Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, obaveze su obaveze, zaduzice se zato sto nemaju novca u budzetu. Kako drugacije ?

Ne secam se koliko je kostala polisa na susu proletos kod osiguravajucih kuca po Ha . Seca li se ko ? A ono maj i jun mesec kisovit bioo .. eee

15402-laboratorija-marih.jpg
[/IMG]U pravu si @Mindjusar.Ovi u Somboru(procitaj clanak)skontali da ima vise vlage u podrumu nego na njivi,pa posijali(posadili)travu u podrum hotela-iznajmili...:haha: :haha:Vlasnik hotela je izjavio da nisu platili KIRIJU-ARENDU:haha:.
• Uhapšeni zbog proizvodnje marihuane (2)
U iznajmljenim prostorijama u hotelu „Internacion” pronađeno uzgajalište 850 biljaka marihuane! Uhapšen jedan Somborac i jedan državljanin Turske.

U nastavku akcije „Morava”, pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave u Somboru, u saradnji sa Višim tužiocem u Somboru, juče su, istovremeno izvršili kordiniranu akciju na području Sombora i tom prilikom lišili slobode članove kriminalne grupe. Slobode su lišeni Petar V. (1975) iz Sombora i Edis U. (1970), državljanin Turske sa boravištem u Holandiji, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - saopštio je MUP Srbije. Policija je juče izvršila pretres iznajmljenih podrumskih prostorija hotela „Internacion“ u Somboru. Tom prilikom, pronađena je kompletno opremljena laboratorija za nelegalni uzgoj opojne droge marihuane sa oko 850 biljaka, kao i 185,6 grama osušene opojne droge marihuane.
- Bio sam zaprepašten kada mi je direktorica Nataša Tiragić javila da je policija u hotelu i da je otkrila da je u našem podrumu odgajalište marihuane. To je jedan sraman potez i smatram da se radi o prevari, ne samo zbog poverenja, već i zbog toga što nisu platili kiriju. Smatram da je policija bila vrlo diskretna i da nije remetila goste hotela. Moram da zahvalim na njihovoj ažurnosti i na tome da su rešili taj zločin. Naši zaposleni nisu imali nikakve indicije, nikakve signale da se nešto ilegalno događa dole. Moram da kažem da je to jedna vrlo neprijatna stvar i za grad, da se u samom centru tako nešto desi. Nadam se da je to poslednji put da smo bili neoprezni. Uz sve probleme koji prate rad hotela, ovo nam nikako nije trebalo - izjavio je dr Bogdan Maglić, likvidacioni upravnik i većinski vlasnik hotela „Internacion”.
Hotel Internacion je krajem 2010. godine proglasio likvidaciju i od tada funkcioniše po minimumu procesa rada. Pojedini delovi hotela su prodati, a neki se izdaju pod zakup radi obezbeđivanja prihoda za sedmoro zaposlenih i troškove rada.
Trebao si ti posejati našu travu,a ne tu neku sudansku

Poslednja izmena:
Subvencija i postoji da bi cena kostanja polj proizvoda bila manja. Na poljoprivredniku je da li ce baciti vise djubriva, kupiti bolje seme ili ako je to vec uradio unaprediti svojd gazdinstvo na neki nacin.

Mi imamo gresku u sistemu, i zbog toga nemamo korist od subvencija. Skocila cena arende zbog subvencija. Das pola ovom sto ti iznajmljuje zemlju. Ovi ti podignu cenu djubriva, jer eto ti primas subvencije. Skocila cena hemikalija, mehanizacije, jer eto ti imas subvencije. Kad krene zetva, obaraj cene oni su seljaci koji primaju subvencije. Pa bre te subvencije jos iz dzepa placamo. I dalje sam za ukidanje subvencija, i za resetovanje sistema.

Ne mogu da shvatim da ako tebe ne šteti ,a drugom pomaže to nije dobro.Kod mene takva logika nikada nije bila niti će biti.

A zasto ne bi svi platili arendu drzavi (pogotovo ovi od 70 000+ din/ha), pa od tih para, uz nek druge izvore pomoci svima?

Da se ja pitam svu drzavnu zemlju bi podelio po nekoj realnoj ceni svakom ko hoce da radi i naravno ko moze uz neki dokaz da poseduje polj.masine.Das svakom po 50ha i neka radi i placa penzijsko i zdravstveno osiguranje.Na taj nacin bi se smanjila stopa nezaposlenosti i naravno dobro nama dobro njima.Ali na protestima se to nije trazilo vec je bilo naj bitnije 14000 po ha,od kojih necemo videti nista,odnosno sto smo dobili to nam je za ovu god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh