Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cini mi se da su u Vojvodini manji rashodi nego u centralnoj Srbiji.... Kod vas je samo arenda veca, ali sva ostala ulaganja su manja, plus veci prinosi...

Treba on i Miškela da kupe JAT...pa bi bilo u redu da se svi malo stisnemo.::jako_besan::
pa moramo se solidarisati sa njima,sta cemo nasi su haa haa

---------- Poruka napisana u 22:43 ---------- Prethodna poruka je at 22:39 ----------

gledao sam buljavog na RTS1 .....obisao neko imanje u Srbiji kaze on da ce svi dobiti po kg pa cak i domacin sto urani stoku ? ? ? kakva predizborna kampanja ! ! ! ! ! !
ce valjda da meri kosare kukuruza sto covek krupi svaki dan ? ? JOJ KAKVO LAGANJE .......[/QUOTE
nezna buljavi vise sta prica,ko da su jeli bunike

ja postavljam pitanje o subvencijama a ti odgovaras pitanjem o trzistu,tako da mi nisi pomogao mnogo,a za tu cenu od trista evra ponajmanje smo krivi i ti i ja,pitanje je vise za miskovica,koleta i slicne,jer trziste oni imaju u monopolu,a i pare kojima kupuju tu zemlju,jer znaju da nikad jeftinija nece biti,a sumadija im nije interesantna jer ovde je prosek parcele 40 ari,plus su zapustene,pa treba uloziti i duplo nego li je platis,da je okrcis i nadjubris,tako i da nevredi vise od sto evra po hektaru a i to je mnogo,ako pricamo o zakupu,ono sto vredi znaci kompleksi od nekoliko hektara koji su retki,u mom selu ih i nema,(najveca parcela je 2.5 hektara) pokupili dacic i njegov kum kao sto je ova farma krava u Ravnom Gaju i slicne,sa tim sto su kupovali 30 evra ar a prodavac je u ugovoru morao da potpise da je bio isplacen sa 100 evra po aru,tako da bi se oprale pare od subvencija i da neduzim pricu nadam se da sam barem ja tebi pomogao i odgovorio na pitanje

U obrascu za premije pise se koliko si zitarica proizveo i koliko si predao.Sto predas to dokazujes papirima a ovo kod kuce je na majke mi .Pa sad ko hoce visoku premiju neka pusti masti na volju.ALI budzet je napravljen tako da se najvecim delom finansira iz sopstvenihizvora (OD NAS) pa hajde malo da racunamo koliko cemo da vratimo a ne koliko cemo da dobijemo. Ako je ovako u sred izborne kampanje sta ce biti narednih godina mogu samo da se dosecam
ma opusteno brate niko te nije pogresno razumeo samo na ova tvoja pitanja nema odgovora,nismo ti mi toliko pametni :) .Od svega sto si pito znam samo 2 stvari a to je da odgovore 100 % zna ovaj buljavi jer je on stasno pametan covek a plus ima neke vidovnjacke sposobnosti pa ce da nam sacuje prinose.a drugo taj pio STO SMO "KAO" OSLOBODJENI OVE GODINE DEBELO CEMO GA PLATITI SLEDECE GLAVU DAJEM AKO NEBUDE TAKO

Zna buljavi sta prica,nesekiraj se.Opljackace oni nas,samo tako.Subvencije po kg.pljacka i pranje novca.Npr. kokuruz 20din-zbog velike ponude a male potraznje pada na 17din.,ali drzava daje svojim vernim...tra,la,la....3din subvencije jednako 20din.Buljavi:"Mi smo pomogli opet nasoj poljoprivredi"(misli se na ministarstvo)Isto,samo sto u drzavnoj kasi fali 3din po kili.....:haha:Al smo vas zajebali-glasajte za nas da vas opljackamo:osmeh:.Ma...u im j...m.

Па пошто је ретко ко задовољан овим субвенцијама сутра треба да се крене и из централне србије

@ Milossoumi

Svaka cast druze!

Potpuno te razumem, samo sto si na pogresnom mestu postavio pitanja.
Ovde se takvi ljudi zaobilaze u sirokom luku. Koga je briga za Sumadiju,

Ovu temu bi trebalo zatvoriti dok ne prođe protestna vožnja.
iizvini ali zasto tako mislis?da nije ovog foruma i ove teme veruj mi da nebi smo znali nista.ovde kod nas u adi nemaju pojma sta se desava,ni sam neznam koliko sam danas prijatelja pozvao i zamolio ih da dodju na ovaj sajt da vide sta se desava.u ovakvoj medijskoj blokadi nismo bili jos od 2000 od pada milosevica.

---------- Poruka napisana u 23:17 ---------- Prethodna poruka je at 23:06 ----------

http://www.rts.rs/media/videoPopup.jsp?storyId=1071768

ala misle sad svi na nas !
evo i melencana

@ Milossoumi

Svaka cast druze!

Potpuno te razumem, samo sto si na pogresnom mestu postavio pitanja.
Ovde se takvi ljudi zaobilaze u sirokom luku. Koga je briga za Sumadiju,

izvini ali je mene briga za vojvodinu i bole me vase muke ko i moje u sumadiji,tako da nerazumem sta si hteo reci,a ovde sam zbog druzenja,edukacije pre svega jer vojvodjane smatram naprednijim i iskusnijim od sumadinaca za mnoge stvari,pa smatram da imam sta od vas da naucim,neznam sto bi me zaobilazio,ili sto bi me neko zaobilazio,objasni mi

---------- Poruka napisana u 09:30 ---------- Prethodna poruka je at 09:20 ----------

al dobar mu nadimak dadoste BULJAVI,uglavnom smo mi sumadinci za te nadimke majstori,al ovog puta ste mu sklepali za medalju

ni meni kao vojvodjaninu nije jasno sta je Janosh mislio.svi smo mi u istom kosu i mi iz vojvodine a i vi iz sumadije

Citajuci donesene uredbe primecujem da su nam bas "pojednostavili" proceduru za dobijanje subvencia.
Ustvari trebamo ih moliti za svaki dinar kadgod se nesto robe proda a papirologija ubija u ovome se nece snaci 90% ljudi .Jos nam prete penalima.
Kao da daju novac iz svog dzepa a to su ustvari nasi NASI NOVCI pa zato i treba da se borimo za subvencije po ha i to bez da im se cak i pravdamo nekim racunima imaju povrsine koje su nam prijavljene prema kojim daju bonove pa nek izvole i prebacuju NASE PARE pare na NASE racune a ne njihove

Prvo da pomognemo meni,pa onda ti sam sebi-odraz losih ljudi.(u prevodu ko te j...)
Dok se ovako razmislja kao u predhodnoj recenici ,nema ostvarivanja zajednickih ciljeva.Svi smo mi u istom kosu, i mi iz Vojvodine i vi iz Sumadije.,..i svi koji se bave poloprivredom ma gde oni bili u ovoj nasoj drzavi....

samo su nas sumadince tako ubili da mi ni forum nemamo,kamoli protesnu voznju za beograd i slicno,sitni smo i mali,imate vece okucnice nego mi imanja,PUKLI SMO,ima jos poneki ludak ko ja koji kupuje pet parcela da bi napravio jednu od 1,5h,(zamisli samo papirologiju)ali nas je malo,ubija nas i nepismenosti,nemastina,a i nerad,a onda i drzava kad vidi da moze,zaostali smo ko afrika,sta da ti kazem kad jedini u selu od sto kuca imam rotacionu kosacicu,ostalo sve ono pruce,i silazenje sa traktora cetres puta u trideset ari(ima mnogo krtica),lucerista su retka pojava,i uglavnom neuspesna,a kad doteram deset tona kukuruza sa hektara,misle da sam bajao nocu da raste,nekad se u mojoj kuci pilo dvesta grama kafe dnevno,sad kako sam kupio malo zemlje i masina,niko mi ne udje po mesec dana,e to ti je moja sumadija sad,al ipak je volim i ne odustajem od nje,dace bog bice bolje,edukujem svakog,uglavnom me smatrali budalom,sad neznaju zasta da me smatraju,vide da sam ozbiljan,i da prica pije vodu,nadao sam se da ce ovi agronomi uci malo u narod i uciti ljude ali izgleda nista od toga,tako da nesmem ni da pomislim ovde da pricam sa nekim o subvencijama,umaticenim grlima i slicno,jer ispadam cudak,tako da ti je sve sad jasno,ne cudime janos ako je na ovo mislio

Za sve ovo sto nam se desava sami smo krivi.Sve oko poljoprivrede,ne samo subvencije,trebalo je resiti prosle godine u junu,sad je kasno o tome pricati,jer ce tesko vise takva energija da se skupi kod poljoprivrednika,seljaka.Ovi iz ministarstva poljoprivrede su osetili da ce da se digne cela Srbija,ne samo Vojvodina,a pocela se dizati,i onda bi imali daleko vecih problema i pristaj na ovo sto traze Vojvodjani.A nama zinulo d..e samo na onih 14000din. po hektaru i nista vise,kao da se poljoprivredom vise necemo baviti.E,sad je pitanje da li su seljaci i proslogodisnji protest sami,spontano organizovali ili je i to maslo onih bas veliki koji su i pokupili sav kajmak u poljiprivredi i koji su i sadasnji vid subvencija organizovali da bi opet oni usicarili a mi sitni opet ostali kratkih rukava.

Nije to loš način subvencionisanja samo da je pravno i realno izvodljiv.Recimo lično meni tako nešto bi odgovaralo jer imam dobre prinose(u normalnim uslovima) i dosta zemlje radim koju ne mogu prijaviti u gazdinstvo.
Problem je u tome što kod subvencionisanja po kilogramu :
-ne može država da utiče na vremenske uslove koji diktiraju prinos,a samim tim našu dobit po kilogramu,
-država nije i neće da zaštiti cene naših proizvoda unapred tj. pre donošenja uredbi.Pa tako se ove godine ugovori potpisuju za 27000din/t suncokreta i 40para/kg manje po kilogramu repe.Znači uz dodatak države bićemo još u minusu u donosu na prošlu godinu.Tu se nigde ne subvencionišemo mi.Ko god kaže drugačije stvarno nije svestan svoje nesvesti,
-najveći problem će imati stočari i ljudi koji skladište kući svoju robu,a politika je da se grade sopstveni kapaciteti,
-premije koje oni nude su u dinarima što svaki dan sve manje vredi.Pa recimo 1din/kg će do kraja godine biti obezvređen.

Oni skladiste kuci... jel oni svake godine slazu robu na robu i tako prave do Kine silose ili tu robu ipak prodaju samo je do momenta prodaje ostave u sopstvenim skladistima ?

Ma ljudi najveći problem je što subvencije po tim uredbama neplaća ministarstvo nama,nego koletu,mišketu,viktoriji i matijeviću(zato su i proizvođači hrane uvrstani),a oni će nama (umanjenu) cenu (po čuruškoj berzi) + subvencije,e to je problem

To da je PRAVEDNO,bilo bi i prihvatljivo

Kolega diklofen ova ti je najtacnija definicija;drzava nije i nece da odredi cenu poljoprivrednih proizvoda pre donosenja uredbi.Samo ova jedna tacka bi donela mnogo poboljsanja,a kamoli jos neki tvoji navodi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh