Subvencija za mehanizaciju

Danas dobih poziv iz ministarsta poljoprivredeodn. kancelarije ministra Nedimovića,naime pozvan sam da u petak prisustvujem u master centru u NS nečemu otprilike ''kako smo mi dobri i kako mi vama pomažemo i kako ćete vi napredovati zbog nas'' ,otprilike tako nečemu a sve u vezi konkursa za mlade seljake na državnom nivou.
Jel ko još pozvan.
I da ne zanm dal sam prošao jer gopođa to ne zna ona je dobila spisak pa je telefonirala po njemu.

A da li je neko nekim srecnim slucajem dobio povracaj (subvenciju) za osiguranje?

Ništa od osiguranja. Predao sam u septembru više ne verujem da će uopšte biti isplaćeno. Za mehanizaciju sam već sasvim siguran da za mene neće biti sredstava. Na subvencije očigledno nemaju svi pravo već samo pojedinci odabrani nejasnim redosledom bez uvida javnosti. Evidentno da nismo svi ravnopravni a ovo društvo je bez dileme podeljeno na one kojima uzima i one kojima daje.

Jel dobio neko neki odgovor ili nesto za ovaj konkurs sto je bio od 4 do 8 decembra.

- - - - - - - - - -

Od ukupno predatih preko 400 konkursa za pokrajinu je prošlo svega 133 i znam iz prve ruke jer smo danas bili da potpišemo ugovor :osmeh: i nije baš bilo kako je obećano dobili smo povrat od 38% bez PDV a bilo obećano 40%
Atila jel to za Tumosana

A kako si ti znao da će biti taj konkurs, a ne znaš kad će odgovori, a ?!

Slab ti taj insajder, slab bratac.

Sarkazam je očit.

I mene interesuje odgovor na to pitanje. Legle bi mi te pare samo tako.

Jel zna neko nešto o ovom pokrajinskom kratkometražnom konkursu iz decembra ???

Ja znam da je najavljivan od avgusta meseca za septembar pa tako do decembra, znam da su znali svi prodavci mehanizacije i da je bilo u najavi malo traktora, ja lično sam mislio da ga neće ni objaviti ,ali eto.inače sam čuo da su prednost u dodeli imali žene kao nosioci, mladji od 40 i ruralne sredine , verovatno je i neko sa vezom prošao ali ima primera gde su ljudi znali odavno i nisu dobili ,a neki su se uključlii te nedelje i DOBILI ...........e sad jbg

Ja sam za taj konkurs saznao od prodavca koji mi je prodao traktor ali nije receno nista o zenama i opstinama sa otrezanim uslovima .Ali dobro sta sad da se radi.

Nazad
Vrh