Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zorane ,ionako prijavljujem stvarno stanje na terenu pa ne vidim po čemu bi bio problem.
Stvarate sliku da ljudi koji dobijaju subvencije više kukuaju (ja to nisam primetio).
Ja sam samo za promenu modela subvencionisanja jer ovakav način šalje novac na onu stranu gde nije namenjen (Povećanje zakupa,povećanje cene repromaterijala ..itd)
Ali normalno da sam za subvecije,ako mogu da biram kad se se mučim i živim prosečno ili lepo naravno da biram ovo drugo.Zar ja kao poljoprivrednik nemam pravo na to?

Zorane ,ionako prijavljujem stvarno stanje na terenu pa ne vidim po čemu bi bio problem.
Stvarate sliku da ljudi koji dobijaju subvencije više kukuaju (ja to nisam primetio).

Nećeš ni primetiti iz prostog razloga što ja ako iznesem neki stav koji se drugima ne sviđa se zove kukanje.Čim se ne slažem sa potezima ministarstva i to je kukanje.Nisam primetio da sam od nekoga tražio neku novčanu pomoć ili nešto slično,to bi već bilo to.Pročitaj tvoj post i videćeš da me optužuješ na pravdi Boga.I ne znam da li si primetio da ja ni u jednom momentu nisam promenuo stav prema bilo kom pitanju za razliku od mnogih.Nisam nikom ništa dužan opet za razliku od mnogih.Imam neko srednje gazdinstvo koje mnogi nazivaju malim ali ja radim koliko mogu da postignem i dovijam se na sve moguće načine kao i vi.

Ma nemam ja ništa protiv vašeg pisanja, šta više, sa zadovoljstvom ja to sve i pročitam ali me čudi količina te energije kojom se brane isti ili bar slični stavovi od početka teme. Ja sam lično u par navrata pokušao, ne u ovoj ali u sličnim temama da iznesem svoj stav. Više to ne radim jer onda krene orkestrirani napad "velikih" koji jednostavno nipodaštavaju i obezvredjuju tudju muku i rad. Zato i tebi imenjače preporučujem da se kloniš ćorava posla i pustiš ljude da se samozadovoljavaju svojim minulim radom...
Po meni ljudi kojima država uplaćuje molione na račune a oni iza svakog ćoška čekaju da na tu istu državu ospu drvlje i kamenje jer i to nije po njihovom, nisu ni vredni bilo kakve polemike.
Ovime ne generalizujem, naravno. Nisu svi isti, ima članova foruma čija mišljenja i stavove cenim i poštujem. Ljude treba gledati i shvatati na mnogo više načina od imovinske karte.
Izvinjavam se za:off_topic:.

Poslednja izmena:
Imenjače,nisam ja na tebe ni mislio,ja sam citirao Talianua.Samo neka napadaju,i mi konja za trku imamo i nismo glupi koliko omi misle da su pametni.

Od prosle godine nisam procitao nista korisno ovde...samo puko prepucavanje clanova KukuZorana,Provca i da ne nabrajam jos vas nekoliko sa celim forumom.ovo sto sam procitao nije za nista drugo sem za neku novu neobaveznu temu ili klasicnu pricu ispred kafane.

Eeeee sad imenjace ima i onih koji pisu korisno.Korisno pisanje je predlozi i rasprava o predlozima za subvenciju u 2012god.Iako nema konkretne koristi jer mi ne donosimo uredbe i ne uticemo direktno na donosenje istih.Ali u slobodno vreme "Forumi" nam sluze za razgovaranje o tom pitanju.Nisam ljubitelj filozofiranja kao pojedini(nemoj odmah da ospete paljbu) ali mi je zanimljivo citati sta pisu.Jedino nevolim kada se prepucavate i delite na "velike" i "male".Evo jos jednog predloga za one koji idu ili su vec u inostranstvu da se raspitaju kakve su tamo subvencije i da napisu neka iskustva njinih poljoprivrednika.

Imenjače,nisam ja na tebe ni mislio,ja sam citirao Talianua.Samo neka napadaju,i mi konja za trku imamo i nismo glupi koliko omi misle da su pametni.
Kakav je vaš konj i koliko je brz ne znam,po ovim vašim rečima shvatam da vi jedva čekate da komšiji "crkne krava".
Pogrešno ste me citiral jer sam u prvoj rečenici naveo vaše ime i odnosila se na vas.
A u drugoj sam mislio na sve koji stvaraju mišljenje da mi "veliki" kukamo.
A što se tiče miliona koje gospodin moderator pominje moram mu skrenu pažnju da je cifra daleko manja.

Svi mi znamo da ovaj forum nije ni za glupe ni za pametne i time sto neko dobije a neko ne subvencije to ne mozes tako okarakterisati.
Drugo ne vidim nikakav napad time sto neko zeli da objasni da su potrebne i te kako te subvencije a neka druga strana vidi sasvim suprotno zato sto on ne ostvaruje subvencije ili ko sto sam rekao iz nekog inata, niti zeli pokusati, pa plus insistira da se i ukidaju.
Postoji jos jedna stvar a to je dilema sta su "veliki" a sta "mali". To je jako sirok pojam shvatanja, isto kao sto primera radi, za nekog su jako mnogo novca 100 e a za nekog onih 100 e sasvim malo znace.
Ako imate problem time sto ne ostvarujete subv. morate znati da ne treba da mrzite ili da se suprostavite svemu i svacemu onima sto ostvaruju pravo na subv. Imate drzavu, vladu, ministarstvo poljoprivrede pa mozete sa njima da raspravljate.
Uostalom rece clan Djoker u jednom postu da i ne morate otvarati ovu temu jer vi i onako ne pripadate ovoj temi cim ne ostvarite pravo na subvencije.

Ako već oćemo u evropsku uniju pogledajmo kako se tamo radi i ima li u tim zemljama subvencija za poljoprivredu, naravno da ih ima priča se o tržišnoj utakmici pa kako da se mi takmičimo sa tim zemljama koje imaju subvencije (a ovde se neki zalažu za ukidanje) jeftiniju mehanizaciju,đubrivo,naftu.......itd. a mi sve to više plaćamo a imamo jeftiniji gotov proizvod.

Sve mi se čini da u ovoj temi nije dovoljno ,,da komšiji crkne krava već da treba i meni da crkne da on nebi imao od koga da uzima mleko" ::prica::

Ovo je napisano jutros rano pa možda nisu svi pročitali, vidim nema replike???

@Zoran Kostovic

@Peet
Ostvarujem subvencije po svim osnovama.

Drago mi je zbog toga. I treba koristiti od strane drzave sve sto je u nasoj moci jer "ako se nesto pruza, grehota je ne uzimati". Uostalom oni nas godinama deru i taman zadnjih 2-3 god. malo je krenulo, kad ono neki naveliko se bore da se opet vracamo u crna vremena. Cesto razmisljam o tome kako su ljudi zaboravni. Dokazano je da vreme leci sve ali ne mora da znaci da treba i zaboraviti sve.

Meni samo nije jasan stav "profi" poljoprivredniku koji potenciraju da subvencije dobije onaj ko obradjuje ili da idu po prinosu,a zasto onda ne treba da dobije covek koji radi u nekoj firmi i prima platu pa ne radi on tu zemlju iz luxuza.

Meni samo nije jasan stav "profi" poljoprivredniku koji potenciraju da subvencije dobije onaj ko obradjuje ili da idu po prinosu,a zasto onda ne treba da dobije covek koji radi u nekoj firmi i prima platu pa ne radi on tu zemlju iz luxuza.

Podrzavam u potpunosti to da trebaju svi dobiti te subvencije. Pa kod nas svako domacinstvo ima najmanje 10 kj. a vecina su sa vise od 20 kj.
Neki od ovih mladjih su u radnim odnosima a starci su vec u penziji (vecina po osnovu poljoprivrede) i onda dolazi do tih problema jer ovi mladji nisu prijavljeni na PIO poljoprivrede i ne mogu ostvariti subvencije ali zato ljudi se snalaze a ne teraju inat a od tog inata nemaju nista.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh