Subvencija za mehanizaciju

I koji ste nov traktor kupili, na kojoj povrsini obradjujete ako nije tajna ?
Povrsina ukupna pod povrcem je 12 kj,traktore jos vozim od dvadeset i kusur godina,ne ulazem u gvozdje,prvo u zemlju,gvozdje pojedu godine a zemlja ostaje:ppozdrav:,traktor ce doci na red kada se napravi podloga,u vidu ha

- - - - - - - - - -

Slabo je to kolega ,ti si više kao neki hobista.Moraćeš još jedan kancelarijski posao da nađeš,da bi prosperiarao. :haha:
Sta cu,kada volim da idem kroz zivot cistog obraza i bez stranavke knjizice,i ne zalim se,nisam odgojen da zivim kao straznjicauvlakac

Eto profesore rekoh ja da je malo do 20kj za nove masine.

Retki su danas u drzavnim institucijama koji mogu da imaju redovne plate, radno vreme bez prekovremenih izostanaka,raspuste i neradne vikende bez da knjizica viri 2 prsta. :osmeh:

P.S. Grunt tad si ziveo od tih 27 godina i deca verovatno nisu ni u vrtic krenula, kad budes imao skolarce ili studente pitacu te da li od 27kj mozes da ih skolujes i kupis nov traktor ?

Naravno da može ako neko kupi traktor za 15 000e i Država mu vrati 7,500.Evo Razvojni Fond Vojvodine daje povoljne kredite sa 1-3%kamate do 7god,neke opštine plaćaju kamatu bankama seljak samo glavnicu...ima prostora naravno ne nego samo treba da avanzuju ovi koji imaju veze i vezice tj koji već imaju novu mehanizaciju ajde kolega pišeš koješta...

Retki su danas u drzavnim institucijama koji mogu da imaju redovne plate, radno vreme bez prekovremenih izostanaka,raspuste i neradne vikende bez da knjizica viri 2 prsta. :osmeh:

P.S. Grunt tad si ziveo od tih 27 godina i deca verovatno nisu ni u vrtic krenula, kad budes imao skolarce ili studente pitacu te da li od 27kj mozes da ih skolujes i kupis nov traktor ?

Nisi još ni oženjen a pričaš kao da si sve već prošao ,decu iškolovao, pa sad svima nama držiš lekciju i deliš savete.Smanji malo tu dozu drčnosti,sve što radiš sebi radiš i to je tvoj problem ,samo mislim da nisi dostojan da pišeš o nečemu što još nisi okusio ,ti tek treba da započneš život ,još si žutokljunče koje treba da nađe meru šta kad i na koji način možeš nekom nešto reći ,sa dozom umerenosti i neke kulture ,dosta je svima nama drskosti i bezobrazluka ,dodaj malo svemu tome međusobnog poštovanja i kolege će znati to da nagrade..:ppozdrav:

Nisi procitao post dobro,ja sam traktor mogao kupiti prosle godine,umesto njega sam kupio zemlje,traktore kupuju i oni kojima je zaista potreban nov traktor,a ponajvise oni koji bi da "ubede" selo i komsije,pa posle nisu u stanju da dignu glavu od rata i kamata,zato je promasaj ovog ministarstva sto ne daju vise 120 evra po ha,a onda ko zeli da se ponovi sa masinama,nastavak da budu mere podsticaja kao sto su bile prosle godine,da bi poljoprivrednik bio u stanju da kupi novu mehanizaciju,pored svog rada,mora biti direktno subvencionisan sa 150 evra po ha npr,pa onda da slede kao nastavak mere kao sto je bila ova za povrat novca za kupovinu mehanizacije.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Nisi još ni oženjen a pričaš kao da si sve već prošao ,decu iškolovao, pa sad svima nama držiš lekciju i deliš savete.Smanji malo tu dozu drčnosti,sve što radiš sebi radiš i to je tvoj problem ,samo mislim da nisi dostojan da pišeš o nečemu što još nisi okusio ,ti tek treba da započneš život ,još si žutokljunče koje treba da nađe meru šta kad i na koji način možeš nekom nešto reći ,sa dozom umerenosti i neke kulture ,dosta je svima nama drskosti i bezobrazluka ,dodaj malo svemu tome međusobnog poštovanja i kolege će znati to da nagrade..:ppozdrav:

Pricam iz ugla sto su mene do pre par meseci skolovali i znam kako je bilo tesko, pa kad mi neko kaze da mogu da kupim nov traktor (a nisam kupio) ispadne kao predsednik kad kaze da ne radimo dovoljno i slicno ... Nigde ja nisam ispoljio drskost, samo realnost.

@Profesor neko bi nov traktor da mu pola drugi kupe, a svoj da proda za pola para novog i nov mu ostane za dz, neko bi evrice po ha, neko bi da je funkcioner u stranci ... svako radi za sebe, al nazalost imamo vise dusebriznika od radnika.

Pricam iz ugla sto su mene do pre par meseci skolovali i znam kako je bilo tesko, pa kad mi neko kaze da mogu da kupim nov traktor (a nisam kupio) ispadne kao predsednik kad kaze da ne radimo dovoljno i slicno ... Nigde ja nisam ispoljio drskost, samo realnost.

@Profesor neko bi nov traktor da mu pola drugi kupe, a svoj da proda za pola para novog i nov mu ostane za dz, neko bi evrice po ha, neko bi da je funkcioner u stranci ... svako radi za sebe, al nazalost imamo vise dusebriznika od radnika.
Imamo diletante na celu ministarstva,otisli besni kao risevi sa "dobar dan domacine" kada im je recena istina u lice,nisu u stanju da pronadju "model" za subvencionisano gorivo,za mozda 25 dinara,a hvale se budzetom vecim od proslogodisnjeg za sest milijardi dinara,pricaju pricu koja njima odgovara,a daleko je je od realnosti,nisu se nadali kritikama na skupu,pa pobegli,gomila "clanova" podobnih.

Imamo diletante na celu ministarstva,otisli besni kao risevi sa "dobar dan domacine" kada im je recena istina u lice,nisu u stanju da pronadju "model" za subvencionisano gorivo,za mozda 25 dinara,a hvale se budzetom vecim od proslogodisnjeg za sest milijardi dinara,pricaju pricu koja njima odgovara,a daleko je je od realnosti,nisu se nadali kritikama na skupu,pa pobegli,gomila "clanova" podobnih.

A ima li neđe videotonski zabeleženo da vidimo mi koji ne mogu u amfiteatar od našeg seljačkog života (proizvodnje),mada sam bio tamo dok sam studirao.

Pa onda to nije zanemarljiva kolicina na toj povrsini baviti se vocem ili povrcem je prava stvar cak i mozda mnogo.A ratarstvo to je vec prosek u Vojvodini i ispod proseka znam na jugu da je to ljudima veliko zemljiste kao naprimer u mom mestu ja sam u sredisnjoj Srbiji blizu Valjeva kod nas je naprimer to lepa brojka al opet napominjem sa ratarstvom na tu povrsinu cupavo...

Jedino baviti se ratarstvom ali prihod sa 16h proterati kroz stoku onda se isplati.

Treba im reči, no nije to njih briga. Kako kaže mutavi tako će i biti. A verujem ds bi svima bilo bolje da bude neograničen broj sve mehanizacije za subvencionisanje, da se subvencionišu svi kj, da se subvencionišu sve obeležene krave. A ne ovako daju mrvice, pa neka se sami medjusobno pobijemo. I od tih mrvica višd od pola uzmu njihovi, a mali broj poštenih paora upadne za neki povraćaj.
I kao krajnje što ne bi svi vozili novije traktore, a ne drtine iz 70 i 80 tih koje imaju kabine sa promajama.

Ima li nekih novosti?Da li je neko dobio u skorije vreme povracaj?Predao sam Aprila a jos uvek nista..Jos uvek cekam...samo da li cu docekati?!

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh