Subvencija za mehanizaciju

Ja sam siguran kad bi ti bio tamo na odobravanju neki mudo...da bi to tako provuko nama za članove foruma...Narodni poslanici,pevaljke,voditeljke,seoski tajfuni nebi mogli ni da prismrde konkursu...:osmeh:
Znas da nisam takav i da ne volim mutne radnje. Da sam hteo mogao sam sebi izvuci preko povrca koje sam stvarno imao, ne bih se luksuzirao u rusu i placao privatne zakupe, umesto raditi table na blef. Uostalom da sam hteo da se bavim tim muljanjima jos bih radio u komercijali (koje firme to nije bitno).

@Bradonja istina je.

Poslednja izmena:
A sta tek mislite koliko ce ukrasti kada tajkuni budu konkrusali za povrat za skaldista, hale i ostalo. Osecam vec prenaduvane racune i da ce ih hala izaci serpu ribe. To tako ide, mi mali cemo pasti za koju deceniju da nasa deca im budu sluge.:ppozdrav:

A sta tek mislite koliko ce ukrasti kada tajkuni budu konkrusali za povrat za skaldista, hale i ostalo. Osecam vec prenaduvane racune i da ce ih hala izaci serpu ribe. To tako ide, mi mali cemo pasti za koju deceniju da nasa deca im budu sluge.:ppozdrav:
Nece im biti sluge,ciklicni su to procesi,doci ce to na svoje,sve ce to zivot "pozlatiti".

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Nece im biti sluge,ciklicni su to procesi,doci ce to na svoje,sve ce to zivot "pozlatiti".

Neće biti sluge ,postaće gologuzani.Na ovim prostorima teško uspevaju sluge.Kada pohlepa pređe granicu podnošljivog nastupa pobuna i sistem se resetuje pa ispočetka.Neznam kako su Dunđerski došli do 23000ha zemlje ali oni dobro zanaju razliku između sluga i gologuzana.Zanima me da li naprimer Ćirić Milan ,koji je i sam bio gologuzan a sada najveći privatni vlasnik zemlje u Srbiji (5000 pet hiljada ha),misli da će njegov unuk biti veleposednik.Šta vi mislite?Kod nas taj proces traje oko 50 godina a 30 je već prošlo pa ima šanse da i ja doživim da vidim dali je moja teorija tačna:ppozdrav:

Neće biti sluge ,postaće gologuzani.Na ovim prostorima teško uspevaju sluge.Kada pohlepa pređe granicu podnošljivog nastupa pobuna i sistem se resetuje pa ispočetka.Neznam kako su Dunđerski došli do 23000ha zemlje ali oni dobro zanaju razliku između sluga i gologuzana.Zanima me da li naprimer Ćirić Milan ,koji je i sam bio gologuzan a sada najveći privatni vlasnik zemlje u Srbiji (5000 pet hiljada ha),misli da će njegov unuk biti veleposednik.Šta vi mislite?Kod nas taj proces traje oko 50 godina a 30 je već prošlo pa ima šanse da i ja doživim da vidim dali je moja teorija tačna:ppozdrav:
Dundjerci su za ove danasnje veleposednike male bebe bili,ovi danasnji su unuci cokulasa koji su dunjercima oduzimali zemlju,a to je mnogo losa "fela" ljudi,onda su im smetale gazde,a sada im je malo ono sto imaju,hoce jos.

Ti veliki obradjuju svega 3% obradive zemlje ,aj da dodamo jos 7% ,sitniji tajkuni al neverujem da ima toliko.To je 10% a ostalu zemlu oko 90% su mali i srednji,problem je sto kroz podsticaje,subvencije i druga cuda,oni pokupe 90% a mali i srednji 10% mesto da je obrnuto.

Ovde ako se uzme koliko preko njihovih firmi ide prodaje robe nase kroz otkup i koliko repromaterijala izguraju oni imaju sigurno 80% prometa a manje od 20% korisnika. Broj korisnika je ne veci od 100 tih gagantskih koji su nama rak rana i koji nas ucenjuju gde god mogu.

Kod mene u selu 3 firme otkupe 97% robe, stoku otkupe 2 nakupca koji ipet rade za te iste gigante.

Čija je bila zemlja i čija biti neće, nije poenta u tim silnim hektarima , oni će ostati manje više uvek tu negde , nego je poenta da nekad ,sad ili ubuduće neko od tih silnih hektara lakše i lepše živi i sebi i svojoj deci može da priušti svašta ,a to pošto ni mi nismo večni ni ti silni kapitali nisu ......poenta je da neko uvek profitira u životu i da se ringišpil okreće ....istina nekad sporo ali ponekad se i brzo zavrti!

Nije reč o procentu,nego o načinu sticanja i gubljenja stečene imovine u SBIJI.Kliko znam Turci nisu oduzimali zemlju nego ubirali harač i možda su zato tako dugo i vladali.Ako su Dunđerske, koji su generacijama sticali, oduvali gologuzani bez zrna baruta šta da očekuje Ćirić koji je pre 15g.imao 0ha zemlje i krš od nekog kipera(bio mi kolega pa ga zato i spominjem kao primer).Voćnjak u Titelu je 100%bio subvencionisan(sadnice ,hladnjače ,oprema)a zemlja po rešenju koje nije bilo pravosnažno bila vraćena SPC ,ali je sada zemlja u vlasništvu Ć.M.
Isti je slučaj i sa voćnjakom u Čelarevu vl.Miškovo.Na vlasti su tada bili žuti ali je princip bio isti,konkurs je trajao par dana (ministar je bio Petrović a konkurs je glasio :za dodelu bespovratnih sredstava za ...sve što se možeš smisliš uvezi voća)Reč je o dva najveća i najsavremenija zasada jabuke u Srbiji.

pre 15 godina ;Ćiric i sin;su bile gazde,mozda si mislio da je pre 30 godina bio sirotinja :sta:

Nisam mislio da ga potcenjujem kao čoveka (poznajem ga,previše vredan ,previše gladan zemlje,mnogo toga previše i dosta toga premalo)On je sirovi primer naše tranzicije jer nije ni pokušao da se predstavi kao naj student,naj ...Čista sirova nezasita...To im je zajedničko svima a Kole,Pera,Milan i Miško 90 nisu imali zemlju u vlasništvu.

Nisam mislio da ga potcenjujem kao čoveka (poznajem ga,previše vredan ,previše gladan zemlje,mnogo toga previše i dosta toga premalo)On je sirovi primer naše tranzicije jer nije ni pokušao da se predstavi kao naj student,naj ...Čista sirova nezasita...To im je zajedničko svima a Kole,Pera,Milan i Miško 90 nisu imali zemlju u vlasništvu.
90 tih su poceli,svi redom,.

Društveni kapital je še početkom 90 tih za vreme hiperinflacije većim delom prelio u privatne đzepove.

Ma nas su kulturno zeznuli da se mora sve privatizovati ,a isli su na ovo
e04fvb.jpg

Ма није лако ни тима што и м а ј у. То што имају и што им се види све је то нечији, будући плен. Точак се окреће само уз неке мање модификације. Нпр.: реституција је показала да не треба остављати наследнике па испада да имућни купују потомцима пропаст.

Slazem se , ali moj primer po konkursu za mlade je da je meni u odnosu na predracune uplacen nesto manji iznos od 75% ( kao da je drzava uzela u obzir promenu kursu od maja do sada). Tako da mi treba tacan odgovor.Da li faktura i predracun moraju da imaju isti iznos , ili pak u ovom slucaju zbog kursa evra iznosi na fakturi mogu biti manji, zbog kursa.
Kolega jesi ti to na vise konkursa uspeo da prodjes ? Vidim i od pokrajine i ovde za mlade da si prosao ?

Nazad
Vrh