Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bojim se da fiskalni isecak kod robe za razmenu, niko nece dobiti pre septembra, kad se razmena i vrsi.sanbo4 je napisao(la):Ni meni to zasad nije mnogo jasno, dosta tog repromaterijala uzimam na paritet. Prosle godine sam dobio nesto kao racun - otpremnica i time sam ostvario subvenciju, a sada kako sam video iz uredbe sto nam je predstavio Rade, to je nekako drugacije formulisano, ne razumem sta to znaci. Nadam se da nece biti problema.
radivoj.nadlacki je napisao(la):Npr mi u ZZ Gospodjinci, sav repromaterijal za razmenu vodimo preko maloprodaje, tako da izdajemo robu uz fiskalni isecak kojeg izdajemo u prolece, fiskalni isecak prati Racun na kom je kao valuta naveden recimo 30.09. eto to je to.
Tu nema nikakve utaje, zadruga plati PDV odmah a povracaj PDV dobije kad naplati od zadrugara. Umesto pazara u zadruzi stoji Racun koji pavda nedostatak robe u maloprodaji jer bi se inace morao predati pazar u toj vrednosti. Mi tako radimo vec godinama jer smo tako savetovani od strane finasijske inspekcije.
Pozdrav
radivoj.nadlacki je napisao(la):Npr mi u ZZ Gospodjinci, sav repromaterijal za razmenu vodimo preko maloprodaje, tako da izdajemo robu uz fiskalni isecak kojeg izdajemo u prolece, fiskalni isecak prati Racun na kom je kao valuta naveden recimo 30.09. eto to je to.
Tu nema nikakve utaje, zadruga plati PDV odmah a povracaj PDV dobije kad naplati od zadrugara. Umesto pazara u zadruzi stoji Racun koji pavda nedostatak robe u maloprodaji jer bi se inace morao predati pazar u toj vrednosti. Mi tako radimo vec godinama jer smo tako savetovani od strane finasijske inspekcije.
Pozdrav
Branko je napisao(la):Ne trebaju nikakvi računi, osim fiskalnih, za gorivo.
oldtimer je napisao(la):Verovatno nece da plate porez, pa zato izmisljaju....
tako su meni danas rekli, ne isplati nam se da ti damo fiskalni, jer moramo da platimo porez, a ti nama da platis tek u julu....
Kod nas je do prosle godine dok su radili kooperaciju, Gospodjinci doo su imali fisklanu i provlacili sve kroz nju a nisu imali maloprodajni objekat...to je vec stvar za knjigovodje ali je moguce, jer je radjeno do sadaZRENJANINAC je napisao(la):Sve je to tako a kako je kada zadruga nema maloprodaju nego je samo zz.
PIO klauzula je obavezna za sve uredbe koje pokrivaju investicije, za uredbu o regresiranju osiguranja useva.tarana je napisao(la):bilo je reci da za traktore PIO nece biti obavezan?