Subvencija za mehanizaciju

PIO ce biti obavezan za one koji hoce da se bave samo poljoprivredom, ali je tu obavezu malo odlozila korona. Naprosto tako funcionise i EU i tu nema "hoces-neces". Smanjice se broj poljoprivrednika, a povecace se povrsine. Izdvojice se oni koji su se "snasli" i to je to. Onaj ko ne uspe oticice da radi u neku firmu, ili ce pokrenuti neki privatni biznis. Ovo sto pisem moze nekom da se ne svidi, al tako nam se pise. Zivi bili pa videli za 10 god najduze.

Ja sam novac na racun dobio treceg dana Sv.Nikole. Bilo je to prijatno iznenadjenje posle 5 meseci čekanja. Resenje je stiglo neki dan posle Nove godine. Nije bilo toliko pompezno i dugo najavljivano kao sad al je svakako bilo jako korisno.
Iz edicije secanja na konkurs 2018 godine

Sent from my moto g(8) power using Tapatalk

Jebi ga nekom roditekji imaju dobar kapital,politicke veze,lopovluk i deca kija nisu znala sta bi u zivotu aj u poljoprivredu.
Ja nisam mogao samo od zemlje da zivim, da ne pricam da ne bih imao tih 100 000din za PIO. Bas volim sto moram i da radom i zemlju da radim i cekam konkurs 2 godine. Ko me pita ...

Znaci koliko vidim da ce kod mene biti izvisina, posto sam mesto dobio pred kraj.
Bitno da firma uzela pare srecna, a ti Aco kuj te jebe zasta sto imas 23god i zelis da radis na selu

Kako ti firma uzela pare,za ovaj konkurs ide predracun samo?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ovde kod nas u okrugu smo nas par kupili masine pa predali dokumentaciju, dobili da je primljeno, i da je uredna sa svim papirima.
Stricu je stiglo prosle nedelje za kosacicu da je odobren i ceka isplatu

Stric je konkurisao za mlade?
Jebi ga nekom roditekji imaju dobar kapital,politicke veze,lopovluk i deca kija nisu znala sta bi u zivotu aj u poljoprivredu.
Ja nisam mogao samo od zemlje da zivim, da ne pricam da ne bih imao tih 100 000din za PIO. Bas volim sto moram i da radom i zemlju da radim i cekam konkurs 2 godine. Ko me pita ...
Kad tad ce morati da se razgranici ko radi samo zemlju, a ko radi kombinovano. Para to jest pomoci nema dovoljno za sve. Sad ce neko reci pa zaposli se i ti. To je pandorina kutija, ali opet kazem morace to da se resi. PIO je bio dobar nacin.

Stric je konkurisao za mlade?

Kad tad ce morati da se razgranici ko radi samo zemlju, a ko radi kombinovano. Para to jest pomoci nema dovoljno za sve. Sad ce neko reci pa zaposli se i ti. To je pandorina kutija, ali opet kazem morace to da se resi. PIO je bio dobar nacin.
Jel ti nisi bio u orkestru ? Drzava ti omogucila da ono radis na crno, pa pretaces u zemlju novac i pravis osnovu.
Kad tad ce morati, a do tad ce da protece mnogo vode... eno ona tema Ameri zivi na selu,radi zemlju, legalno ima firmu za groblje i legalno mu lezu pare kao jutjuberu.
To da ti drzava omoguci da radis zemlju pod uslovom da placas PIO je ravno apsurdu da ti dozvole da drzis apoteku da li poljo ili ljidsku jer imas lokal.
Nista licno protiv tebe da ne shvatis,ali svi smo mi primer necega.
Ima par forumasa koji si krenuli samo u zemlju i samo od nje da zive, ostatak sara ko kako stigne.

Jel ti nisi bio u orkestru ? Drzava ti omogucila da ono radis na crno, pa pretaces u zemlju novac i pravis osnovu.
Kad tad ce morati, a do tad ce da protece mnogo vode... eno ona tema Ameri zivi na selu,radi zemlju, legalno ima firmu za groblje i legalno mu lezu pare kao jutjuberu.
To da ti drzava omoguci da radis zemlju pod uslovom da placas PIO je ravno apsurdu da ti dozvole da drzis apoteku da li poljo ili ljidsku jer imas lokal.
Nista licno protiv tebe da ne shvatis,ali svi smo mi primer necega.
Ima par forumasa koji si krenuli samo u zemlju i samo od nje da zive, ostatak sara ko kako stigne.
Ne mora biti PIO obavezan ali nije u redu ni da se nalaze u istom kosu po raznim uredbama i pravilima ovi koji su u sistemu PIO sa ovim koji nemaju tu obavezu a ravnopravni su u svemu.

A sto da neko ko placa PIO bude u plusu?
Sta sa nekim mladim ko npr ima 20 godina i radi 15ha zemlje i zeli da konkurise a velika mu je stavka PIO na godisnjem nivou, sto ispred njega da bude neki tatin sin kome tata moze da plati PIO.

Da ne pričamo o ljudima koji rade 5-10 ha.U krajnjem slučaju zašto bi bili u povlašćenom položaju oni koji plaćaju 100000 din za PIO.Mislim to nisi neke pare da bi oni bili u prednosti za bilo šta.

Vi zaboravljate da su podsticaji tj. konkursi u poljoprivredu i za preduzeća, zadruge i škole nije samo za fizička lica ...

Nazad
Vrh