Subvencija za mehanizaciju

A gde su fiktivno kupljeni traktori, a odobreni povracaji. Da li ce to neko nekad proveravati, ili nece, ko zna ?

Hvali mi se jedan poznanik da mu sve te zahteve za povracaje(svaki konkurs prodje)radi neka agencija iz Futoga,za odredjen procenat naknade po realizaciji povrata para.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Hvali mi se jedan poznanik da mu sve te zahteve za povracaje(svaki konkurs prodje)radi neka agencija iz Futoga,za odredjen procenat naknade po realizaciji povrata para.
Па наравно. То је легализовано пљачкање народа. Рецимо ја сам тај који потписује и одобрава. Да ми не би наместили игру и ухватили ме с' плавим ковертом, лепо отворим агенцију на стрину, тетку... а ти лепо платиш "услугу" а ја онда те предмете испечатирам и ставим на врх.
Уместо да локална самоуправа, коју (ни)смо бирали ангажује свој "стручни" кадар и обради захтеве да немају грешака и да не падну због формалноси, проследи и отпрати предмете до реализације.

Tu nije uopste nada u pitanju, aj malo ozbiljnije da sagledamo stvari. Milioneri koji su stekli novac po inostranstvu i oni traze vezu za povracaj sredstava, cast izuzecima, jer nisu ludi da bacaju nekoliko hiljada evra. Tajkuni koji su konkurisali ili narodni poslanici takodje su sigurni u povracaj.
Neki poljoprivrednici nisu prvo pazarili dok prvo nisu 95% bili sigurni da su u sigurnoj vezi za povracaj, ali dobro je sto si shvatio kako stvari funkcionisu!
A sto se tice ostalih nizerazrednih i obicnih poljoprivrednika, oni su uglavnom pukli i nisu prosli!
Ovde najvise mislim na one koji su traktore pazarili, sto ne znaci da za drugu mehanizaciju isto nisu veze trazili.
Jos samo bi pitao koliko % uzimaju ovi sto srede? Mozda ako je povoljno promenim i ja ugao gledanja!
Dok si uzimao subvencije sto obradjujes tatinu zemlju bila ti drzava potaman i bio si sposoban da provalis tu semu.

Meni je poznat slučaj kada su unuci kupovali zemlju od dede a država plaćala svako treće kupljeno jutro. Eto njima još desetak hektara na poklon onako da im se nadje. Država je u potpunosti bila upoznata sa situacijom da unuci fiktivno kupuju zemlju od dede i bez problema im isplatila novac. Toliko o ozbiljnosti.

Pljacka 1 - kupovali su svako trece jutro. Kod nas su medjusobno izvrtili zemlju samo. Ja tebi, ti Simi, Sima meni. Naravno da bi sve bilo prolazno onda idemo na zene, decu itd, a u praksi svako ostao da radi svoju njivu. 10g su imali rok da ne mogu da prodaju, a neki su pre tog roka vec prodali ovaj put lokalnim tajkunima kada zafali novaca za zivot. Tajkuni bili fer pa nisu prevodili dok nije isteklo 10g.
Pljacka 2 - Drzavna zemlja po damping cenama totalno nerealnim. 200x godine nije bilo kao sada Case, JD na svakom koraku i samo mali broj ljudi uopste je mogao da radi te povrsine zemlje. Secam se jadnom sajma u NS i na svakom drugom traktoru MK Commerce, Delta, Pik Becej (Nicovic dok je bio u igri). Mi obicni nismo kontali sta kako, dok smo se osvestili oni dobili mufte zemlju, nisu platili kredite za te masine preko poznatih drzavnih banaka koje su pukle i sada su ugledni biznismeni.
Pljacka 3 - Prodavanje kombinata po cenama hektara za 200-300e na vecito. U praksi se desavalo da zalihe robe u magacinima vrede vise nego sto je prodata cela firma. Slucaj iz okolnog sela, kupac jedan od top tri zemljoposednika.
Pljacka 4 - Na svim konkursima njihove masine prolaze za povacaje, i dalje pljackaju drzavu tj budzet koji svi punimo kroz takse, poreze.

Tata je izdavao sinu, pa se kupile pare od drzave jer je stariji "covek izdao u zakup mladjem" .
Sad kad drugi skupe bodove na konkursu oni su lopovi.
Bilo je tu još uslova...Morao je i da bude komšija na njivi s tobom i ne mora da ti bude tata mogao je bilo ko samo da je stariji od 65 god. i da je izdao zemlju mlađem od 40 god.:ppozdrav:

Danas nas obradovao cika postar stiglo resenje za povrat za dva toliko zeljena prikljucka ,nisam ni znao da je predato cerka me iznenadila ,pa malo li je.Sada moram u sledecoj godini da kupim bar jedan za svoj novac da vise ne ostetim napredne poljoprivrednike.

Znam coveka iz mog mesta ,dobijo je posteno nit je clan stranke nit je tajkun ,radi 20 hektara,tako da mislim da je pri deljenju bilo aj u svaku opstinu po par zahteva da odobrimo,pa ko je imo srece imo je,a gore pomenuti su se ubacili preko reda sto bi se reklo.

Pre par minuta uplaćen povraćaj za prskalicu,republički konkurs od 50% konkurisano sa računom,predato 28 maja.A već sam mislio da u ovoj godini nema šanse da dobijem ,jer sam preključe zvao i rekli mi da je u završnoj fazi, rešenje još nisam dobio. Zadnji par dana su se baš angažovali, živela narodna vlast :haha:

Nazad
Vrh