Deda Pera
Banned
Subvencije u svetu postoje da bi se pomogli mali a kod nas su u funkciji da se mali unište a veliki postani još veći.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svaka čast,svaka je na mestu.Pola njih nema u svom vlasništvu ni zemlje u saksiji a ovamo izigravaju velike paore.Zamislite razmisljanja, kada se pokvari traktor malom poljoprivredniku, on ce bankrotirati. Pa to je stvarno nebuloza.
Citao sam ja kako su mnogi ''veliki'' pocinjali sa ovog foruma. I oni su nekada bili mali. Zasto se oduzima pravo malim, kojih ima daleko vise
da postanu veliki. DA NECE SLUCAJNO OMANJITI NEKOM SUBVENCIJU? Ljudi pisu gluposti. Zar ovi dip, ing, poljoprivrede koje ti isti ugoscavaju
ne odrze lekciju iz glavnog predmeta koji se zove kako biti COVEK.
Draga gospodo kod nas je obicaj da se DEDOVINA ne prodaje i ne daje pod zakup. Ima ljudi koji su prisiljeni, ne daj Boze neke nedace.
Kod nas MALI poljoprivrednik NE DIZE svoj glas i NE BLOKIRA puteve. On svojih 1, 5, 10 ha obradjuje i ne ceka da mu ministarstvo odobri D2 po regresiranoj ceni.
skoro svi na ovom forumu smo mali ali su neki umislili da su velike gazde
Pa Grujo ako ti nemislis da gusi ja ti tvrdim da gusi jer oni koji ne obijaju subvencije ,nemogu da plata cenu arende kao ovi sto dobojaju subvencije .nisam zato da veliki ne dobijaju ,ali nije uredu da mali bas nista ne dobijaju.
Niko nije pomeno da smetaju oni sto dobijaju subvencijeBravo za vas male ali nevidim sto vam smetaju ljudi koji ostvaruju prava na subvencije pa sutra mogu da dobiju subvencije koji gaje kaktuse pa treba da pljujemo po tim ljudima
Jes vala sve neki pošten svet,a pljuje ove što dobijaju subvenciju.Draga gospodo kod nas je obicaj da se DEDOVINA ne prodaje i ne daje pod zakup. Ima ljudi koji su prisiljeni, ne daj Boze neke nedace.
Kod nas MALI poljoprivrednik NE DIZE svoj glas i NE BLOKIRA puteve. On svojih 1, 5, 10 ha obradjuje i ne ceka da mu ministarstvo odobri D2 po regresiranoj ceni.
Ko ce da dokaze da ti radis tu zemlju?To govoris jer ti znas da ti radis tu zemlju,ali neznaju oni u ministarstvu,kada su pocele da se "dele" subvencije bile su na osnovu zassejanih povrsina pod psenicom 2004 cetvrte,to je neko iskoristio i svu povrsinu prijavio pod psenicom i zgrnuo silne pare,sledece god,subvencije su deljene na svu zemlju bez uslova PIO i koliko je samo prijavljenih gazdinstava bilo i ko se bavi poljop.i ko ne.Secam se da su razni doktori,politicari,kupovali po srbiji budzasto zemlju samo zbog tih subvencija,drzava je i tome stala na put i uvela da subv.dobiju samo poljoprivrednici...Slazem se sa svima da bi svi trebali da dobiju ali taj PIO je neki dokaz da ti je poljoprivreda jedini izvor prihoda...Subvencija poljoprivredne proizvodnje,jel radis zemlju ?? Ako radis dobijes subvenciju bez obzira na PIO,kolicinu plata i ciju zemlju radis e tako bi trebalo da bude.
Grujo to su jako mali primeri da imaju po toliko plata ,pa jos dobijaju subvencije ,a ja sam vec jadnom pisao sto ne dobijam subvencije .