Subvencija za mehanizaciju

Ako dobro sumiram. Nasa stocarska proizvodnja gubi bitku sa EU robom. Mi ne mozemo biti rentabilni sa mlekom od 30din i svinjama od 130din. Ili ce se nesto promeniti ili krava i svinja domacih biti nece. Subvencije sluze da opstane proizvodnja, da li to bilo riba ili stap za pecanje svejedno. Sada imamo situacija da nema stapa a nema ni ribe a mi gladni.

Ako dobro sumiram. Nasa stocarska proizvodnja gubi bitku sa EU robom. Mi ne mozemo biti rentabilni sa mlekom od 30din i svinjama od 130din. Ili ce se nesto promeniti ili krava i svinja domacih biti nece. Subvencije sluze da opstane proizvodnja, da li to bilo riba ili stap za pecanje svejedno. Sada imamo situacija da nema stapa a nema ni ribe a mi gladni.
na jugu srbije nema krava,nema teladi,nema bikova,nema svinja,nema nicega...mleko je jeftinije od vode,zarade nema,propada se...utrka sa evropskim farmerima je nemoguca misija.sve jedno je kako se to zove ali dok se drzava neisprsi i da farmeru onoliko koliko daju hrvati rumuni evropljani... on nikada nece biti konkurentan.a to znaci dzaba 50posto za mehanizaciju,subvencije za mlade,povoljni krediti,sve je to dzaba ako je njegovo mleko 30 din

Evo ja nikad više vina nisam imao, pošto se bavim i vinarstvom, toliko se ne prodaje da nikad nisam toliko imao....

Trebalo bi da imamo vise. Nekad se radilo 10ha i svastarilo i imali smo daleko vise i materijalno i uopste sto treba za normalan i miran zivot.

Niko neće da kupi od seljaka viču skupo. Mleko kod seljaka 60-70din/L i niko neće, svi kupuju u prodavnici po 100-130din/L... Svi trče u mesaru da kupe viršle od mesa iz agrentine sa akcije od "99din/kg" i gomilu drugih proizvoda.... A posle se čude što su deca bolesna....

Još malo će biti ko šta hoće da jede kvalitetno moraće da hrani za sebe kao i do sad, jer više neće moći da se kupi..... Jer da se tovi bilo šta za prodaju više ne ide, a mesare će se uvek snaći za sirovinu.... Drugar prodao bikove, hteo da kupi telade, tražili mu 650e za tele od 130kg. Došao kući naručio Bager i taj dan porušio delove objekta, da više ne može da se za*ebe i kupi telade....

Eve ga
c067f00e06fd988a54349cbb80e75e5b.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh