Subvencija za mehanizaciju

Realno gledano Ne mogu oni dići cene koliko mi možemo platiti.
Problem je samo što se dole od beograda ne plaća ni porez ni odvodnjavanje, jednostavno nemaju kome da naplate, izumire sela se gase, milion praznih i palih kuća u kojima niko nije bio možda i 20-30godina...i od koga da uzmu pare.... A da to država oduzme neće, jer nema nikakve koristi od toga...... Pa se onda sve lomi na Vojvodinu..... Počev od poreza na imovinu, poteza na prenos apsolutnih prava, odvodnjavanje, takse za rtv pretplatu, naplate parkiranja, i još gomila grugih stvari.....

Ljudi se jednostavno boje i onda plaćaju..... Da ne bi izgubili imovinu..... Zato što su zastrašeni od policije.... Išao sam dole po srbiji i uzduž i popreko.... Nemaju puteve, a ne policiju, kome tamo da naplati kaznu kada još malo neće biti života u nadenih 20-30godina ostaje sve pusto.... Traktora i prikolica sreo bar 100 nigde tablice ni instalacije... A i to tako ide već 50 godina a kod nas deru, ako ne radi sijalica. Meni pisali kaznu za rotaciju slabo sija kaže u sred leta na 40 stepeni a traktor išao sam.....

Izvinjavam se za off. Morao sam.

Smesno je kako se prica o registraciji traktora, odrzavanju elektro instalacije, porez na zemlju ... a redovni mesecni racun za komunalije je daleko veci od redovnog osiguranja i tehnickog za masine koje zarade za svih 12 meseci racuna ali o tome niko ne polemise, nece iz zone komfora.

Realno gledano Ne mogu oni dići cene koliko mi možemo platiti.
Problem je samo što se dole od beograda ne plaća ni porez ni odvodnjavanje, jednostavno nemaju kome da naplate, izumire sela se gase, milion praznih i palih kuća u kojima niko nije bio možda i 20-30godina...i od koga da uzmu pare.... A da to država oduzme neće, jer nema nikakve koristi od toga...... Pa se onda sve lomi na Vojvodinu..... Počev od poreza na imovinu, poteza na prenos apsolutnih prava, odvodnjavanje, takse za rtv pretplatu, naplate parkiranja, i još gomila grugih stvari.....

Ljudi se jednostavno boje i onda plaćaju..... Da ne bi izgubili imovinu..... Zato što su zastrašeni od policije.... Išao sam dole po srbiji i uzduž i popreko.... Nemaju puteve, a ne policiju, kome tamo da naplati kaznu kada još malo neće biti života u nadenih 20-30godina ostaje sve pusto.... Traktora i prikolica sreo bar 100 nigde tablice ni instalacije... A i to tako ide već 50 godina a kod nas deru, ako ne radi sijalica. Meni pisali kaznu za rotaciju slabo sija kaže u sred leta na 40 stepeni a traktor išao sam.....

Izvinjavam se za off. Morao sam.
Brate i dole od Beograda se plaća i porez i odvodnjavanje i sve što se plaća u Vojvodini, mislim da si sa ovim postom napisao tešku glupost

North Ne vredi raspravljati o ovome sa nekim ko ima jedan traktor prikolicu spiditer i auto. Takvi će nestati jako brzo i neće više raditi zemlju još će je i prodati da im ne bi bila teret oko vrata. Jer državu oni ne zanimaju. Primera radi Radi u firmi ne plaća pio, to je hobi poljoprivrednik imaće duplo veći porez na zemlju i neće imati pravo na nikakve subvencije i pomoć od države.... Živi bili pa videli. Jesi potrošio te komunalije struju vodu gas? Plati i tačka. Imaš sveću bunar drva. Alternativa postoji samo niko neće. Opanak se popapučio to je problem. (treba gledati situaciju iz više uglova)

Barbula Bio sam 100x i video šta je i kako je dole ne treba ti ništa da mi pričaš o gluposti .

North Ne vredi raspravljati o ovome sa nekim ko ima jedan traktor prikolicu spiditer i auto. Takvi će nestati jako brzo i neće više raditi zemlju još će je i prodati da im ne bi bila teret oko vrata. Jer državu oni ne zanimaju. Primera radi Radi u firmi ne plaća pio, to je hobi poljoprivrednik imaće duplo veći porez na zemlju i neće imati pravo na nikakve subvencije i pomoć od države.... Živi bili pa videli. Jesi potrošio te komunalije struju vodu gas? Plati i tačka. Imaš sveću bunar drva. Alternativa postoji samo niko neće. Opanak se popapučio to je problem. (treba gledati situaciju iz više uglova)

Barbula Bio sam 100x i video šta je i kako je dole ne treba ti ništa da mi pričaš o gluposti .
Ne znam gde si ti to DOLE bio ali ima života i van Vojvodine i van tih vukojebina gde si bio,ne znam da li možda znaš ali i DOLE ima ljudi koji imaju traktora ,kombajna i drugih mašina skupljih nego što ima većina gore kod tebe i koji plaćaju iste dažbine kao i vi gore pa čak i parking mesto, struju, tv pretplatu i internet i još što šta

Ko ima potrebe za 2-3 traktora,kombajn i 2 prikolice sigurno moze i da izdvoji za registraciju. Vise je pitanje volje.

Mislim da nije problem registracija,nego uslovi koje moras da ispunis,tj motorno vozilo... Ako doteram traktor sa ispravnom i kompletnom signalizacijom,ne treba da mi prave problem oko "led radnog svetla ili dimenzije guma...
Isto to vazi i za subvencionisanje mehanizacije. Bilo bi normalno da se odrede procenti i iznosi povrata,pa ti kupuj masinu koje marke hoces i kog tipa hoces. A ne da te ogranice sa razno raznim uslovima i glupostima.

Imam jedno pitanje. Od kog datuma u tekucoj godini podlezu fakture za povracaj za nabavku mehanizacije? Uzeo bih nesto sad, pa predao kad izadje uredba.
Da malo izvucem para iz drzavnog budzeta koji @Peet marljivo puni. Salim se, naravno. :)

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Batalite sve i zatvorenim ocima sa pokrivenim usima samo napred, ali dokle?!☺
Kakava je danasnja situacija u drzavi da nije Vojvodine u sastavu sa njenim doprinosima, zeli neko priznati ili ne, za manje od godinu dana sve zivo bi se rasturalo ko od sale!
Slazem se da je Salecar☺
Sorry za off topic!
Tačno. A ti bi sedeo u mraku, jer i tebi i caru struja dolazi od "dole".

Ja sam reko mojima ako prodjem na konkurs dajem jagnje i prase,sad verovatnoca je 1% da cu proci a 99% da necu.neka ide zivot vozimo dalje i do sad sam sve za kes uzimao pa sam cutao i radio

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh