didi je napisao(la):
Njen savet je da otac u svom gazdinstvu ostavi samo zemlje oko 0.5ha a sve ostalo ugovorom da meni u zakup bez naknade.Njen je savet da nikako ne gasi gazdinstvo ili ode u pasivan status.Na taj način mi je rekla da će se sve uraditi u roku od minut stim da otac mora prvo da se registruje bez tih parcela(kako bi ih izbrisali u kompu)pa tek onda ja da ih upišem kod mene i dođem da predam formulare.
To sam ja uradio prošle godine. Uzeo sam svu zemlju iz očevog gazdinstva u zakup i prebacio je kod mene u gazdinstvo a kod njega izbrisao. Ostalo je u njegovom gazdinstvu 1 kj jer nije moglo da ostane njegovo gazdinstvo bez zemlje. Kad sam to radio predao sam obe fascikle zajedno i rekao o čemu je reč pa su službenice odmah na šalteru napisale na očevoj fascikli "brišu se parcele iz gazdinstva x i prelaze u gazdinstvo y", a na mojoj "uzima parcele iz gazdinstva x a tamo se brišu".
Ove godine sam hteo da odjavim njegovo gazdinstvo sa tim jednim jutrom. Zemlja iz odjavljenog gazdinstva mora da "miruje" godinu dana pre nego što se može preneti u drugo gazdinstvo pa ove godine to jedno jutro ne mogu preneti kod mene u gazdinstvo već tek sledeća godine. Naravno, onda ću i oca uneti kao člana u moje gazdinsvo. Ako nekom nešto znači, oba gazdinstva su na istoj adresi.
Tako su me savetovali prošle godine u trezoru. Ako postoji mogućnost da odmah ove godine istovremeno ugasim očevo gazdinstvo i prevedem oca u moje sa tim jednim jutrom - to bi bilo još bolje, pa ako Radivoj Nadlački može da to pojasni bio bih mu zahvalan.