Subvencija za mehanizaciju

I ja sam razmišljao o njemu, jedino me zeza uslov <2 ha. Sad razmišljam da Skinem zemlju sa gazdinstva. Koliko je to pametno ne znam, ističe mi ugovor za oko 7 ha sledeće godine a čovek je umro pre par meseci, naslednici su u SAD, ko zna kad će završiti ostavinu. Neminovno je da ću ostati bez registracije.

Subvencije za traktore=subvencije za Svonju i njegovu firmu,da se podeli kojo dinar sa ministrom protiv poljoprivrede.

Послато са SM-J610FN помоћу Тапатока

Malo je glup ovaj pravilnik. Ko ima manje od dva hektara realno ne treba mu ni 539 a ne Rus od 80 konja

Послато са TA-1032 помоћу Тапатока

Pa jel vidite kako su nam nametnuli pricu i stalno kljuju kako treba smanjiti troskove proizvodnje a oni svoje proizvode tj. nase inpute nonstop dizu :haha: ma je.. nas u mozak
Pa kalkulisu oni i upravo zato forsiraju pricu o smanjenju troskova proizvodnje kako ne bi dali uslova za vecu zaradu, odmah neko poskupljenje. Nereseno ili ipak njihova prednost.☺

To jeste bezobrazluk koliko trgovac u odnosu na fabricku cenu traktora zaradi. Taj traktor u Belorusiji kosta 10k dolara i dok dodje kod nas ispadne 20k eura

5) od 0,1 do 50 ha cveća (na otvorenom polju);
6) do 50 ha aromatičnog i lekovitog bilja;
7) do 2 ha žitarica, industrijskog i krmnog bilja.

ko ima saksiju kamilice, 1m2 žita(nema donje granice?) ili 10 ari pod cvećem može da dobije povraćaj
ali kupiti traktor za to????
meni sa 7,5 ha ne treba, dobar mi je imt 539 iz 1986g.
kako rade, tako će i završiti!

Poslednja izmena:
Godinama pričam kako će nas hiperprodukcija odvesti u propast ali ne vredi,niko ne sluša.Moramo početi sa nekim radikalnim merama,podigli smo sami sebi arende sa realnih 150-200 e/ha na 350-600 e/ha, semenske kuće nas deru kao zečeve,od realnih 1500 din/sj kukuruza došli smo do 12500 din /sj i niko se ne buni...Država nam na gorivu otima 72 din po litri i mi ništa,opet.Skladištari ti otmu pdv i deru na lageru,ako hoćeš da izvučeš robu i prodaš povoljnijem ponuđaču uzmu ti 9 % plus lager,mi ćutimo i čekamo.Gledamo kako su mikro i mali proizvodjači već propali,ne reagujemo dok red ne dođe na nas.Tek sad vidim povezanost sa tekstom u mom potpisu...

I tri puta skuplji tehnički pregled, podignuti doprinosi, odvodnjavanje.... Sve se čini da poljoprivrednici ni slučajno ne dodju do daha.

Nazad
Vrh