D
didi79
Guest
HEHEHE cista dezinformacija. Evo ja se kladim u 1000 evra da se dug na penziju ne otbisuje (bar za sada) sto se tice socijalnog to je druga prica. Nemojte mesati babe i zabe.paracinac je napisao(la):ko je registrovao domacinstvo 2004 godine i nije placao penziju do sada prosle godine je mogao da plati samo za 2008 godinu i da iskoristi subvenciju a dug od 2004 do 2008 se otpisuje smem se kladim u 100 evra
Post je spojen: [time]уторак, 16. фебруар 2010. 23:49:15 MST[/time]
_________________________________________________OK 24x14000 sasvim dobra racunica. Ali razmisli sta ce raditi oni koji imaju ispod 10 ha? Da li tu ima neke racunice?paracinac je napisao(la):ja sam imao gazdinstvo na moje ime od 2004 do 2009 pa sam prebacio na babu prosle godine uzeo 30 posto ove godine vratio na moje ime platio za ovu godinu nisam jos ali platicu uzeti ceo iznos i principi me ne zanimaju jer sto neko rece princip je princip pare su pare a ja vise volim pare nego da iz principa poklonim nekome ono sto mi pripada mislim da ce se svi sloziti a ministra nemam zasto da zovem jer mi je sve jasno a kome nije nek posalje email dobice odgovor sto mi se mnogo svidja i mislim da je ok sa njegove strane sto odgovara i iskreno da kazem ja ga potpuno razumem a i za nase dobro je da placamo penziono jer svi cemo da ostarimo i sta posle kada nemas svoj dinara ja cu ove godine da uzmem 26x14 000 to je dosta para i od te pare platicu penziono i hvala im na tome meni dosta mislim nije dosta al opet hvala i kad daju nesto te pare mi znace nece me izcupati kao poljoprivrednika ali ce mi dosta pomoci i hvala im na tome ipak smo mi siromasna zemlja sa puno lopova i hvala im sto bar malo misle na nas jer tesko ko sada nekome daje pare kada udjemo u EU bice bolje jeste da ja nisam bas za to ali bice sigurno bolje za sve nas!!!
Post je spojen: [time]среда, 17. фебруар 2010. 07:54:30 MST[/time]
_________________________________________________LJUDI NEMA BRISANJA GAZDINSTVA (IZUZEV U POSEBNIM SLUCAJEVIMA) POSTOJI SAMO PASIVAN STATUS GAZDINSTVA ILI POSTOJI MOGUCNOST SPAJANJA GAZDINSTVA. NA PRIMER OTAC NOSIOC GAZDINSTVA I SIN NOSIOC GAZDNSTVA.OTAC IMA ZEMLJU U GAZDINSTVU I SIN IMA ZAKUP OD OCA. E SAD OTAC MOZE DA BRISE PARCELE IZ NJEGOVOG GAZDINSTVA I PRELAZI U GAZDINSTVO SINA KAO CLAN (NORMALNO SVA ZEMLJA KOJA JE NA OCA I SINA PRELAZI KAO VLASNISTVO. OCEVO GAZDINSTVO SE NE BRISE SAMO PRELAZI U PASIVNO STANJE.szeky je napisao(la):I u Bečeju brišu bez pitanjašandor je napisao(la):šandor je napisao(la):didi79 je napisao(la):Evo ovako. Kao prvo od ove godine nema mogucnosti brisanja poljoprivrednog gazdinstva, moguce je samo brisanje parcela tj. moze da se obrise sve sto je upisano u gazdinstvu. Gazdinstvo miruje. Sto se tice placanja PIO, treba uplatiti celokupan dug za 2009 god. (NE ZAVRSNO SA 2009) SAMO DUG ZA 2009. Ostatak duga videcemo kako i sta ce biti s njim, za sada se nista konkretno ne zna. A da pojasnim malo zasto se stavlja na teret dug od 2004 god. onima koji sad ulaze u PIO. Zato sto po zakonu iz 1997 godine svako ko poseduje zemlju u vlasnistu od 1997-pa na ovamo, obavezan je da placa PIO. ako se ne bavi drugom delatnoscu. Da budem jos jasniji npr. neko ima u vlasnistvu zemlju od 1998 god. , gazdinstvo registruje 2004 godine, nije usao u PIO a sad mora, nemu se stavlja dug od 1998-2008 (za 2009 mora da uplati da dobije subvencije), stim sto ima mogusnost da od 1998-2003 stavi na mirovanje taj period. Znaci ima dug od 2004 godine. Dajem primer ako je svake godine PIO iznosio 40000( lupam nije isto za svaku godinu) placa za 2009 40000din a ostace mu dug 2004,2005,2006,2007,2008, 5x40000=200000 din.
OVO JE 100% TAKO DANAS SAM BIO U PIO FONDU I LEPO SU OBJASNILI JASNO KAO DOBAR DAN.
Opet nešto novo Izgleda da ne živimo u istu državu No comment
Danas sam odjavio jedno gazdinstvo u celini @ didi79 možda kod tebe ne može ali kod mene može