Subvencija za mehanizaciju

Ma bruka ,vidim par njih sto su konkurisali za prskalicu od 400 litri.a kao neki minimum je 500 litri,pa mogli su njima bar dati.

Kupio pravi crveni traktor, na srecu da mu sluti. :cool:
I sam sam od onih koji veruje da veze i vezice i procenti resavaju mnogo toga. Nisam bio uopste verovao da ce konkursa biti ove godine mada sam vec avgusta meseca sve papire izvadio, i onda svaki mesec odlazio i trezor vadio papire za aktivni status u nadi da ce ipak nesto pokraina dati jer je sekretar pola godine o tome davao izjave. Moja zena u ovom slucaju ipak misli da je to dobra karma,jer proletos kada.smo. i razmisljali o novom traktoru nisam hteo da manipulisem sa setvenim strukturama jer jednostavno bojim se neke kontrole i nisam od tih koji to si spremni da rizikuju a voce i povrce beru u supermarketu. I takvi neki su prosli na republickom konkursu. Bilo mi krivo ali hajde. I sada kada smo prosli na ovom konkursu kod pokraine mislim da neka.kosmicka pravda je zadovoljena. Dobio sam 34% povracaja. Zadovoljan sam masinom koju sam odabrao i nadam.se da ce se pokazati i da ce me sluziti.

Nada poslednja umire.

Malopre zvao u vezi republičkog konkursa sa računom za mehanizaciju od 50%, kažu predmet je u zavšnoj fazi.Pre dvadesetak dana nije ni bio u obradi,tako da ipak nešto rade.

Ni ja nisam hteo da manipulišem sa setvenim strukturama pa nisam mogao da konkurišem na republičkom nivou. U podsticaju za mlade poljoprivrednike nisam mogao da konkurišem jel mi je gazdinstvo otvoreno 2011 godine a oni daju samo za gazdinstva koja su otvorena posle 1.1.2016. U ovom zadjem pokrajinskom nisam imao dovoljno bodova. Očigledno je da država smatra da takvi kao ja ne bi trebalo da se bave poljoprivredom. To što imam registrovanu farmu muznih krava, proizvedem godišnje preko 100000 litara mleka i sve to ishranim sa svojih 20ha zemlje bez ijednog hektara državne po prioritetu, sve to se očigledno nigde u ovoj rupi od države ne ceni.

Послато са SM-J320F уз помоћ Тапатока

Mene posebno iritira to za mlade i za žene gde oni imaju prednost ,a realnost je takva da su oni samo nosioci polj. gazdinstva na papiru u 99% , stvarni gazda je upravo onaj drugi što nema prednost i oni kao takvima daju sve povlastice malte ne, znači jedna velika obmana i njih samih ali i stvarnog odnosa u poljoprivredi .......iskrivljena slika !

- - - - - - - - - -

Ja sa 47 godina i troje dece nisam nigde prepoznat od strane vlasti osim što plaćam sve dažbine državi i kad trebam da budem u uniformi ,a kad sam ja bio mladji ta pravila nisu važila

Video sam da je na pokrajinskom "konkursu" odobrena masna subvencija od preko 10 hiljada evra jednoj lepoj voditeljki sa RTV. Kada je pogledate ne bi ste verovali da je ikada videla njivu na slici a kamo li da ume da vozi traktor:haha: Pomažu se žene ali najviše bodova na konkursu dobiju ako imaju odgovarajuće muževe, tate i braću. Humano društvo kao naše obožava da pomogne.

Muz radi zemlju,a gazdinstvo je na njoj.Po sumi para vidim da su dobili za traktor Arma Trac koji su pazarili pre nekoliko meseci.

Nemam ništa protiv što su dobili subvenciju pitam se samo zašto je ne dobiju i ostali. Meni je traktor trebao 2013 kada nije bilo nikakvih subvencija niti naznaka da će ih biti. Zašto sam ja morao da ga kupim svojim novcem a nekome će kupovati država? Šta sam ja šugav sa 22 godine radnog staža od toga 15 u poljoprivredi sa sve uplaćenim doprinosima i porezima. Zašto su takvi diskriminisani?

Samo sam pojasnio u vezi te voditeljke,jer ih poznajem licno.I ja sam 2014-te pazario traktor delom od kredita,delom od svojih sredstava,bez pomoci drzave.

Meni samo smeta zašto neko mora sve da kupuje sam a nekome će kupovati država. Na taj način se vrši diskriminacija gde država direktno utiče na dešavanja u privredi i poljoprivredi i favorizuje pojedince na ušrb većine. Subvencija ili ima ili nema ovaj sistem kako kome od godine do godine je ponižavanje većine korektnih proizvodjača.

Nemam ništa protiv što su dobili subvenciju pitam se samo zašto je ne dobiju i ostali. Meni je traktor trebao 2013 kada nije bilo nikakvih subvencija niti naznaka da će ih biti. Zašto sam ja morao da ga kupim svojim novcem a nekome će kupovati država? Šta sam ja šugav sa 22 godine radnog staža od toga 15 u poljoprivredi sa sve uplaćenim doprinosima i porezima. Zašto su takvi diskriminisani?

Sve si u pravu samo nemoj tražiti pravdu jer je nedostižna ,a nepravda svuda prisutna,najbolje se ne nervirati,jer sve ostavlja ožiljke po nama a mislim da je zdravlje na prvom mestu.:osmeh: A i to što kupiš i zaradiš sam smatraj svojim uspehom , ne obazirati se puno i ne porediti se sa onim pored tebe,kad tako postaviš stvari onda imaš balans nad sobom i svetom oko tebe.:ppozdrav:

Ovoliki broj ljudi je konkurisalo za ovih 5 dana samo ili je lista zajedno sa prošlim konkursom???

Sve si u pravu samo nemoj tražiti pravdu jer je nedostižna ,a nepravda svuda prisutna,najbolje se ne nervirati,jer sve ostavlja ožiljke po nama a mislim da je zdravlje na prvom mestu.:osmeh: A i to što kupiš i zaradiš sam smatraj svojim uspehom , ne obazirati se puno i ne porediti se sa onim pored tebe,kad tako postaviš stvari onda imaš balans nad sobom i svetom oko tebe.:ppozdrav:

Naš svet je duboko debalansiran i nemoguće se sa njim uskladiti a ostati u balansu. Princip "nemoj gledati okolo samo vuci napred" je primenjivao moj tata stavljajući ular konjima na oči kada je sa njima obradjivao zemlju. Teško je biti čovek a živeti i raditi kao konj. :ppozdrav:

stiglo resenje 14.12 a pare legle 15-og....prikolica za stajnjak( radi se o ministarstvu a ne o pokrajinskom povratu)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh