Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Auuu bre Coricu pa jel toliko tesko tebi starom clanu da malo prelistas forum?Zna li se nesto , jel izasla uredba za regresiranje ratarske proizvodnje za 2012 godinu , ili nije....
To da li ce ukinuti PIO ili ne, apsolutno nema nikakve veze. Bice dobro samo novim gazdinstvima... Jel iz poljoprivrednog PIO-ija NE MOZE da se izadje, tako da i da ga ukinu, Poreska uprava ce te i dalje zaduzivati i moraces da ga platis...Ovo znam provereno, jer mi je komsinica tamo zaposlena i kada sam ulazio 2008-me u PIO, to mi je rekla. Jedini nacin da izadjes je da nemas zemlje na tvom imenu, i da ugasis gazdinstvo, i naravno doneses dokaze o tome... E sad ministarstvo mozda nece traziti da se plati za subvencije, ali svakako ga platiti moras...
Možeš da izađeš iz poljoprivrednog ako se zaposliš pa ti plaća poslodavac ili ako osnuješ firmu pa plaćaš (odnosno firma) kao osnivač. Ili jednostavnije, ako imaš zemlje na imenu PIO ti ne gine pitanje, samo po kom osnovu. Poljoprivredni je inače i najmanji.To da li ce ukinuti PIO ili ne, apsolutno nema nikakve veze. Bice dobro samo novim gazdinstvima... Jel iz poljoprivrednog PIO-ija NE MOZE da se izadje, tako da i da ga ukinu, Poreska uprava ce te i dalje zaduzivati i moraces da ga platis...Ovo znam provereno, jer mi je komsinica tamo zaposlena i kada sam ulazio 2008-me u PIO, to mi je rekla. Jedini nacin da izadjes je da nemas zemlje na tvom imenu, i da ugasis gazdinstvo, i naravno doneses dokaze o tome... E sad ministarstvo mozda nece traziti da se plati za subvencije, ali svakako ga platiti moras...
Danas bio u Vrbas da predajem obnovu registracije,radno vreme im je bilo do 13 sati,a bilo nas 100-tinak ispred šaltera u 12 sati.(svi smo sačekali zadnji momenat).Jedna službenica je radila sama do 12.30,kad su se njoj pridružili još +tri službenice,ja sam bio zadnji u tri popodne su završili samnom(bio zadnji).Šefica rekla da će uraditi svima obnovu koji su prisutni,pa trajalo radno vreme i do ponoći,kao u tom fazonu neće oni da budu krivi,da nekome nisu danas uradili.E sad zašto je to rekla,ja neznam...
Ma ko da ti kontrolise koliko kg si prodao jagnjetine ili jaretine i kome da ih prodas?Ako i bude po kg,pa i bikovi i svinji se prodaju na kg..a mleko, pa i na mleko mogu da povecaju premiju,samo ko zna sta ce biti,moramo da gledamo u nebo kad posejemo,a moramo i da se molimo Bogu da bude nesto od regresa.....
Rok za obnovu podataka i za ostvarivanje subvencija 01.03 a niko ziv nezna (mislim cak ni ministar) o kojim se tacno subvencijama radi.... bilo nesto na 2 dnevniku ali koliko sam uspeo da cujem mrka kapa opet, ne gine nam da savijemo kicmu potulimo glave i teraj daljeSigurno zato sto taj datum od 1. Marta nesto znaci. Prema onome sto pise na tom papiru koji smo dobili u vezi obnove ili promene podataka koliko sam ja shvatio rok za promenu podataka je 1 Mart a isto i za ostvarivanje subvencija. Zbog mnogih koji su drugacije shvatili nadam se i volio bih da gresim.