Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
новост: 10 мај...РАТАРСТВО:ИСПЛАТА 6420 ДИН/ХА и 2x 40 л/ха дизел горива,али су пољопривредници обавезни да постигну "референтни принос" по хектару који ће накнадно бити одређен по окрузима.
Уредба о коришћењу подстицајних средстава за товне свиње у 2012. години

• Права на коришћење подстицаја имају и правна и физичка лица, носиоци регистрованог пољопривредног газдинства;
  • Подстицај се односи на грла која су завршила тов, са минимум 90 кг телесне масе а исплаћују се по утовљеном грлу, у периоду од дана ступања на снагу уредбе, (нови тов) и иста су обележена и предата кланици;
  • Грла морају бити у власништву подносиоца захтева;
  • Захтев се предаје управи за аграрна плаћања МПТШВ, у сарадњи са асистентом саветодавцем;
  • Минимум је 10 грла по захтеву да би се остварио подстицај;
  • Износ подстицаја по утовљеном грлу је 500 динара;
  • Подстицај се исплаћује само за грла предата кланици;
  • Корисник средстава је дужан да уз захтев достави и фотокопију пријемнице, издате од стране кланице, као и фотокопију уверења о здравственом стању животиња, издату од стране надлежне ветеринарске службе;
  • Рок за подношење захтева је 31.12.2012. године;
  • Захтеви се подносе у сарадњи са асистентом саветодавцем.

Уредба о коришћењу подстицајних средстава за тов јунади у 2012. години

• Права на коришћење подстицаја имају и правна и физичка лица, носиоци регистрованог пољопривредног газдинства;
  • Подстицај се односи на товна грла, која су отељена или увежена у 2012. години;
  • Неопходно је да грла проведу минимум 185 дана у власништву подносиоца захтева;
  • Подстицајна средства се остварују након подношења захтева, (аванс), а захтев се предаје управи за аграрна плаћања МПТШВ;
  • Износ подстицаја по утовљеном грлу је 5.000 динара;
  • Корисник средстава је дужан да након завршеног това и предаје грла кланици, достави МПТШВ-у фотокопију пријемнице, издате од стране кланице;
  • Рок за подношење захтева је 31.01.2013. године;
  • Достављање пријемнице издате од стране кланице о завршетку това, најкасније до 31. марта 2014. године;
  • Захтеви се подносе у сарадњи са асистентом саветодавцем.

---------- Poruka napisana u 20:34 ---------- Prethodna poruka je at 20:23 ----------

Poslednja izmena:
Danas mi bio savetodavac i spominje neki povracaj za mehanizaciju ili ukidanje PDV-A na istu,bonovi u avgustu i 12 500po ha stim sto ce odbiti gorivo koje sam izeo jer nisam uzimao avans.E sad sta ce biti ebem l ga

A šta se dešava, primera radi, ako je neko posejao soju početkom aprila, pre toga je prijavio je u setvenu strukturu, a onda početkom maja je presejao kukuruzom? Naravno avans je podignut na osnovu prijavljene setvene strukture. Kako će se onda postići ,,referentni prinos" po ha?

Pa to Grunt sto ti prica savetodavac, to je ono za cega smo se borili na ovim protestima. A to su one 4 famozne tacke, koje su prihvacene, ali pitanje je i da li ce biti sprovedene do kraja, bilo je reci da ce se sve znati do pocetka sajma, ali evo jos malo pa ce i da prodje....

Naš savetodavac je javio sledeće.Subvencija po ha je 6.420 dinara kada se od onih obećanih 12.500 odbije iznos regresiranog dizela i regresa za ratarske useve.Za stočarstvo je 500 dinara po svinji(tovljeniku) i 5.000 dinara po tovnom biku s tim da ne sme biti u gazdinstvu manje od 180 dana i potrebna je potvrda od klaničara kome su prodati tovljenik i bik da bi se ostvarila subvencija.Taman kao i pre par godina kada su davali pa klaničari spustili cene za taj iznos.Gde god se okreneš **greška ti pozadi.

Izgleda ni ovi savetodavci ne znaju šta pričaju ........ Meni je rekao da subvencija izgleda ovako : 6250 din FIKSNO nebitno šta je uzeto pre toga , bonovi što smo dobili + bonovi za jesen + avans ( ko je uzeo uzeo je ko nije , nije ) .

Meni lično nisu isplatili koliko sam potraživao ( manje su platili za 20 HA ind.bilje ) i danas sam bio u trezoru da se žalim i kad sam stigao kući dobio sam SMS da mi je uplaćeno . Ima tu još nešto a o tome u drugoj temi .

Odakle to da svi pausalno dobijaju 6420 din ? Zar nije po prijavljenoj setvenoj strukturi ?

2x 40 l po 60 din ( 4800 din )
avans za uljarice ( 4000 din )
= 8800 din.

12500 - 8800 = 3700 din po Ha uljarice , 6300 za zitarice .( za one koji su podigli avans ) .Daj boze da bude pausalno 6420 za sve kulture :haha:. Nema sanse, samo razlika se dobija kako sam napisao .

Odakle to da svi pausalno dobijaju 6420 din ? Zar nije po prijavljenoj setvenoj strukturi ?

2x 40 l po 60 din ( 4800 din )
avans za uljarice ( 4000 din )
= 8800 din.
12500 - 8800 = 3700 din po Ha uljarice , 6300 za zitarice .( za one koji su podigli avans ) .Daj boze da bude pausalno 6420 za sve kulture :haha:. Nema sanse, samo razlika se dobija kako sam napisao .
6420 din po hektaru će dobiti svi za sve kulture ,ali zajedno sa avansom, znači 6420din manje 1500 ili manje 4000 u zavisnosti koliko si već dobio !

Meni savetodavac rekao juce 6420 dinara po hektaru, stim da ce morati da se ostvari odredjeni referentni prinos po okruzima. To ce biti fiksno za sve, i bonovi u avgustu 40 litara po hektaru. A avans ko je uzeo, uzeo, ko nije, ne zna se sta ce sa njima biti...:D :D :D

Luda zemlja, za sta smo mi protestovali, majko mila...Ovde se ne zna ko je ludji...

Sad sam dosao sa skupa koji nije slavno prosao.Uglavnom nista neznaju dok ne dodje uredba ali su morali da nas okupe da nam saopste da ce najverovatnije sledece nedelje biti doneta.Valjda im zavisi od izbora.
Inace 6420din minus akontacija plus 2x40lit subvencionisanog dizela.Po mom racunu to nije ni blizu 12500dinAli neka to su ljudi trazili i tako su i dobili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh