Subvencija za mehanizaciju

A sto da neko ko placa PIO bude u plusu?
Sta sa nekim mladim ko npr ima 20 godina i radi 15ha zemlje i zeli da konkurise a velika mu je stavka PIO na godisnjem nivou, sto ispred njega da bude neki tatin sin kome tata moze da plati PIO.
Taj mladi ako se opredelio za poljoorivredu znaci da radi taj posao i svakako da nema potrebe otac da mu plati PIO nego sam je doprineo kroz rad takvom vidu placanja.

Da se oglasim i ja...ko placa pio placa sebi penziju ko neplaca nema penzija...e sad pio i subvencije sto bi se to vezivalo.u vojvodini imate 100ha neko 500ha a na jugu 2-3-5 maksimum 10ha.u vojvodini vec od 15-20ha subvencija onih jadnih 4000-5000 mozete da platite pio.na jugu to nemoze.e sad 1ha plastenicke proizvodnje na jugu ostvari prihod kao ko zna koliko ha ratarske.nije to bas jednostavno treba to prepisati od neke normalne zemlje

Jel ti nisi bio u orkestru ? Drzava ti omogucila da ono radis na crno, pa pretaces u zemlju novac i pravis osnovu.
Kad tad ce morati, a do tad ce da protece mnogo vode... eno ona tema Ameri zivi na selu,radi zemlju, legalno ima firmu za groblje i legalno mu lezu pare kao jutjuberu.
To da ti drzava omoguci da radis zemlju pod uslovom da placas PIO je ravno apsurdu da ti dozvole da drzis apoteku da li poljo ili ljidsku jer imas lokal.
Nista licno protiv tebe da ne shvatis,ali svi smo mi primer necega.
Ima par forumasa koji si krenuli samo u zemlju i samo od nje da zive, ostatak sara ko kako stigne.
Ako mozes taj hobi da unovcis, sta je tu lose. Ako mislis da je u tom mom hobiju bilo toliko para da si mogao zemlju da kupujes varas se. Koja je razlika izmedju mog posla koji sam ja radio povremeno iz hobija i ljudi koji rade usluzno neke radnje tipa oranje, zetva i tako ostvarivali dodatni prihod? Da li mislis da cist poljoprivrednik, a dobar mehanicar ne treba da odradi i naplati nesto ako moze? Bar da se zaradi za ne daj boze bolovanje ako se razboli. Zaposleni o tome ne trebaju da brinu jer njima je bolovanje placeno, a neki ga uzimaju da bi na vreme posejali ili slicno.

Da se oglasim i ja...ko placa pio placa sebi penziju ko neplaca nema penzija...e sad pio i subvencije sto bi se to vezivalo.u vojvodini imate 100ha neko 500ha a na jugu 2-3-5 maksimum 10ha.u vojvodini vec od 15-20ha subvencija onih jadnih 4000-5000 mozete da platite pio.na jugu to nemoze.e sad 1ha plastenicke proizvodnje na jugu ostvari prihod kao ko zna koliko ha ratarske.nije to bas jednostavno treba to prepisati od neke normalne zemlje
Samo da pojasnim subvencije su razvojna mera a ne socijalna pomoć

A što bi neko ko ne radi nigde i plaća pio bio povlašćen, plati 100000 din godišnje a kroz subvencije izvuče 5x više a onaj koji je zaposlen uplati u taj budžet 5x više od tebe a da bude uskraćen za subvencije

Poljoprivrednik placa od svoje neto zarade. Kada se vama bude skidalo sa neto plate ja cu se sloziti sa vama. Zdravstvo, predskolske ustanove, skolstvu i u celom javnom sektoru ta izdvajanja su uracunata u projektovanim budzetima, a to placa ceo narod. Eps kroz kroz cenu struje, rudnici kroz cenu uglja, masinske i sve zanatske radionice kroz cenu radnog sata svuda su uracunate cene koje podrazumevaju troskove u koje su uracunati i izdvajanja za pio i zdravstveno.

Poljoprivrednik placa od svoje neto zarade. Kada se vama bude skidalo sa neto plate ja cu se sloziti sa vama. Zdravstvo, predskolske ustanove, skolstvu i u celom javnom sektoru ta izdvajanja su uracunata u projektovanim budzetima, a to placa ceo narod. Eps kroz kroz cenu struje, rudnici kroz cenu uglja, masinske i sve zanatske radionice kroz cenu radnog sata svuda su uracunate cene koje podrazumevaju troskove u koje su uracunati i izdvajanja za pio i zdravstveno.

Ne, svi placaju od svoje bruto zarade, neto je ono sto ti ostane da kupis sladoled (nakon sto platis i gorivo, i seme i PIO). S tim da onaj ko nije zaposlen placa fiksno a onaj ko je zaposlen placa proporcionalno plati koju prima. Na primer ovo Darko sto kaze on plati mnogo vise nego neki poljoprivrednik koji dosta vise zaradjuje od njega.

Ono kako bi poljoprivrednik placao isto kao zaposlen jeste da na svaku prodaju proizvoda X procenata ide za pio.. Da li to nekome odgovara sad ? Pa ne, to bi bilo bas zajebano, jedino ako bi postojao zakon da cena kukuruza na primer bude najmanje 20 din. kao sto je najmanja plata 30ak hiljada din.

On 100% moze da utice na cenu svojih proizvoda. Zato su i uvedeni razni vidovi subvencija i pomoci.

Ja tebe ne razumem da li ti nas zezaš ili stvarno ne razumeš neke stvari.Nama koji radimo se od bruto plate odbija za penziono, socijalno porezi i ostala sranja a ono što nam ostane je neto plata i po tebi mi bi trebali 2 puta da platimo jedno isto koje već plaćamo nekoliko puta više od vas

Ne, svi placaju od svoje bruto zarade, neto je ono sto ti ostane da kupis sladoled (nakon sto platis i gorivo, i seme i PIO). S tim da onaj ko nije zaposlen placa fiksno a onaj ko je zaposlen placa proporcionalno plati koju prima. Na primer ovo Darko sto kaze on plati mnogo vise nego neki poljoprivrednik koji dosta vise zaradjuje od njega.

Ono kako bi poljoprivrednik placao isto kao zaposlen jeste da na svaku prodaju proizvoda X procenata ide za pio.. Da li to nekome odgovara sad ? Pa ne, to bi bilo bas zajebano, jedino ako bi postojao zakon da cena kukuruza na primer bude najmanje 20 din. kao sto je najmanja plata 30ak hiljada din.
Mislis da bi imaao vecu neto platu ako mu se nebi skidali doprinosi/ Samo bi prikazali manji bruto.

Neretko se sa vlasnikom pogadja u nekim manjim i srednjim firmama.njpr plata za tebe je 100 00pdin bruto moze minimalac na ruke pa ostatak na racin,a moze i sve na racin pa dobije manje. To nine redak slucaj.
Okanite se za vase dobro kukanja o zeposlenima, puna drzava koji rade za minimalac rudarski, ako bi oni dali otkaze i cekali subvencije bile bi ove kojekakve rang liste mnogo duze.

Kolega coci izgleda ima neku fobiju od zaposlenih ljudi, brate zaposleni sve dažbine plaća od bruto plate i ostane mu neto plata a ti kad prodaš žito ili kukuruz dobijaš bruto prihod i kada od toga platiš sve troškove proizvodnje i ostale dažbine porez, arendu, seme,djubre pa i taj pio ono što ti ostane je tvoja neto zarada

Nazad
Vrh