Subvencija za mehanizaciju

Ovoliki broj ljudi je konkurisalo za ovih 5 dana samo ili je lista zajedno sa prošlim konkursom???
Svi su predali u roku od 4.12. do 8.12. U principu nije nemoguće. U ponedeljak sam video konkurs i podneo za potvrdu za odvodnjavanje preko interneta. U utorak sam povadio svu ostalu dokumentaciju i čekao do četvrtaka da ovi u Vode Vojvodine urade. U četvrtak lično pokupio potvrdu i otičao preko u pisarnicu i predao.

Nemam ništa protiv što su dobili subvenciju pitam se samo zašto je ne dobiju i ostali. Meni je traktor trebao 2013 kada nije bilo nikakvih subvencija niti naznaka da će ih biti. Zašto sam ja morao da ga kupim svojim novcem a nekome će kupovati država? Šta sam ja šugav sa 22 godine radnog staža od toga 15 u poljoprivredi sa sve uplaćenim doprinosima i porezima. Zašto su takvi diskriminisani?

Ja kad sam ranije pisao da treba razdvojiti one koji se bave isključivo poljoprivredom,od onih koji su zaposleni a pogotovo u državnoj upravi, bio sam napadnut sa svih strana.
E sad ta dobra politika daje rezultate ali negativne po većinu poljoprivrednika,poenta ovoga svega jeste da smanjenje subvencija ne pogađa one velike koji su do sad na ime više gazdinstava dobijali lepe pare,zato se njima sada mora nadomestiti taj manjak para,preko povrata za mehanizaciju i razne druge stvari.A sitniji šta im bog da.

Nisam zbog nemogućnosti pitao,nego koliko je ovde ljudi zapravo u tom slučaju konkurisao sa onim prethodnim (voćar,povrtar),ako je 482 ljudi za ovih 5 dana samo...Za Ipard onda nema ni svrhe se zalećati...:ppozdrav:

I mene to nervira sto neko non stop dobija povracaje i sto mu drzava kupuje sve redom, a meni njonja marijanova. Ako su rekli za traktore onda treba SVI da dobiju koji hoce. Koje bodovanje i bakraci. Kako se ne buduje kao NEGATIVNO ko vec ima 2-3 traktora mladja od 2010 godine npr? U Somboru znam neki koji su SVE MASINE dobili uz povracaje. Njima je drzava do sada dotirala jedno 100.000e, a neko samo sluzi da placa poreze.

- - - - - - - - - -

@Kris
Isto razmisljamo. Ako u Ipardu ima cca 200 traktora, nema svrhe ni konkurisati. Lepo u Komercijalnu to kosta na kredit toliko i delji dalje.

Neko će hektar platiti 200 evra a neko 10.000, nekom će država kupovati traktore i mašine a neko će večito biti "ispod crte". Tako svako može preko noći da postane velik a debili samo neka tegle i nadaju se da će nekada stati na zelenu granu. Posle treba da slušamo kako se država ne meša u poslovanje privatnih subjekata i sve to prihvatimo kao normalno:haha: Čega se mi ovde igramo? Banka ima slobodu da nekome odobri kredit a nekome ne. Država ne može tako da se ponaša i ako imamo iste obaveze onda moramo imati i ista prava. Dok se to ne postigne ostaćemo evropski jad i beda šta god neko o tome mislio i smatrao sebe pametnijim od drugih a time i kvalifikovanijim za državnu pomoć.

Najkorektnije bi bilo da su podelili na ravne časti te pare koje su imali,svima kome je bila ispravna dokumentacija...:ppozdrav:

Bez ozbiljnih subvencija po hektaru nema poboljsanja u poljoprivredi. Smatram da je ta mera bila i najpostenija od svih ostalih do danas sprovedenih. ...

Naravno i jos meni tupe kako su oni sposobni, a mi nesposobni. Zamisli gluposti da subvencionises preko 500l prskalice? Pa sta onaj sto ima 10kj on treba da crkne? Njemu 440l i 10m grane zavrsavaju posao 20 godina.

Za one koje podižu su izuzetno dobre i baš ih briga šta drugi o tome misle. Tako može da funkcioniše džungla, ljudsko društvo bi moralo drugačije.

Naravno i jos meni tupe kako su oni sposobni, a mi nesposobni. Zamisli gluposti da subvencionises preko 500l prskalice? Pa sta onaj sto ima 10kj on treba da crkne? Njemu 440l i 10m grane zavrsavaju posao 20 godina.

To su odlike kapitalističkog društvenog poretka.

Standardne.

"Pohlepa je pokretač ekonomskog napretka."

Sada će te Vi: ovo nije ni kapitalizam, ovo je robovlasništvo ili šta ti ja znam šta već ne... No ja dalje ne bih ulazio u to razmatranje.

Toj ti je što ti je jer smo okupirana teritorija kojoj se nameće poredak u neskladu sa njenim životnim odlikama.

d8c245142de1b66137920bba27b3ac03.jpg

Radno vreme sa strankama od 14h do 15h, proveri na sajtu uprave za agrarna placanja

Nazad
Vrh