Ne bih se slozio. Iz dva razloga. Prvi i osnovni, nema nigde jeftinije nego kod nas, i plus treba dodati troskove transporta za robu slabijeg kvaliteta. Drugi razlog, cak i ako bi se desilo da neko ponudi jeftiniju robu, treba odmah istu zapleniti dok istraga ne pokaze da je roba stvarno jeftinija, tj da je neko samo ne nudi jeftinije posto trguju povezana lica i manipulisu cenom, kao sto je bilo sa mlekom. A bilo je vako, firma odavde izveze svojoj firmi napolje mleko, pa ga onda ova prodaje nazad povezanom licu jeftinije, koje ga vraca pocetnoj firmi sa malom marzom. Tako mogu i ja sam sebi da prodam svoju kucu upola cene, i da knjizim gubitak koji cu prebiti sa nekim kapitalnim dobitkom.Tacke 5. i 6. mogu da prilicno unazade stvari zabranom uvoza, ili ako uvezu neke kolicine jeftinije robe, pa ovde obore cenu. Vec vidjeno.
Mere su polovicne, i bice izvor nezadovoljstva, koj ce verujem biti amortizovano sa regresiranim gorivom, i mozda jos nekom paricom. Po meni, najbolja mera je bila ona sa bonovima tj kuponima, koji ce imati vrednost kao obveznica, pa ti radi sa njima sta hoces. Ali za to je trebalo da se drzi zakona, da se formiraju komisije, da se seta po ovom suncu itd. Mnogo je lakse, poslati aeroplan, uplatiti meleonce i dati pasos, organizovati par novinara sa spiska, koji ce obajviti neku slicku i salala.