Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
100h na Peru, pa Peri plati pio, pa 100h na Milku pa Milki plati PIO, pa 100h na Ziku pa Ziki platio PIO..i tako do 1000h. Ako covek ima da plati PIO za 1000h na pet razlicitih gazdinstava neka plati, niko nama ne brani da radimo to isto.. Ili Mika Peri da zemlju u zakup, Mika nece da registruje gazdinstvo jer nece da plati PIO, pa registyruje na Peru i dobije subvenciju bez placanja PIO. I MIka i Pera I Milka i Zika imaju pravo na subvenciju drzave, a ako neko moze mahinaciju da dokaze neka da dokaz crno na belo pa onda da razgovaramo. POzdrav i svako dobro.
toje o.k nekje zika,dura pera itd al na 30h pada vidimo kolko će biti takvih zika i pera a na 100h nek daju 3* veći pio pada bude dobro svima a ne pojedincima

Osnovni problem je sto se ne znaju pravila igre pre pocetka, nego oni u toku proizvoljne godine menjaju uslove kako im odgovara. Tako je u svemu, ne samo u poljoprivredi.

100h na Peru, pa Peri plati pio, pa 100h na Milku pa Milki plati PIO, pa 100h na Ziku pa Ziki platio PIO..i tako do 1000h. Ako covek ima da plati PIO za 1000h na pet razlicitih gazdinstava neka plati, niko nama ne brani da radimo to isto.. Ili Mika Peri da zemlju u zakup, Mika nece da registruje gazdinstvo jer nece da plati PIO, pa registyruje na Peru i dobije subvenciju bez placanja PIO. I MIka i Pera I Milka i Zika imaju pravo na subvenciju drzave, a ako neko moze mahinaciju da dokaze neka da dokaz crno na belo pa onda da razgovaramo. POzdrav i svako dobro.
Zamislite situaciju kad pera digne 1400000 i pobegne u inostranstvo :haha::haha:

e-dok-sam-ja-bio-mini.jpg

Kad izadju sa nacrtom uredbe , do tad ce ovde biti rasulo .. I onda sta nam bude . Da podsetim tema je kako ravnopravno podeliti budzet za poljoprivredu 2012 nama poljoprivrednicima .. Ako zele da podstaknu neke kulture .. nesmu zaobici regres za 3 poznate stavke .. Na njima je sad potez i cekamo , u suprotnom antifriz spremamo li ?

Диклофен! ти ми све више личиш на ове наше моћнике који нон стоп гурају неку своју причу зарад интереса свих ,,тј кобајаги пољопривреде, а у ствари гураш своју причу, која је прозирна! јер сада се одједном свело као да се равномерно подели оно што има? ,,а ми смо то говорили и прошле године, и не само то! већ да почну да се решавају: полако ( ми знамо да то не може преко ноћи ) проблеми у пољопривреди али видиш да свакој себичности има крај? тако и вашем егоизму, који је до јуче био испољен до те мере, да сте ви који сте очекивали нешто што вам није обећано (прошле године јесте и ту сте у праву) малтене почели да газите чланове који су нон стоп инсистирали на некој равноправности ,,али -најтежа српска реч је АЛИ? видиш дође врем све се прокрене -што каже она народна ,,,

Nikako ne treba da se podeli podjednako.Ja sam isključivo protiv toga i dalje.Mora i treba postojati razlika u davanjima onima kojima je jedini izvor prihoda poljoprivreda i onima koji uz poljoprivredu imaju i druge izvore prihoda.

Koliko ti smatras da je ispravno ne podeliti podjednako sredstva ja smatram da svi mi koji se bavimo poljoprivredom imamo prava na neku nadoknadu jer ulazemo svoja sredstva a ne komsijska.Nisam registrovao svoju zemlju ni na koga a pozdravljam svakoga ko je uradio suprotno.To je moj stav i ne morate ga prihvatati.samo da se zna da i mi polutani nesto proizvodimo,i da se diskusija ne vodi izmedju vas dvojice.Mora se cuti i nas glas.

Zato treba davati samo na vlasništvo sa PIO,i ko živi samo isključivo od poljoprivrede.

Puno je ljudi koji imaju ispod 5 Ha pogotovo ispod Save i Dunava ... i neisplati im se da placaju PIO ili su penzioneri ili radnicka klasa i obradjuju to malo da iamju za hleb i ishranu svoje stoke za svoje potrebe.. Zar njima vestak , gorivo , seme pada sa neba .. netreba regresirati to sve ?, njih ne treba pomoci ?? Zar ce oni ugroziti nas sa 20 + Ha ?
Znaci njima ne treba pomoc ? a treba onom sa 100 Ha , da kupi na vecito jos zemlje ... ?

problemi u poljoprivredi su i stvoreni da se moze manipulisati sa nama kako ko hoce. zato su uljare, secerane, mlinovi, mlekare i ostali poljo.subjekti privatzovani bez mogucnosi da mi paori na bilo koi nacin mozemo dejstvovati. i kad viktorija kaze tako i tako, mi mozemo ih samo psovati i gaditi...polako resavanje problem je demagogija! mi mozemo jos samo isterati traktore na ulicu, al ce nam doskociti i u tome.

Јуче у разговору са комшијом коментаришемо у вези субвенција и он ми каже да је чуо да је неко већ добио повраћај средстава за купљену механизацију а исто тако ми каже да је неко и одбијен,говорим о субвенцијама које се одобравају по уредби која је изашла крајем 2011 године . Ово су незваничне информације.

dekym sam si reko il je penzioner ili radnička klasa.Znači dobija već neke državne novce,i pretpostavljam da mu poslodavac uplaćuje doprinose za njega.Jel to uredu da radimo u NIS-u,EPS-u,Doktor je,sudija je,vatrogasac je...itd.,prima platu i treba mu i subvencija,ja mislim da nije u redu ni to.

A sta ako nije radnik NIS - i ostalih navedenih struka nego privatizovanog kombinata na srpski nacin .A sta ako gazda ne uplacuje doprinose.Privatna svojina svuda u svetu je svetinja-al ovde nisam siguran kako se dolazi u posed vise stotina hektara jedino na nas nacin DODJEM TI.Znaci ni to nije pravo merilo.Licitacije za zakup drzavnog zemljista u vecini opstina su sumnjiva a poneki su zbog toga i na sluzbenom putu.Znaci da ni to nije bas pravo merilo.To su moji argumenti za to da nismo samo mi koji ne uplacujemo PIO za poljoprivredu sumnjivi da muvamo i medju vama ima toga .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh