Subvencija za mehanizaciju

Čist marketing, sa tim uslovima realno ako bude 100-tinak zahteva plafon...
U prošloj turi kada je bilo za voćare i povrtare na predračun, bilo 2000, i pitanje koliko je od toga samo isplaćeno...

Ovde su na predracun traktore isplatili svima. Ja mislim da je za ovaj sad konkurs dosta zainteresovanih ali svi se bojr rizika jer mora prvo da se kupi traktor pa da cekad hoce li se oni smilovati ili ne.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Dobro da išta daju kod nas nemožeš ništa dobit osim velikih cifri za koje te oderu da bolje da nisi ni uzeo

"Taksisti na ovaj ustupak gledaju kao na način da im se država oduži za to što im godinama nije omogućila fer uslove poslovanja i nije uredila to tržište. "
Procitam ovo, a onda pogledam privilegovan polozaj koji imaju taksisti u dosta gradova i pitam se ko je ovde lud.
Kontrola cena znacajno iznad trzisnog nivoa, u BGu je ZABRANJENO da daju popuste, ogranicen broj taksista i samim tim konkurencija itd.
I jos sad da dobiju vozila o trosku poreskih obveznika. Paraziti jedni

Jedino me tesi sto je ovo mozda jos jedna predizborna patka, kao i nase subvencije za traktore od 50%, i da od toga nece biti nista

Screenshot-20200103-150909.png

Izašao konkurs za traktore ,a po pravilniku malo će ih moći konkurisati.
U ratarstvu da ima u gazdinstvu do 2Ha žitarica industrijskog i krmnog bilja.

Kakvi debili upravljaju ministarstvom,nije im ni zameriti,ova drzava je otisla u tri lepe,ponovo nece biti dizela za poljoprivrednike bez akcize,kao ni konkretnog iznosa po ha,bice ovakvih gluposti,da se zvalavi na tv u ,kako drzava podstice poljoprivredu.

Послато са SM-J610FN помоћу Тапатока

"до 0,5 ha поврћа, воћа и цвећа у заштићеном простору;

-до 2 ha јагодастог воћа, односно до 5 ha осталог воћа;

-2 ha грожђа, на парцелама које су уписане и у Виноградарски регистар у складу са законом који уређује вино;

-до 3 ha поврћа (на отвореном пољу);

-од 0,1 до 50 ha цвећа (на отвореном пољу);

-до 50 ha ароматичног и лековитог биља;

-до 2 ha житарица, индустријског и крмног биља."

Kolege sta mislite kolko njih ispunjava ovako sta?

do 2 ha zitarica i krmnog bilja
za grozdje napisao 2ha da li je do ili od te povrsine?

Moje misljenje da se ponavlja ista prica kao sa pocetkom Iparda od pre neke godine.
Prica , obecanja , nadanja - a na kraju dajemo vam jedno veliko PRC !!!

Cujem da ce u septembru biti subvencije za traktore,za one koji nisu prosli ipard. A mi koji nismo bili na ipardu i radimo vise od 2 ha zemlje,mozemo da se je.....mo!!! Nama nije potreban traktor...

"до 0,5 ha поврћа, воћа и цвећа у заштићеном простору;

-до 2 ha јагодастог воћа, односно до 5 ha осталог воћа;

-2 ha грожђа, на парцелама које су уписане и у Виноградарски регистар у складу са законом који уређује вино;

-до 3 ha поврћа (на отвореном пољу);

-од 0,1 до 50 ha цвећа (на отвореном пољу);

-до 50 ha ароматичног и лековитог биља;

-до 2 ha житарица, индустријског и крмног биља."

Kolege sta mislite kolko njih ispunjava ovako sta?

do 2 ha zitarica i krmnog bilja
za grozdje napisao 2ha da li je do ili od te povrsine?

Moje misljenje da se ponavlja ista prica kao sa pocetkom Iparda od pre neke godine.
Prica , obecanja , nadanja - a na kraju dajemo vam jedno veliko PRC !!!

Reče ja pre neki dan marketing politika,sad će svi da brišu parcele iz registra da bi mogli da ispune uslove,pa i to malo bednih subvencija što daju neće više morati isplaćivati :haha:

Ispunjavam povrsinu na primer u pogledu voca ali povrsina pod zitaricama prelazi limit. Da li ja imam prava ili ne?:sta:

Nemas 8-) Ja ne ispunjavam Ipard jer mi fali hektara voca (treba preko 5) a ne ispunjavam ni nacionalni jer imam preko 2ha zitarica tako da mi ostaje Aca iz Klenka :ROFLMAO:

Ne znam sta vam nije jasno kod konkursa za traktore,vidno je namenjeno za neke bliske drzavne prijatelje koji rade cvecarstvo(ako uopste ima takvih u Srbiji) od 0,1 do 50ha cveca.
Znaci prvo moraju proci ovi sa "cvecarstvom",pa ako se kvota ne ispuni lako ce oni doneti izmenu uredbe i podici ostale povrsine.

Nazad
Vrh