Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bi li pojasnio ovo, da li je ukupna vrednost traktora 2 miliona ili da taj povraćaj, tj 30% bude max 2 miliona?tomica je napisao(la):30 posto traktor do 160ks max dva milona dinara![]()
boomsyte je napisao(la):DAli zna neko ko stice pravo na subvencije i dali neko zna kolika je subvencija za jagodu?
Pozz![]()
bacan je napisao(la):zna li neko nesto o subvencijama za tov junadi ove godine?
Zoran0230 je napisao(la):a klauzula je PIO ,Šta sa stokom koja nije PIO osigurana
Zoran0230 je napisao(la):uveli ste uredbu da bi napravili haos i sada se očigledno vidi da vam je izuzetno stalo do novca od PIO osiguranja a ne da zaštitite poljoprivrednike od hobista jer sada su vam poljoprivrednici(čast izuzecima)samo na papiru
Zoran0230 je napisao(la):Šta bi se u mom gazdinstvu promenilo što se tiče ministarstva-Ja bih i dalje radio a moj sin ili supruga bi bili pravi poljoprivrednici
To nisu negativnosti nego razmišljanja.Ja ne pišem ovo što mi je teško da radim i ne tražim nikakvu pomoć za razliku od tebe i ne podvlačim se nikom pod kožu što ti radiš u ovom postu,Radivoj je dovoljno inteligentan da se sam brani ali nema ni potrebe da se brani jer ja njega ne napadampaorpaor je napisao(la):Zorane0230 ti ocito ne treba da se bavis pojoprivredom. Toliko negativnosti nisam jos dosad video,a ni cuo. Probaj sa nekom manje zahtevnom aktivnosti. Nemoj ovo shvatiti kao neku sprdnju na tvoj racun,jer mi to uopste nije cilj i veoma sam ozbiljan dok ovo pisem,al stvarno ne znam kako bi ti mogao neko pomoci na drugi nacin u poljoprivredi osim da batalis istu i probas da nadjes drugo.![]()
Sve si rekao-tako i moj sin razmišlja-ima 21 godinu.Oni hoće ulaskom u PIO da vas skinu sa grbače-Ne daje država tako lako pare a da nema interesa a zadnji je interes da brine o vama mladima,da nije tako našla bi vam radna mesta otvorila profitabilna preduzeća a ne kockarnice i mega-marketeZRENJANINAC je napisao(la):mladji od 40 godina za ministarstvo bi znacilo sledece: Ovo je mlad covek, koji je svoju, i buducnost svoje porodice, kao i zaposlenje nasao na svom gazdinstvu i u poljoprivredi i on je za nas u prvoj prioritetnoj grupi onih kojima treba pomagati putem regresa, subvencija, edukacije i svega ostalog sto je u ingerenciji MPSV-a. Razlika u odnosu na to kad ste Vi, buduci zaposleni, i ostvarujuci dodatne prihode nosilac gazdinstva je, narocito u ovakvoj ekonomskoj situaciji, za ministarsvo je drasticna. Vas sin bi tada postao prioritetna ciljna grupa za ministarstvo poljoprivrede.
Ja spadam u tu grupu >40god. ali nisam ništao osetio na bolje kako je ovde gore navedeno .Ako je tako zašto i nas niste svrstali kao stočare da imamo prioritet pri dodeli državne zemlje pa da radimo ko ljudi a ne da plaćamo arendu kao zlato da uzimamo i da na s je..vaju arendaši non stop.Šta ste konkretno pomogli nama ispod 40tih.![]()
Sada bih ja trebao kao neki forumaši da kažem kako imaš negativna razmišljanja a ti si izneo jednu od činjenica koja i mene tišti a i ovo je tema dosta ozbiljna i ne vidim ništa ružičasto a ko vidi svaka mu častBranko je napisao(la):Cenim to što ministarstvo želi da pomaže poljoprivrednike.
Problem je što ta pomoć suviše često završi na pogrešnom mestu.
A puno bi bilo koristi i kada bi ministarstvo poljoprivrede sarađivalo sa drugim delovima vlade.
Primer za to je šta je sremskim proizvođačima repe uradila pećinačka šećerana u prošloj kampanji repe. Tu je sprovedena besomučna pljačka i to perfidno "čist" način. A država ni da zaviri u poslovanje šećerane.
Kada su se seljaci bunili zbog niske cene pšenice - država je poslala miliciju.
Nije ovo optužba na račun vas, Radivoje, nego jednostavno samo konstatacija stvari u agraru.
I eto i ja odoh u![]()