Subvencija za mehanizaciju

Iznos sa predracuna u dinarima. Cena u evrima nigde ti i nije trazena od strane ministarstva. Uplati po dinarima koliko je bilo onda a razliku uzmi nesto od njih.
Slazem se , ali moj primer po konkursu za mlade je da je meni u odnosu na predracune uplacen nesto manji iznos od 75% ( kao da je drzava uzela u obzir promenu kursu od maja do sada). Tako da mi treba tacan odgovor.Da li faktura i predracun moraju da imaju isti iznos , ili pak u ovom slucaju zbog kursa evra iznosi na fakturi mogu biti manji, zbog kursa.

Moje iskustvo nije po konkursu za mlade, vec po redovnom, tako da onda moj odgovor otpada. Mislim sam da je isto.

Šta je sa konkursom Pokrajine za mehanizacije ? Piše na kraju pravilnika da treba da realizuju ove godine a još ništa nisu javili .

Dakle skandal je koliko ova drzava ne postuje sopstvene uredbe i propise, a kamoli gradjane.
Ocigledno je sta se radi ovih dana. Resenja, a cuje se i novac dobijaju oni koji su kupili masine pa predali zahtev, bez obzira sto su u redosledu konkurisanja daleko iza nekih drugih koji su konkurisali sa predracunima. Uredba je definisala da ce obrada ici po redosledu dospeca i zavodjenja, preferira predracune i samo je izuzetno u ovoj godini omoguceno konkurisanje po vec obavljenoj kupovini. Za narednu vaze iskljucivo predracuni. Javljaju se ljudi koji su konkurisali u maju sa racunima da dobijaju resenja i novac, a mi sa predracunima iz aprila, ja konkretno 26.4. iako smo logicno na redu pre njih nista. Drago mi je da je bar neko nesto ostvario, ali se ocito radi o nastavku price i drasticnom krsenju procedure! Dakle svesno se krsi i gazi vlastita uredba.
Mislim da su u pitanju radnje reklamerstva radi, da bi se moglo hvaliti na televiziji kako se silno pomaze i subvencionise. Novca verovatno nema dovoljno pa su resili da nekolicini "mladih" i onima koji su vec kupili daju nesto malo i tako opravdaju konkurse. Ostalima koji su velika vecina ce verovatno reci da su sredstva potrosena. To sto se krsi sopstveni pravilnik, sto je citava situacija sa ovom uredbom krajnje nefer i nepostena nikom nista. Neka im bude na cast.

Da te malkice utešim, ni ja nisam dobio ništa .a predao sam 27 aprila sa računom.

Šta je sa konkursom Pokrajine za mehanizacije ? Piše na kraju pravilnika da treba da realizuju ove godine a još ništa nisu javili .
Danas su potpisani ugovori za taj konkurs. Sve sa vezom je prošlo, ostali su se džaba trudili. Toliko su svojih nagurali da nisu svi ni dobili 40% ... mali kolač za deobu kanda ...

Послато са SM-J320F уз помоћ Тапатока

Ali neko kaze da nije sve zavrseno. Tek trecina je pozvana da potpise ugovore. Nastavljaju od nedelje...

Od ukupno predatih preko 400 konkursa za pokrajinu je prošlo svega 133 i znam iz prve ruke jer smo danas bili da potpišemo ugovor :osmeh: i nije baš bilo kako je obećano dobili smo povrat od 38% bez PDV a bilo obećano 40%

Trebali su da podele pare svima koji su predali zahtev. Ovako su dobili samo "srečni" učesnici... kao na LOTO .

Jednom rečju banda, za nekog postoji država a za nekog ne, ja sam ove godine odbijen od Fonda za razvoj poljoprivrede........zbog nedostatka sredstava, pa su nas slali u razvojni fond a tamo gore nego u Banci, od kako su prvi put uvedena bespovratna sredstva nikada nisam dobio ni dinara za bilo šta , 2010 kad je bilo i za traktore zbog jednog potpisa neke formalne izjave, i za sve ove godine kad se neko zbroji koliko je dobio bespovratnih sredstava....vidi se razlika u snazi domaćinstva, samo bi voleo da ih jednom pitam hoće li samo oni koji dobiju nešto od države nju i braniti ili će zvati opet jedne te iste kao 90-tih izgleda baš one koji ne dobijaju od države ništa osim znoja i krvi i po koji metak !?:off_topic:

Koliko si bodova nakupio?

Ne znam kolko ima bodova. ALi baš su brzo završili početkom decembra predali prošlog petka zvali da odnesemo izvod iz banke firme od koga je uzeta mašina tog dana kada je uplaćen. I u četvrtak zvali da u subotu budemo tamo. Sad ako nekome smeta šta da radim tako je kako je nismo veliki proizvođači ni vezu nemamo nego tako se potrefilo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh