Subvencija za mehanizaciju

"oni kazu da ce traktor kupiti samo onaj kome je potreban bez obzira da li ce dobiti subvenciju ili ne,ali ako upadne u bubanj srece onda jos bolje po njega."

To se sad nekom diglo da piše pa ajde da piše.

Svako pise svoje misljenje zato smo ovde.

Eto meni je ministar rekao malo drugačijm rečima,"Svako ko ne može da učestvuje na IPARD-u imaže šansu da konkuriše kod MP za traktore koji se sklapaju kod nas".
Nađi neki konkurs da nije "loto"? Ako baš imaš volju mogu na pp da ti napišam gde sam sve kokurisao u zadnjih 10 g i kolika mi je prolaznost(smešno)
I IPARD je bubanj,kao i sve ostalo u našoj državi.

Ne razumem zasto je predracun losa opcija. Pare koje daju su nase pare koje svi uplacujemo u budzet. Fakticki nam vracaju nase pare. Naftu sipam na pumpi svu kolicinu, razlog je sto se bojim alternativnih snabdevanja jer pumpe i dizne crkavaju a kako smo sa majstorima tanki najskuplje mi je da traktor stane. Znaci ja uplatim oko 3000l dizela akcizu i pdv u budzet tj nekih 200k dinara svake godine. Nisam izvukao ni 50% novaca koje dam drzavi samo po ovom osnovu. I kad kupim masinu drzavi platim pdv na koji nemam subvenciju samo na osnovnu cenu.

To se sad nekom diglo da piše pa ajde da piše.
Kažite jedan objektivan razlog zašto će ih to sa predračunima koštati više nego bilo koji durugi vid povraćaja.
Baš naprotiv mislim da će biti obrnuto,ovi sa 50% koji predaju zahtev su u bubnju pa kasne isplate po 2 godine zato što nemaju novaca.
Ove sa predračunom izboduju, postave listu ,za koliko imaju para podele ostali aut.
Pa u toj postavci sa predracunom njima ne ostane nista, klasicna demagogija i filozofija ajde da im damo, a u stvari ne damo im nista.

Cuj ti to traktori sklapani u Srbiji, dakle u samom strartu oteraju one koji nisu ljubitelji ili nemaju poverenja u te traktore, pa onda ne moze na predracun to otera veliku vecinu.

Nspravili su sebi bunker, da su oni nudlili, a niko nije hteo pa ce onda neko da objasni kako su nasi seljaci bezobrazni, hoce Class nece Tafe i tako to.

Uplaćeno za plug. Otprilike 15 dana od dobijanja rešenja. Konačno je rešeno po zahtevu još iz 2017 na predračun.

Sve je to sviranje onoj stvari,kao i slikanje sa njima,treba ih oterati u vražiju mater.
Da oni oće da pomognu nekome to trba jednostavno da se ne plati porez na mašinu i carina ,imaš 1 traktor u 10 god,uvesti kontrole stroge,pogotovo kod ženskih gazda,tipa dal vozi ona traktor ,ako je nosioc ganzdinstva ,pogotovo ove mlade frajle,ali i sve ostale kontrole ,i da imaju preče i svako pravo onaj ko uplaćuje pio i zdrastveno .

Tomix stičem utisak da braniš vladajuću garnituru i osporavaš postove članova foruma?

Nađi neki konkurs da nije "loto"? Ako baš imaš volju mogu na pp da ti napišam gde sam sve kokurisao u zadnjih 10 g i kolika mi je prolaznost(smešno)
I IPARD je bubanj,kao i sve ostalo u našoj državi.

Nazalost sve ovo sto radimo je u ovoj zemlji lutrija.
Samo nikako u zadnjih par decenija da se izvuce sedmica.
Nas se sete samo kada je glasanje i mobilizacija.

A ja cam cuo i za IPARD da mozes malo da podmazes pa prolazis

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Ja nisam cuo da je neko podmazao za Ipard. Ako je neko cuo neka mi prosledi na pp da i ja kupim fancy vocatski traktor!

Stosta ne stima oko subvencija, ali u svakom slucaju sam veliki protivnik onih nekadasnjih "14000" po Ha jer je gro para zavrsavalo na pogresnoj adresi. Ne zelim ni jednu vlast da kritikujem, ili hvalim, jer znam da tu nema kraja, ali znam sta bi bila prava pomoc pravim poljoprivrednicima radili oni 1,ili 1001 Ha.

I ja sam veliki protivnik onih nekadašnjih 14.000 po hektaru. To bi moralo da bude najmanje 40.000 po hektaru pošto zemlje u okruženju imaju i više od toga. Direktno plaćanje po hektaru je jedini normalan način subvencionisanja poljoprivrede koji postoji apsolutno svuda nema potrebe da mi izmišljamo toplu vodu sve ostalo je obično stvaranje prostora za manipulaciju. Posao države i jeste da napravi ambijent u kome će taj novac stizati isključivo na pravo mesto kod ljudi koji se zaista i bave poljoprivredom. Problem se ne rešava tako što se subvencije svima ukinu ili svedu na simboličan iznos. Ne vidim razlog zašto je većina poštenih ljudi kažnjena oduzimanjem subvencija zbog malverzacija pojedinaca ili manjih grupa. Neka kazne samo one koji subvencije uzimaju bez zakonskog osnova.

Stosta ne stima oko subvencija, ali u svakom slucaju sam veliki protivnik onih nekadasnjih "14000" po Ha jer je gro para zavrsavalo na pogresnoj adresi. Ne zelim ni jednu vlast da kritikujem, ili hvalim, jer znam da tu nema kraja, ali znam sta bi bila prava pomoc pravim poljoprivrednicima radili oni 1,ili 1001 Ha.
To je moglo da se resi,sledovanjem subvencija po ha,za zemlju u vlasnistvu,koja se vodi na nosioca gazdinstva,koji placa pio .

Послато са SM-J610FN помоћу Тапатока

Subvencije po ha su ukinute onog trenutka kada je vladajuca garnitura zaposlila kurtu i murtu u drzavna ,komunalna preduzeca,vise nego bila koja predhodna vlast,sa tri petka skole,da vuku plate,50000 ,60000 pa i 80000 dinara,ta masinerija sendvicara,kona sw mora namiriti platama,je "pojela" subvencije po ha,jer su to direktna placanja,i nema mogucnosti da se prikaze da su isplacena,a da zapravo nisu.

Послато са SM-J610FN помоћу Тапатока

Tacno se zna koji su pravi, a koji su "krivi".
Ma koja vlast nije zaposlila kurtu i murtu. Princip je isti, sve su ostalo nijanse.

Ali neverovatno, svako gleda stvar iz svoje perspektive, znači onaj ko ima gomilu svoje zemlje, njega treba potpomognuti da ima još više....
Prvo treba striktno razgraničiti, ko je poljoprivrednik, ko hobista, a ko muljara, pa onda srazmerno tome podeliti subvencije, ali ne, u ovoj banani, se uvek namešta šema za pojedince-muljare.
Eto primera sa ovim sada traktorima koji se sklapaju kod nas, ko tu ulazi, jedan, ili dvojica od "gazda" koji to prodaju, što nisu dali za sve traktore do te snage, pa kome takav traktor i sa tako malom subvencijom odgovara, neka konkuriše.

Nazad
Vrh