Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad ćete već jednom shvatiti da nešto što se 10godina kvari,da se nemože popraviti za isti vremenski period,da bude trajno dobro,NAŽALOST deo ondašnje garde se vraća prefarbano-ALI vuk dlaku menja,ali ne i ćud! Nikolić je jedna prosta osoba sa destruktivnim ponašanjem,pa ćete videti vaše dobro! Slušajte malo i svet u vezi njega,samom pojavom nas je unazadio U STARTU,taman se mirimo sa susedima i svetom,i idemo napred,samo nam je falio predsednik koji je netako davno polagao četničku zakletvu,do juče bio proti Evropske Unije,sad bi i on u Evropu,kome mi trebano sa takvim otrcanim fazonima

E na tu temu od mene toliko
Idi bre ....... a ja mislio da ti vec inmigrirao u EU a ti jos ovde .

---------- Poruka napisana u 00:27 ---------- Prethodna poruka je at 00:23 ----------

ministar poljeprivrede bi najbolje bilo da je iz vojvodine
Najbolje bi bilo da je agro ekonomista i da nije miskov lik , pa nebitno odakleje , moze i iz vojvodine , mada je i Sabac vojvodjanski

Jos se nije ni formirala banda a vec strepite, VI koji ste pljunuli po ovima koji su bili na vlast. Neka, neka dosla maca na vratanca!
Kako ste izabrali tako ce vam i biti! Toma, Ivica, Velja, susa pa plus grad (led) sve ukupno u ovoj godini uslovi za poljoprivredu su fenomenalni jel da!? Zalim samo ove mladje osobe koji ne znaju za sta su i za koga glasali ali ubrzo shvatice.
Sto se tice subvencija sigurno ce biti sa ovima na vreme a i vece!!!:sjasi:

Izgleda da je od gosn. Zike glas prevagnuo na izborima i pobedili su prizeljkivani: :osmeh:
A inace nek nas Ivica Dacic medeni kolacic da kao u vreme Slobe regresiranu naftu(sad je bar ima),djubrivo i bice dovoljno.

I ako formiraju vladu , pa onda godisnji odmori .. oktobar mesec ce tek da razmisle kako i sta sa nama za ovu godinu . Isplate , regresi i slicno dalekooo je jos.

pa toma u svom programu kaže da agrarni buđet treba iznositi 5% i da ga svake godine treba povećavati za po 1% takođe se zalaže za zabranu pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u građevinsko ,subvencije po hektaru i to do 100h ali sa referentnim prinosom a u voćarstvu i vinogradarstvu do 30h i do 5h proizvodnja u zaštičenom prostoru da PIO nije uslov za subvencije kao i da zaštite srpske semenske kuće od stranih kompanija što se tiče stočarstva i tu ima dobrih rešenja tako da se ja nadam boljim danima za poljoprivredu jer kako kažu nije pošteno da neko učestvuje sa 40% u ukupnoj zaradi države a da se za njega odvaja samo 2,5% POLJOPRIVREDA je jedina šansa ove zemlje i to su shvatili bar mi se čini

Ok, slazemo se da treba im dati sansu. Imaju 4 godine da se pokazu. Ja sam citao njihov program za poljoprivredu sto je okacen link ovde na forumu. Deluje mi prihvatljivo za nas. Videcemo kako ce se razvijati dalje. Takodje mislim da mi osim poljoprivrede (trenutno) nemamo sta da ponudimo kao izvozni proizvod svetu. Treba da omasovimo vocarstvo, povrtarstvo i da to prodajemo strancima. UVEK mozemo biti jeftiniji od zapadnih zemalja, zato sto imamo 10x jeftiniju radnu snagu koja je kljuc povrtarstva i vocarstva. Kukuruz ce naravno ostati polj izvozni proizvod br 1, i tu je JAKO vazno sacuvati domace semenske kuce, zbog cene semenskog kukuruza, samim tim smanjenja direktnih troskova proizvodnje. Mehanizacija kakva je takva ja - ide na bolje generalno. Subvencionisanje traktora - da, ali pod nekim uslovima. Npr, po meni nije fer subvencionisati Fendta od 100ks koji kosta 60.000e, jer premium marku traktora treba da kupuju samostalno ljudi koji su dosli do tog nivoa da to mogu. Bilo bi fer da naprave koliko maksimalno eur/ks moze da kosta traktor. Npr 200-300e, i to da se subvencionise 20-30%, preko toga nema subvencije. 2010 kad je bio povracaj za traktore, kod mene u selu je kupljeno 3-4 enormno skupa traktora, zar nije bilo bolje pomoci vise ljudi sa jeftinijim traktorima, nego 3-4 gazdurine sa JD, Fendt...

Dinkic je MMF-ov covek. On mora biti u svakoj vladi, dok se ne iscupamo iz kandzi MMF-a (ako se ikada iscupamo). Bez obzira na sve, mislim da proizvodnjom i izvozom mozemo da napravimo dobar posao i smanjimo trgovinski deficit.

Subvencije nam mnogo znace naravno,ali,najveci problem su nam promene klime i ove suse koje ce se verovatno pojavljivati i u narednim godinama ... :sta:

Slazem se za promenu klime i susu, a subvencija ako bude bude, dobro ce doci. Nego, hteo sam da kazem da je kod mene u mestu javna tajna da je vaga na kojoj se meri psenica pre prijema bazdarena da meri 100kg manje. A traktori pristizu jedan za drugim, taman sto ti daju pre zetve uzmu ti nakon nje.

Naslov teme je Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu, tako da je deo postova sa smaranjem o političarima izbrisan. Nisam se se vraćao mnogo unazad nego sam obrisao skorašnje poruke koje su bile offtopic, ko želi da piše o politici ima drugih foruma, pa neka izvoli.

I ako formiraju vladu , pa onda godisnji odmori .. oktobar mesec ce tek da razmisle kako i sta sa nama za ovu godinu . Isplate , regresi i slicno dalekooo je jos.
Ova godina je od pocetka propast na relaciji drzava-seljak,ostaje nam samo da cekamo sl.godinu i neko bolje vreme,a ko prezivi do tada pricace...

Ceka ovaj narod vise od dvadeset godina,iz godine u godinu samo obecanja i lazi.Da je svake godine samo po jedan segment poljoprivrede uredjen vec bi bila druga prica,ovako mucak.Ocigledno da nema volje,znanja ili jos gore namerno se ne resava situacija u jedinoj sferi privrede koja moze da preokrene stvari na bolje u ovoj jadnoj zemlji.Stavi prosecnog domacina na celu agrara,daj mu usrani budzet koji napacena poljoprivreda konstantno dobija i on ce napraviti vidne pomake za samo jednu godinu.Jer zna covek prioritete,zna da povuce konkretne poteze i zna da pliva i na suvom jer ga muka naterala.Guzani sa cvorom na vratu a genetskim kodom za korupciju u glavi nikad nece uciniti nista dobro za nas,za sebe je vec druga prica.Tako da ja licno nemam poverenja vise ni u kakve programe i vlade.Pa onaj Djilas sinoc u jednoj emisiji kaze-kad razgovaram sa politicarem i kaze da je 2+2=4,uvek znam da misli na 14.Ljudi,ne lazimo se,ovde je stvorena sistemska korupcija najvise klase,a mi smo tu...pa dajte sebi masti na volju...

E sad me interesuje posle ove suše,koje će biti "kvote" po hektaru predate robe(kukuruz,soja,suncokret,šećerna repa),za subvenciju.Još ćemo trebati vraćati novce.:haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh