Dakle skandal je koliko ova drzava ne postuje sopstvene uredbe i propise, a kamoli gradjane.
Ocigledno je sta se radi ovih dana. Resenja, a cuje se i novac dobijaju oni koji su kupili masine pa predali zahtev, bez obzira sto su u redosledu konkurisanja daleko iza nekih drugih koji su konkurisali sa predracunima. Uredba je definisala da ce obrada ici po redosledu dospeca i zavodjenja, preferira predracune i samo je izuzetno u ovoj godini omoguceno konkurisanje po vec obavljenoj kupovini. Za narednu vaze iskljucivo predracuni. Javljaju se ljudi koji su konkurisali u maju sa racunima da dobijaju resenja i novac, a mi sa predracunima iz aprila, ja konkretno 26.4. iako smo logicno na redu pre njih nista. Drago mi je da je bar neko nesto ostvario, ali se ocito radi o nastavku price i drasticnom krsenju procedure! Dakle svesno se krsi i gazi vlastita uredba.
Mislim da su u pitanju radnje reklamerstva radi, da bi se moglo hvaliti na televiziji kako se silno pomaze i subvencionise. Novca verovatno nema dovoljno pa su resili da nekolicini "mladih" i onima koji su vec kupili daju nesto malo i tako opravdaju konkurse. Ostalima koji su velika vecina ce verovatno reci da su sredstva potrosena. To sto se krsi sopstveni pravilnik, sto je citava situacija sa ovom uredbom krajnje nefer i nepostena nikom nista. Neka im bude na cast.