Subvencija poljoprivredi za 2012. godinu

Po hektaru ili kilogramu ?

• Obečanih 14000 din po ha

Glasovi: 185 84,1%
  • Dobijenih : Dizel i avans oko 5000 din

Glasovi: 35 15,9%

• Ukupno glasača
    220
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj ovi koji su zadovoljni sa ovim najavljenim subvencijama molim da konkretno daju neke argumente na kakav nacin ce moci ove god. da stignu do onog novca kojeg su dobili prosle god.
Evo moj slucaj je da imam 40 ha registrovano. Prosle god. od 40 ha x 14000 din = 560.000 din + povracaj od nafte za 2400 litara x 37 din. (povracaj akcize za evro dizel) = 88.800 din + 560.000 din = 648.800 din.
E sad bas me zanima a siguran sam da i mnoge druge na kakav nacin cete vi stici do ove cifre odnosno zavisno od toga koliko imate ha.
Bilo bi lepo od vas da se izjasnite pa da svi vidimo.
Ja ne mogu da se uklapam nikako i daleko sam od proslogodisnjih subvencija.

Srđane, nemoj prerano da se raduješ, još je veliko pitanje šta, i sa koliko će (vrlo verovatno ništa) da subvencionišu, i nebrini, naći će oni caku da niko od nas nedobije mnogo.
Ako i bude po kg, tu se javlja drugi problem, ko domaćinski radi, i ostvaruje odlične prinose, taj i sa manje od 20 Ha probija limit, i ulazi u PDV, pa kad sve prikaže, pojavi se dobit, na koju će da plati LEP porez, i na kraju kad svede računicu, bolje i da nedobije subvencije :sjasi:.

Peet bas tipicno objasnjenje samo je bitno koliko si novaca na gomili dobio i nista vise(ne samo ti,nego i dobra vecina ljudi sirom zemlje),zato sto su mnogi spominjai koliko na gomili treba da dobiju zbog toga i nema zainteresovanih za proteste kao lane,ni blizu.

Peet sto se bunis,mogu oni koji proizvode po 15 tone kukuruza i 10 tone psenice na ha :osmeh: vidis da ih ima dosta i na forumu,napredjujemo polako.

Moglo se kupiti računa-tu su mnogi "profitirali","sipali" eurodizel u rusa i u vladimirca,a kupovali ložak na crno,man'te me
I sta s time varali su drzavu? Jaka varka je ta bila. Tek cemo da vidimo ko koga vara ove god. na kakav nacin i sa koliko % vise nego lane. Al neka, ako ostaje na ovo onda cemo na jesen diskutovati malo vise samo sto treba biti iskren

Moj druže,a zašto da kupujem račune kad trošim na 100ha (+usluge) godišnje 10-12t goriva-plaćam sve preko računa (možda 10% na crno) tako i veštaka,ekonomska 2011-2012. kupljeno 48.000kg veštaka(od toga je 16.500 Kan,ostalo EUROFERTIL),takođe plaćeno sa mog računa,zašto bi kupovao račune ajde mi objasni?

evo argumenata: okolina pozarevca pored povrsinskog kopa drmno pumpe sa kopa godinama neprekidno crpe vodu. ta voda ide u mlavu pa u dunav i na kraju odnose nas prinos u crno more. pepeo isitan pesak prekrivaju useve kad dune vetar kao u sahari. 8 tona po hektaru je maksimum u najboljoj godini. tako da subvencije po kilogramu nebi imale nikakvog smisla. nekada su ljudi kopali bunar i na 7-8 metara je bila voda a sad je nema ni na 30metara

Meni je savest cista,ja NIKAD nisam kupovao racune.Samo javim ujaku koliko mi treba i on mi da za dz,ako imamo vremena popijemo po pice i cao. :osmeh:

Kupio sam pre dvadeset dana,kao i svaki iole ozbiljan poljoprivrednik,veću količinu nafte.Sad se pojave pametnjakovići i daju mi pravo na jeftiniju naftu.Ja da je ponovo kupim niti imam sa čim niti imam gde da je stavim.Imam pravo na 3000litara i šta da radim sad?
Lepo idem da ih sutra trebujem,pa dignem,pa ........

Pa lako ti je izračunati:
-Bonovi za naftu u proleće 40x60=2.400x40Ha=96.000
-Bonovi za naftu u jesen (ako ih bude) 40X60=2.400X40hA=96.000
To ti je 192.000, oduzmi od prošlogodišnje sume 648.000 i dobiješ 456.000 koje treba da ostvariš od sub. po kg, ako je to recimo kukuruz po 1,5 din, treba ti 304.000 kg kukuruza, što je 7.600kg/ha(što na dobroj zemlji, i u godini sa normalnim meteo uslovima nije problem postići).
A onda dolazi ono najjebenije, ako do tada nisi u PDV-u, kad ovo prijaviš GARANTOVANO ulaziš, jer 304.000x18din=5.472.000din - daleko preko limita !!!

Naftu smo kupili svi koji ozbiljno radimo, možda se samo poneko zaj. a sad treba da kupimo još vanplanski, ali jbg, neće se baciti :osmeh:.

---------- Poruka napisana u 23:58 ---------- Prethodna poruka je at 23:56 ----------

A što bi podigli limit, kad njima to odgovara da sve mogu da kontrolišu, pa da lepo OPOREZUJU.

ne znam odakle vam informacija da je rok do 15. marta kada lepo pise 15. april http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=168452

Peet-istina je gorka,mečka je sada zaigrala,samo još da počne da se valja.Ti mene uvek pogrešno razumeš.
Ja ni sada nisam zadovoljan ali je činjenica da se ništa uraditi ne može i ne mislim da će Vlada kako vidi traktore pristati na zahteve (bilo kakve).Vidiš da i Kiš ništa konkretno nije izneo na protestu upozorenja,sve je uvijao u celofan kao pravi političar a šta bi tek ti i ja mogli uraditi kad su nas posvađali i sada treba vreme da sve dođe na svoje mesto i oni to vrlo dobro znaju.

Opet ponavljam jer vidim da mnogi još nisu shvatili da subvencija neće ni biti zato je vlada i izašla sa kg proizvoda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh