li drljaca da se vozi unazad”. Jebiga covek ne zna, traktor vidi samo u prolazu, a drljaca zna da postoji, ali ne zna kako izgleda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ако ћемо реално предност могу да траже само они који су и систему пдв-а без обзира да ли се баве само пољопривредом или су и запослени. Зашто би неко ко живи само од пољопривреде имао предност над неким који је запослен, а уз то се бави пољопривредом исто као и овај што није запослен.

Zato što je neke strah da ne postanemo ekstra profiteri, takve gluposti može da piše samo neko kome nikad nije zvonio sat i ne zna kako to izgleda kad ne znaš ni za svetak ni za petak ni vikend i nedelju praznik ni božić ni novu godinu ni zimu kišu i sunce ni dal si umoran ni dal ti se spava nego si obavezan da se vladaš po satu i kad ti dođe vreme da ideš na posao da moraš da zaboraviš i na kuću i na njivu

Poslednja izmena:
Ne fakultet,ali srednja poljoprivredna je skroz ok i dovoljna.
Ni roditelji farmaceuti ne mogu apoteku da ostave deci ako nemaju farmaceutsku skolu, samo zemlju moze da radi kome se digne.

I ti sad malo preteruješ,upoređuješ farmaceuta koji treba čoveku da da neki lek kojim može da ga ubije i zemljoradnju koju su ljudi radili još u starom veku, i tvoj deda je radio zemlju iako verovatno nije imao ni 2 razreda škole. Ne kažem sad je drugo vreme i savremene tehnologije i što više čovek zna biće mu lakše ali ne treba baš preterivati

Možda je malo preterao ali probajte da se setite koliko hemije se koristilo pre 10,20,50 godina.

Kada bi imao majku državu a ne maćehu, onda bi možda bio ravnopravan.

A i kakva deca takva majka, maćeha, ko šta ima.

Mozda preterujem, mozda i ne, kao i izjave ko placa PIO da bude u prednosti.
Jbg nekad su tako i lecili ljude, pa vise ne rade tako.
A da radi kome se digne to i dalje stojim iza toga. Ko god je imao prljav novac najlakse ga je okrenuo u poljoprivredi, ko je imao priliku da upadne u drzavnu zemlju na zakon jaceg kera upao je, ko je imao na finjaka dojave de ima zemlje u firmama u restrukturisanju upao je i radio, ko je imao infomcacije da pasnjake uzima i pretvara u oranice zbog subvencija uzeo je ko je mogao da namesti drzavnu po pravu preceg namestio je zemlju pa stoku prodao.
Mnooooogo vise je takvih hektara otislo u ruke nekim jacim igracima. A ovde je problem nekima sto se dobije povrata u kinkursu za mlade 75% iako svake godine ima redovan konkurs u kome se dobije 50-65% bez problema.
Isto tako hibi poljoprivrednici u 99% ne kupuju nove traktore,kombajne,ne nabijaju zakupe drzavnih arendi rade toliko da prezive i poprave platu a takvi smetaju

Ja se slažem u popuno,stim da dodamo ko se muči ceo dan sa zastarelom mehanizacijom ,ko nema člansku kartu,ko drži stoku a u govnima je do ušiju,i još barata sa vilama dosta dobro,to mu jedini izvor prihoda i još plaća pio i zdrastveno i samodoprinos od zemlje,odvodnjavanje,neje mađar ni član familije,nema jd marku novijeg datuma u dvorištu,toga treba eleminisati u startu.

Nazad
Vrh