Subvencija za mehanizaciju

Danas sam zvao ministranstvo u vezi subvencije.rekao gospodja da cekam sledece godine bice obavesten.predao sam u 27 april sa predracunom.

Sve te nebuloze tipa , svako ima šansu ili svako je prvo uložio pa može i da se nada i tipa da su drugi manje sposobni su ustvari pokriće za onog što uspe, sistem je stvoren da razara i društvo i ljude, ja garantujem da većina ljudi koji dobije su protiv ove vlasti ali tog trenutka kad nešto ostvare ili dobiju oni ćute i zaborave sve ono drugo, kad to prodje stanu u red prvih bundžija ili kritičara vlasti , znači ti ljudi se kupuju , neko na kašikicu a neko na više .....ljudi za pare menjaju i stavove i mišljenje , izdaju i brata i sestru ali i državu ..........ne trubite mi samo o vašoj uspešnost, pogledajte vašu savest, a država je kurva i to koristi da bi ljudi ili ti političari mogli isto tako da funkcionišu .......svima nama fali KARAKTERA I ČOVEČNOSTI.......budite više ljudi mislite i o drugima , svi se raduju Božiću i spominju Boga a ustvari beže od njega.......budite HRIŠĆANI .........

Za ovaj blic konkurs od 5 dana,navodno im preteklo para od prethodnog konkursa(voćarskog-povrtarskog)...:ppozdrav:

Samo što je ovde tiket malo skuplji...::namigivanje:: Pogotovo kod jednog Iparda gde je "Dobar dan" kod agencije od 1000 evra.:ppozdrav:

Nikome od ovih ljudi nije drzava kupila, svi su oni sami dali ustedjevinu ili dizali kredite pre nego sto je uredba izasla.

AJDEE!!?? što bi reko Radmilović .Da nisi malo previše napredan,za dve godine mnogo si promenio stavove o osnovnim stvarima.Jeste da si mlad i prlagodljiv ali da ne prećeraš:ppozdrav:
Atila...Možda je neko u Odzacima slučajno kupio loto i...Ne očekuješ valjda da neko na ovom forumu(osim NA)poveruje da si išao svojim putem i gledao svoja posla i..Ne mislim ništa loše o tebi jer te i ne poznajem,ali kod nas u selu je dobio jedan koji po svim normalnim kriterijumima treba da dobije(mlad vredan ,stoka ,ma budćnost za razliku od mene)ali sve bi to bilo dzabe da nije....

Steco mozes imati vezu kakvu hoces, ali dok ne kupis masinu nemas se cemu nadati.
Najlakse vam osuti paljbu po meni kao da sam ja bio komisija koja dodeljuje-odbija. Za ovih par godina sam prosirio ugao gledanja i shvatio kako stvari funkcionisu, a jos uvek pokusavam ljude da shvatim. :osmeh:

Steco mozes imati vezu kakvu hoces, ali dok ne kupis masinu nemas se cemu nadati.
Najlakse vam osuti paljbu po meni kao da sam ja bio komisija koja dodeljuje-odbija. Za ovih par godina sam prosirio ugao gledanja i shvatio kako stvari funkcionisu, a jos uvek pokusavam ljude da shvatim. :osmeh:

To i kažem,i ja sam deci rekao da prošire ugao gledanja(mada sam ja protiv)Za sada nisu ali ako se stvari ubrzo ne promene moraće:ppozdrav:

Funkcionise stihijski. Dobija i ko treba i ko ne treba. Prvo verovatno podobni i oni koji su blizu vatri, a posle i ostali ako preostane sredstava, ali zkljucak je jasan. Cist poljoprivrednik bude odbijen jer nema dovoljno bodova ili ima duga za odvodnjavanje, a zaposleni dobiju jer naravno svojom platom mogu da plate odvodnjavanje. Dok god se ne razresi ko je poljoprivrednik i kome bi iskljucivo trebalo da pripadnu sredstva pomoci bice ovako.

A za republičke subvencije se traži da nemaš duga za PIO, i opet siroma seljak teško da se može napregnuti da konkuriše jer ima duga !

Čistom, malom, seljaku je sada ključno da se uspostavi sistem"ne otimaj mi i ne tražim da mi daš" !

Tu nije uopste nada u pitanju, aj malo ozbiljnije da sagledamo stvari. Milioneri koji su stekli novac po inostranstvu i oni traze vezu za povracaj sredstava, cast izuzecima, jer nisu ludi da bacaju nekoliko hiljada evra. Tajkuni koji su konkurisali ili narodni poslanici takodje su sigurni u povracaj.
Neki poljoprivrednici nisu prvo pazarili dok prvo nisu 95% bili sigurni da su u sigurnoj vezi za povracaj, ali dobro je sto si shvatio kako stvari funkcionisu!
A sto se tice ostalih nizerazrednih i obicnih poljoprivrednika, oni su uglavnom pukli i nisu prosli!
Ovde najvise mislim na one koji su traktore pazarili, sto ne znaci da za drugu mehanizaciju isto nisu veze trazili.
Jos samo bi pitao koliko % uzimaju ovi sto srede? Mozda ako je povoljno promenim i ja ugao gledanja!

@ bradonja s petokrakom
Odakle novac tom siromasnom seljaku da pazari a da potom konkurise. Misljenja sam da ako ima novac da kupi nesto od mehanizacije trebalo bi da ima i za PIO.

Nazad
Vrh