Svako bi od nas proizvodjaca bolje vodio ministarstvo poljoprivrede i bolje raspolago sredstvima ,jer jedino mi najbolje vidimo gde sta skripi.Politicari nase probleme gledaju sa naocarima za sunce,ali su njihova stakla malo vise zatamljena.
Tako si i oni razmišljali dok su"išli po zemlji". E onda se tu umešala ona narodna: Daj čoveku vlast(pare) pa ćeš da vidiš kakav je čovek!!! Naravno nisu svi lakomi pa ipak čast izuzecima.

Los je model subvencija po kg, jer mi te pare necemo videti, otkupljivaci ce sniziti cene za taj iznos i tako ce u stvari oni da budu subvencionisani.Eto imate primer sta se desilo sa masinama iz domace industrije, naime vaze subvencije min. ekonomije tako oko 20% na proizvodnu cenu, a oni svi odreda povecali cene za taj iznos.
A i sta je sa onima koji ostavljaju kukuruz, soju, psenicu kod kuce u svojim skladistima? Nije poljoprivreda samo secerna repa i suncokret.
ovako se nabija i cena zemlje i arende tako daje neminovno ko radi manje daće da batali taj poso a ko radi više taj već nije običan poljoprivrednik nego bi lepo trebao da otvori neku zadrugu ili tome slično jer ko radi preko 30h svi prelaze sa obrtom većim od dozvoljenog znači da budu u PDV sistemu a neznam dal se moze i na prste nabrojat kolko njih je u pdv znači cista mućka ili malo lepše dase izrazim čista zarada na štetu onih koji bi mozda više hteli da rade al nemoze zbog onog ko radi 100.200.300 H jer taj moze sitnog ugušiti kad oće samo kadbi se više kontrolisalo kretanje novca u gazdinstvu ehhh kolko bi bilo bolje i velikom i malom. izvinjavam se onim većim koje sam ovim mozda razljutio