Subvencija za mehanizaciju

Tata je izdavao sinu, pa se kupile pare od drzave jer je stariji "covek izdao u zakup mladjem" .
Sad kad drugi skupe bodove na konkursu oni su lopovi.
Ne budi ti tako naivan jer znas ti odlicno kako je to funkcionisalo, ali eto pravis se malo.
Po Pokrajnskom konkursu lica koja su Pio penzioneri a imaju otvoreno gazdinstvo imali su pravo na povracaj od Pokrajne ako su dali zemlju u zakup. U svakom slucaju otac i drugome je mogao dati zemlju u zakup i taj novac pripada njemu. Sta ako zivimo u odvojenim domacinstvima? Zar on nema troskova? Jasno ko dobar dan, i legalno u svakom smislu. Drugo, ja nisam rekao da su ljudi koji konkurisu lopovi. Nemoj ti dodati visak reci bez potrebe. Ja sam samo napraviu neku skalu kako ko do uspesnog povracaja moze doci. A ti naravno, uzdignute glave i hrabro napredno, mozda si na vreme shvatio kako sve funkcionise, dok neki od nas necemo na taj nacin ili mozda jos nismo shvatitili da treba na takav nacin kao ti da sagledamo situaciju.
I za kraj ne shvati ti nista licno u onom mom postu, jedino ako si se bas nasao...
Meni je samo krivo sto obicni poljoprivrednici nemaju sanse da se pojave dok ovi sa debelim vezama prolaze lako. Zato sam i pitao za koji % se radi, mozda cemo i mi uspeti u ostvarenju kupovine nekog novog a jeftinog traktora.
.

Juče zove službenik iz Uprave za agrarna plaćanja, koji vodi "moj slučaj":
"Dobar dan, vi ste taj i taj, konkurisali ste po dva osnova, za plug sa predračunom i za prskalicu sa računom, to tako ne može, morate napisati izjavu čega se odričete"
Ja zbunjen "Nisam kupio nikakvu prskalicu, moja je stara 20 godina"
"Jeste, jeste, ovde piše, vi ste taj i taj.... samo momenat, ovaj je iz XXX niste to vi"
Ja "I šta će sada biti?"
Službenik "Zahtev je u obradi".
Dal ćemo ja i ovaj nesretnik iz XXX videti plug i prskalicu?

NA Niko nije kivan ili zavidan na tebe što si ti dobio nego što iz tvojih postova u zadnje vreme smrducka onaj poznati nam stil predstavljanja stvari iz realnog života zbog koga isključujem ton na tv jer treba imati želudac za to_Ovi su toliko prosti da je uvreda za inteligenciju" shvatanje njihovog sistema funkcionisanja"Dakle stvar je ličnog izbora ,ljudi su posle rata gubili glave ali nisu svi postali komunisti(iako bi imali koristi)Svako bi voleo nov traktor ali nisu svi spremni na iste "žrtve"da bi došli do njega.

I nemoj da porediš sub.po ha koje je dobijao svako ko ispunjava uslove i konkurs gde neko odlučuje jesi li dovoljno podoban.

NA Niko nije kivan ili zavidan na tebe što si ti dobio nego što iz tvojih postova u zadnje vreme smrducka onaj poznati nam stil predstavljanja stvari iz realnog života zbog koga isključujem ton na tv jer treba imati želudac za to_Ovi su toliko prosti da je uvreda za inteligenciju" shvatanje njihovog sistema funkcionisanja"Dakle stvar je ličnog izbora ,ljudi su posle rata gubili glave ali nisu svi postali komunisti(iako bi imali koristi)Svako bi voleo nov traktor ali nisu svi spremni na iste "žrtve"da bi došli do njega.

I nemoj da porediš sub.po ha koje je dobijao svako ko ispunjava uslove i konkurs gde neko odlučuje jesi li dovoljno podoban.
Svaka cast, u srz stvari,nema svako obraz djon,da "brzo shvata kako sistem funkcionise", po cenu da nikada ne dobijem povracaj,u naprednu sektu nikada.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Ju Bog te covece jos sam i u naprednjacima. Sad tek shvatam da nemaju neki pojma kako sistem funkcionise, ispadose kao onaj "nisam ginekolog ali mogu da pogledam".

Svi pricaju o krizi, a 3 najvece uvoznicke firme NOVIH zapadnoevropskih traktora su prodale preko 400 traktora, mozda i 500. Kineze,Indijce,Turke,Ruseve i slicne u tom momentu nismo ni racunali. Toliko o krizi.

Sve u svemu ovaj sistem povracaja je perfidno smisljen da svake godine "ucutka" nekadasnje organizatore protesta,da spinuje ,sistem koji godinama uzima 100 i kusur evra pi ha,jer,jeftinije je podeliti par stotina povracaja,utisati organizatore,nego subvencionisati po ha,kao komsije,ali,no,treba para od nekadasnjih davanja po ha,za autobuse i putijuci cirkus ,kao i za izmisljena radna mesta,doci ce dan d,bice tesna ova zemlja za mnoge.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Ja sam siguran kad bi ti bio tamo na odobravanju neki mudo...da bi to tako provuko nama za članove foruma...Narodni poslanici,pevaljke,voditeljke,seoski tajfuni nebi mogli ni da prismrde konkursu...:osmeh:

Pa kad su mogli da pretvaraju bare, trstike i močvare u oranicu da bi uzimali subvencije po Ha kada se još davalo za državnu zemlju, šta ti je ovde čudno?Kod nas sve može, ne postoji šema koju mi nismo spremni da oprobamo.Problem je samo što se ta moja šema nekom kasnije obije o glavu uvek, pa sad recimo stočarima daju upravo tu zemlju.Zašto se zemlja daje na godinu dana?Da se ne bi sredilo stanje i da se ne bi znalo koliko parcela ima koje se nigde ne vode, a uredno se obrađuju i "neko" za to uzima zakup.
Pa ljudi su kod nas svake godine od tih subvencija kupovali novi traktor ili priključke, još ako ti država da neki povrat na to hahahahah.
Pa se ti takmiči sa njim.
Ne napadajte čoveka bez veze.

Nazad
Vrh