Subvencija za mehanizaciju

Trebo sam premijerku u ruku poljubiti,jer ta ruka je pipkala(mazila) puno razlicitih,ako me razumes...da se ne izdrazavam. :haha:
Izvnjavam se za off topic.
Uglavnom pitali smo ih zasto se subvencionisu samo traktori koji se sklapaju u srbiji na sta smo dobili odgovor zelimo da podstaknemo firme koje zaposljavaju nase radnike.
Drugo pitanje nam je bilo,zasto ne moze na predracun,oni kazu da ce traktor kupiti samo onaj kome je potreban bez obzira da li ce dobiti subvenciju ili ne,ali ako upadne u bubanj srece onda jos bolje po njega.

Sramota je takozvana "subvencija" od drzave prema poljoprivredi (u bilo kojoj grani poljoprivrede).Suma novca koja se slije budžet od akcize od dizel goriva koje potroši poljoprivreda u Srbiji je veća nego ukupan budzet koji Republika odvoji za poljoprivredu.Izvor informacije mi je vlasnik jedne privatne benzinske pumpe.Ako nesto drastično ne promenimo da se vratimo na nivo subvencija od pre 10-ak godina ili bolje od toga nestaćemo za kratko vreme.

Што би рекао један колега " у европи субвенције служе да би се развила одређена грана пољопривреде и да би одређене гране пољопривреде преживеле. У србији субвенције су ту да се не би добиле ". Убио ме у појам још размишљам о томе, како?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

"Drugo pitanje nam je bilo,zasto ne moze na predracun,oni kazu da ce traktor kupiti samo onaj kome je potreban bez obzira da li ce dobiti subvenciju ili ne,ali ako upadne u bubanj srece onda jos bolje po njega."

Jer si kolega ti razgovarao sa ministrom za poljoprivredu ili sa direktorom drzavne lutrije?

Izvinjavam se za off ali nisam mogao a da ne postavim pitanje.
Jos nije ni pocelo a oni pricaju o bubnju srece.
Znaci standardna prica dam ti ali malo ...

To sa predracunom ih je skupo kostalo imislim da nikad vise nece tako nesto dozvoliti bez obzira koja opcija vladala.

Pre podne sam negde procitao da ce agrarni budzet biti najmanji do sad izrazeno u procentima (da ne lupam koliko 3-4%),a oni se hvale da ce biti kao 900 miliona vise nego ove godine.Nek ostane u procentima koliko i ove god. pa da vidimo...E da, sad, sat vremena trazim tu vest,ali ne mogu da je pronadjem,kanda je obrisana...

To se sad nekom diglo da piše pa ajde da piše.
Kažite jedan objektivan razlog zašto će ih to sa predračunima koštati više nego bilo koji durugi vid povraćaja.
Baš naprotiv mislim da će biti obrnuto,ovi sa 50% koji predaju zahtev su u bubnju pa kasne isplate po 2 godine zato što nemaju novaca.
Ove sa predračunom izboduju, postave listu ,za koliko imaju para podele ostali aut.

Na početku konkursa ( 50% ) poslao papire za Rasipač mineralnog đubriva. Rešenje sa Pozitivnim odgovorom stiglo pre više od mesec dana. Pare nisam još proveravao. Nije hitno, kad bude biće verovatno do nove godine.

Nazad
Vrh