Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada sam se vratio iz uprave za trezor i tamo cuo par izuzetno lepih vesti:osmeh:,doduse jos nista nezvanicno,vise ce se znati u toku ove nedelje.Isplata subvencija za 2012 ce poceti u Martu,nece postojati pio klauzula ,a najverovatnije ce biti samo do 30ha na svu zemlju (vlasnistvo,zakup)a sto se tice djubriva,savet je da se ne uzima, posto za prijavljenu povrsinu za koju uzmete djubre nece biti i subvencija po ha,i jos,nece se dobiti ni racuni za preuzeto djubrivo,posto je robna razmena.....

Ja tu nisam naišao ni na jednu lepu vest.

Ako bude subvencija u Martu itekako je lepa .. mada jos ne verujem u to , nece oni dozvoliti da se zaobidje paritet za repromaterijal

Poslednja izmena:
Pa, mozda i bude nesto od toga, izborna je godina, trebaju im glasovi...., bolje im je da daju nesto novca odmah, posto za kasnije ko zna da li ce ga i biti uopste. Ako bude sada nesto, u martu, bojim se da ce to i biti sve sto cemo dobiti u 2012. Ja se i ovako nisam previse ni nadao.

Još se ništa ne zna.
Uključite maštu,možda se nešto i ostvari.Moguće je da budu isplate u martu (akcije a ne subvencije)

Sad sam cuo nesto od izvora bliskih Borisu Tadicu, kazu zali se Tadic sto mi sa Poljoinfo foruma toliko pljujemo politicare! Priznaje on da su oni pricali kad dodju na vlast teci ce med i mleko, al' po njegovom najveci krivci sto to nije tako su pcele i krave...

Мени није јасно само једна ствар..Ко је нама уопште и обећао субвенције?Колико ја знам -НИКО ,,они су обећали да ће исплатити оно што су обећали за прошлу годину ,,а за ову нису ништа обећали ,,те стога не видим разлог никаквом ултиматуму од појединаца јер обећао је и динкић 1000 еврића па нико није ни писнуо а поједини сада прете ако не буде субвенција биће свашта ,,а шта ако их стварно и не буде ?Обећавали су они нама и бољи живот али га гледамо само на ртс као репризу и то милон пута,,шта све нису обећавали и запошљавање силних младих људи а оно их пола милиона добило отказзз према томе што каже она народна усе и у своје кљусе позззз

Provac neke bolesti je bolje sprečiti nego lečiti.

Druže,nisu oni isplatili subvencije što su se poplašili od traktora nego iz sasvim drugih razloga.Tako da im ne vredi pretiti praznom puškom.Vlast je u njihovim rukama.Ni Milošević nije pao dok vojska i policija nije prešla na stranu naroda.Propustila se šansa jer se u prošlim protestima nije ništa drugo tražilo sem subvencija-subvencije su dobijene i šta sad...Svi ostali problemi su ostali i ostaće.Popravnog više nema.

nema tu sta da se obeca ili ne, subvencije moraju da se isplacuju kao u svim zemljama u okruzenju, a da ne pricam za z.europu...tako da, nemema subvenjija nema ni putovanja po drmovima, ee tako.

Bogami ako daju subvencije kao u OKRUZENjU ne pise nam se dobro.
Po onome sto je Sandor izneo kao cinjenicu mi smo jedni od jacih sa subvencijama.

Hrvati nisu dobili koliko ja znam 2 godine tj dobili su na obecanjima al im kasne sa isplatom dve godine ,a sta je sa APS ..e pa to ce se cuti diklofen jer Aps ne zastupa one sto imaju hiljade h i koji diktiraju i manipulisu sa vama koji imate kao prosecan poljoprivrednik a da ne pricamo o 100p+ mislim da je suvisno,,mnoge stvari su mi bile odskora jasnije kad sam pricao sa covekom iz AP i to jednim od ljudi iz upravnog odbora i kada sam saznao kako i na koji nacin su pokrenuti protesti i zbog cega i zbog koga , (a te proteste je odradio fakticki poljoinfo forum jer je 90 posto ljudi na protestima bilo sa foruma) ,,Nas konacan i definitivan stav je da se najmanje 10 aktuelnih problema MORA uzerti u obzir i resavanje, jer po milioniti put podsecam ,,nije poljoprivreda samo SUBVENCIJE,, poljorivreda ima mnogo vece i goruce probleme od subvencija -jer subvencije su bile i proci ce a problemi ostaju i sto je najgore imacemo probleme slicne koje imaju gradjani Smedereva sada - jer ce nam za par godina ukinuti carine na uvoz poljoprivrednih proizvoda- e a sta ce tada raditi ceo Leskovac i ostala mesta u Srbiji koja zive od plastenika-kad vam se pojave turci i makedonci sa njihovim jeftinijim proizvodima - onda ce nastati kataklizma ,,Mi smo ti koji su prvi pokrenuli i non stop pisali i urgirali da se reg traktora odlozi do daljnjeg,, isto to sada pokusavamo da ucinimo i sa gorivom - jer priznaces i sam da su ti 2 vrlo bitne stavke u proizvodnji: gorivo i djubrivo, pa tek onda hemija.Mi predlazemo i neke nase ideje u vezi umaticenja sopstvenog stada, pa u vezi povezivanja staza,pa u vezi resavanja problema PIO ,pa u vezi ogranicenja uvoza mesa tj kontrolisanog u cilju zastite nasih proizvodjaca ,,suzbijanje monopola ,, i mogao bih do jutra da ti pisem a sve se svodi na to da se resavaju nagomilani problemi i ujedno sprece novi ,a ne voditi samo interese jedne grupe ljudi ,,jer hteli mi to ili ne da priznamo sva rataska proizvodnja Srbije ne ostvaruje prihode kao SAMO malinari od vocara a malinari imaju velike probleme i njima takodje treba pomoci ,, jer ako kod komsije gori seno treba pomoci u gasenju jer on je do tebe ili do mene, pa samim tim smo i ti i ja ugrozeni .pozzzzz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh