Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dali te subvencije u okruženju dobijaju svi, ili se i kod njih pravi neka razlika između malih i velikih?

Kolega provac, mislim da ste preterali malo više sa cifrom od 90% što se tiče članova foruma na protestima,jest da poljoinfo forum ima ukupno cca 10.000 imena,od toga možda 2000članova koji su napisali bar 10postova,a šta mislite koliko je bilo traktora i kombajna na protestima?

A za ostalo se delimično slažem sa Vama

Poslednja izmena od urednika:
A o ovoj informaciji do 30h bez PIO, bi rekao da po meni nepije vodu, jer bi tako država trebala mnogo više novca (kog NEMA) da izdvoji za subvencije, a kako svi dobro znamo, oni svake godine samo smišljaju gde će da UŠTEDE (na našim subvencijama)!

to je slika clanica EU, bruklin brate...

Ispraviću,u Mađarskoj 118eura dobijaju svi po hektaru bez obzira šta seju i koliko ha obrađuju,ali samo kojima je to osnovna delatnost,pa onda vinogradi,voćnjaci,energetski onaj njihov ku..ac,na to idu cifre zapravo,a ni kod Hrvata koliko ja znam nedobijaju svi redom,i tačno je da im kasni,ali npr za šeć.repu i ulj.repicu koliko ja znam dobijaju 350eura,ali samo kojima je to osnovna delatnost,samo Srbija je delila i šakom i kapom

Jedino ne shvatam kako oni određuju kome je poljoprivreda jedina delatnost?
@ Provac sa vama se ovaj put slažem u potpunosti sa onim što ste izneli osim u dve stvari.
Naročito podržavam stav da nisu subvencije jedini problem u poljoprivredi ima ih mali milion i vreme je da počnu sistematski da se rešavaju.Ovaj problem zvane subvencije mi sve više liči na štap i šargarepu trenutne vlasti.Sva naša pažnja je zaokupirana ka njima a ostali problemi se gomilaju.
Prva stvar sa kojom se ne slažem to je da malinari izvoze više od ratar,deluje mi prosto nemoguće i ako bi mogli da nam dokumentujete kako bi se uverili u ispravnost vaše tvrdnje.
Druga stvar je da je poljoinfo forum odradio 90% protest što je potpuno netačno. Jedina stvar je da je poljoinfo bio jedini izvor informisanja o dešavanju na protestima i kao takav stvorio sliku kao što ste opisali.Istina bilo je dosta članova sa poljoinfo na protestu ali po mojoj proceni ni 9% a kamo li 90%.:ppozdrav:

E kad su se spomenule blokade evo jedna od slika na Titelskom mostu :cool: da pokazemo da nas je bilo dosta forumasa krenulo za BG

140zub8.jpg

Poslednja izmena od urednika:
@talianu najvazniji poljoprivredni proizvodi u izvozu, u periodu januar-novembar 2011 god. su:

zuti kukuruz u vrednosti od 380,6 miliona dolara.
rafinisani secer od secerne repe 135,2 miliona dolara
zamrznuta malina 94,4 miliona dolara
merkantilna psenica 78,6 miliona dolara
i jestivo ulje od suncokreta 75,3 miliona dolara

posmatrano po robnim grupama dominiraju: zita i proizvodi na bazi zita u vrednosti od663,7 miliona dolara. sa ucescem od 6,1 % u ukupnom robnom izvozu, i VOCE i POVRCE sa ostvarenim izvozom u vrednosti od 600,6 miliona dolara i s ucescem od 5,5 % u ukupnom robnom izvozu...

sto znaci da kukuruz sa vise od 1/4 izvozimo od svih ovih stavki...
kakva malina kakvi bakraci...

Sve u svemu mislim da je 11,6 % od ukupnog izvoza jako malo za Srbiju i njenu poljoprivredu.
To bi trebalo biti bar trećina pa da pričamo o poljoprivredi kao ekonomskoj šansi Srbije.

Према Номенклатури статистике спољне трговине (НССТ) за дванаести месец:

На листи првих 10 производа у извозу, прво место заузима кукуруз са 42 милиона долара; на другом месту је извозрафинисаног шећера са 21 милиона долара; треће место припада извозу сетова проводника за авионе, возила и бродове (16 милиона долара); следе нове спољне гуме за путничке аутомобиле са такође 16 милиона долара; извоз топло ваљаних производа (гвожђе и нелегирани челик у котуровима) био је 15 милиона долара, колико је био и извоз лекова за малопродају; свеже јабуке смо извезли за 14 милиона долара, а на смрзнуте малине отпада 13 милиона долара; делове за ротационе електричне машине извезли смо за 12 милиона долара; последње место заузима извоз отпадака и остатака од гвожђа и челика са 11 милиона долара.

al pravi suficit: 2,453 milijarde dolara izvoza, a uvezeno je 1,067=1,386 suficita tako da je stopa pokrivenosti uvoz sa izvozom 227,9 %
u sustini maloooooo.

Колега Талиану ја мислим да ме нисте разумели али покушаћу мало да појасним, ја када сам мислио на протесте ја сам мислио на логистику и координацију међу члановима тј међу протестантима тј међу селљацима ,,што нико није могао да одради управо због медијске блокаде која је била застрашујућаа , па према томе да није било овог форума колико ја знам да би све било у много манњем обиму и ја мислим да је једног тренутка чак и процурела инф да се протести растурају што је наравно било инструисано од стране оних који су желели да се то деси ,,али је захваљујући управо овом форуму та вест демантована и протести су успели ,,јер без обзира што онај неписмени Минђушар лупета да не зна српски језик, а обрађује хиљаду хектара није ми јасно ко му броји паре и без обзира што наводи неке бројке које немају везе са реалношћу..А што се тиче података о статистици извоза то сам видео на сајту завода за статистику ,, а ово што су неки изнели овде као податке ја мислим да се то односи или на месец или на квартал ,, што уопште није меродавно већ треба сагледати дужи низ година да би се добила права слика , и на крају уопште то и није битно ,већ је битно да смо комплетно СВИ у проблему мада ја знам да већина овде присутних у дискусији сада каже ,,шта сере онај провац заболе ме за воћаре или повртаре ,, али ја му поручујем да ће се сетити једног дана провчевих речи јер ја ни једног тренутка нисам био против субвенција већ против начина расподеле истих, и ни једног дана нисам делио пољопривреднике по култури гајења већ сам увек говорио да смо СВИ У ПРОБЛЕМУ,, неко је више данас неко сутра неко сада није али не мора да значи? видите како је било време до јуче било 22 ц у јануару а сада -20 ..све се окрене за једну ноћ а камоли за годину ,поззз

To je za decembar 2011
samo sam kopirao da se vidi koji su nam proizvodi u vrhu izvoza, a evo i za par godina.

izvoz (mil.$)
godina 2008 2009 2010
Kukuruz 129,5 288,1 334,9
Malina
184,2 190,9 165,5

ma u vijvodini uspeva sta oces...inace nebi ova kompanija BOJONI bas ovde(n.kozjak-samos) zapocela proizvodnji maticnog zasada vinove loze da nije naj idealnije zemljiste, pored fruske gore i vrsackih bregova, na obroncima delibladske pescare.da ne poverujes al je jedno od idealnih zemljista za vinovu lozu, a mi se jos bavimo ratarstvom:haha::haha::ppozdrav:

kad se gasilo seno u komsiluku, komsije su se smejale, TIPA! dabogda komsiji crkla krava!!! tako da nemoj te se prosipati pATRIOTIZMOM-komsije

ee, zaboravio sam da turim kompaniju:ppozdrav:
http://www.bojoni.rs/o nama.html

Svako bi od nas proizvodjaca bolje vodio ministarstvo poljoprivrede i bolje raspolago sredstvima ,jer jedino mi najbolje vidimo gde sta skripi.Politicari nase probleme gledaju sa naocarima za sunce,ali su njihova stakla malo vise zatamljena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh