Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A što se ti meni obraćaš za to,nisam ti ja referent za ključna pitanja,a u mom gazdinstvu toga nema,tj ima jedan jedini sa 2ha i par kvadrata,i dajem čoveku u celosti,za tog čoveka je to najmanje što mogu učiniti za njegova dobra dela prema meni,a usput imam 15ak ha što nemogu registrovati,zbog ažurnog katastra,plodouživaoc,vlasnik umro,nisu 5 godina sprovedena rešenja,tako da mislim da nisam oštetio time državu,a i da hoću nemogu majmunisati sa fiktivnim ugovorima,jer imam dovoljno pravih,a i da nemam.,nepada mi napamet da plaćam porez na tuđu dobit

A ja danas odem da dignem izvod iz katastra za parcele koje sam uzeo u zakup.Kad ja da izvadim na ima te žene nje nema upisane.Sve nađemo na njenog pokojnog muža ,a na nju ništa.Sreća pa sam za tih 5ha dao zakup samo 600kg/KJ pšenice.

Минђушар теби сам се обратио јер си ти цитирао да је варање државе ,,кривично дело ,, погледај свој пост? тако да је и кривично дело кад неко ради остваривања субвенција изврши предају документације у управи за аграрна плаћања не туђе име тј на онога ко плаћа пио да би добио субвенције ,,зар то није атак на пољо буђет,,ја бих управо из тих разлога и волео да ама баш нико и не добије те субвенције, па ако треба да поцркамо да поцркамо ,а не да се овде свађамо око тога ко треба а ко не треба ,,јер није их било ни до сада па смо живели! навикао је гоља сељак и без тога , а они који су мислили од тога да профитирају нек се чешу - као појединци који су овде на форуму изјављивали ,,Па ја нећу моћи да купим нови трактор ако не добијем субвенције? (причамо о прошлој години )Значи појединци размишљају о новом трактору а појединци размишљају како да не продају и последњу краву која има је остала да би имали бар да једу јер тај са 2-3 х нема шансе да уплаћује доприносе јер му се то не исплати.Значи многи од нас су спремни да газе и преко мртвих да би остварили своје ,,а остало -шта буде ,,па ви мислите да ће те субвенције бити довека -ТЕШКО можда их већ ове године небуде -врло лако ,,пропао САРТИД оде цело Смедерево у дубиозу ,ко ће прехранити толики народ ,,ма битно је само бринути о својо гузици то је наравоученије појединаца .поззз

@mindjuras jeste krivicno delo, ali bi oni prvo sami sebe uhapsili, pa to i oni sami rade i njihovi tajkuni, zato im i nije u cilju da istrazuju sta se radi po gazdinstvima...
drzava pravi zakone da bi nam uzimala sto vise para, a mi trazimo rupe u tim zakonima da bi im sto manje dali.
ja cu uvek pomagati te paore sa par hektara zemlje, jer su nesposobni da otvare subvencije.ima ih dosta sto su to odavno shvatili i dobro im je, a ovi tvrdoglavi sto su to tek sad, mozda se i kasno setili...
i da naglasim imam jos 210ha slobodnog prostora:haha::haha:

e hocu, a mogo bi i ti da mi preporucis nekog :DDD

zasto bi mi bili dobri prema drzavi koja zeli samo da te prevari. i sad da ne iu izbori nikad nebi u zivotu dali ovaj zaostatak subvencija iz 2011god.

Rečeno nam je da ćemo dobiti crno na belo do danas. Ali kao što svi znate da uredbe još uvek nema.
Čini mi se da će pokušati da nas opet izlevate, ali da pridobijiu glasove na predstojećim izborima... Mislite kako to, pa lepo videćemo i sami....
Nešto o čemu se priča je da će subvencija biti do 30h u vlasništvu po 14.000din. i da uslov neće biti PIO (mada zakon jasno kaže da se pio plaća) opet muvačina da bi dobili još 4godine. Jasno je da će time veliki broj onih malih koji jedva sklapaju kraj sa krajem ostvariti podsticaje, ali naravno samo ove godine, jer su samo ove godine izbori.
Zatim da će biti dodatnog stimulansa samo za industrijsko bilje i to preko prerađivača po kg, i po prijavljenoj setvenoj strukturi, još gora muvačina...
I još nešto o čemu se priča, a to je da će biti eventualno nekih bonova preko kojih će se moći nabavljati repromaterijal...

To je sve priča i treba sačekati koju nedelju, pa će valjda izaći sa tom uredbom. Ovo što sam napisao nisu priče iz kafana i rekla kazala. Nego priče iz krugova koji su prisustvovali dogovorima, a to su bankari i preradjivači, bili su i ljudi iz asocijacija poljoprivrednika na razgovoru sa ministarstvom, ali kao slušaoci, ministarstvo kanda ne zanima šta oni misle, kako bi trebalo da izgleda uredba. Prekosutra ćete moći pročitati stav asocijacije poljoprivrednika.

Poslednja izmena:
Pa to je super ako bude do 30 ha bez PIO klauzule.Meni ostavim državno a sve ostalo prepišem kod drugih u gazdinstvo.Ako bude tako neće oni imati para ni za pola suvencija.

Da dodam samo da i ja imam slična saznanja sa Zlatibora.Ali sam načuo da je nezadovoljstvou određenim frakcijama jako veliko sa ovim što se planira.

Koji god model da se primeni biće nezadovoljnih, moje lično mišljenje da će ovaj put biti zadovoljna najbrojnija glasačka mašina.Prosudite sami koja je to "kategorija" (izvinjavam se na ovakvom izrazu ali nisam našao adekvatniji termin) poljoprivrednika.

To da bude do 30ha i bez PIO je neodrživo za državu.Jedino da ograniče samo na vlasništvo.U ostalim slučajevima neće oni imati para za to jer ću ja recimo za jedan dan otvoriti dva nova gazdinstva i prebaciti sve sem državne zemlje(ne sme) na njih.

Nije problem u novcu za subvencije. Problem je jedino u broju politickih poena koje taj novac moze da kupi. To je trenutno jedina valuta za trgovinu u zemlji Srbiji.

Ako ostane samo za industrijsko bilje šta mislite koliko će ljudi ispod Save i Dunava dobiti subvenciju i koliko je to glasova? Jel ste videli nekad soju ili repu u Nišu?

• Like
Reagovanja: 472
Ovde moraju biti ubijene 2 muve jednim udarcem 1 da se udoli sirokim narodnim masama 2 da sponzori dobiju svoj deo kolaca jer dzaba im vlasti ako ne udovolje cikama na slovo M i slicnima.

A sta ste culi za subvenciju po kg? ja sam cuo da za suncokret 4 din po kg a za suju neznam tacno

Konkretno o ceni nisam ništa čuo. Čuo sam samo da će biti rešeno preko prerađivača ili do max. do 30ha, odnosno onoliko koliko prijavimo u trezor. ako si na 30ha prijavio 10ha industrijskog bilja, recimo da je prosečan prinos 2t po hektaru. Max možeš da dobiješ premije na 20t. pa recimo ako bude 4din. po kg dobiješ max. 80.000din.
Mada bi ipak trebalo sačekati, jer mislim da neće baš tako biti.... Ne trebamo se previše sad oko ovoga zamarati, eto ja sam izneo pa samo primite k znanju, a za koju nedelju ćemo već videti ako bog da.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh