AcA OPEL
Član
Sovo odakle ti to? Sta mislis, kako da zavarim poluosovinu ili navarim leziste za lezaj?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ide od 5 do 400. ( ili koliko motor izdrži). Tih 400 je za obradne glave koje mogu da rade na 20000rpm pa i preko.Znam. Kazi mi samo jel taj tvoj tera do 50 Hz ili moze i preko?
Sljaka moze a osteti svasta na strugu, najgora opcija klizne povrsine, staze, vreteno na konjicu, siljke, alat, mjerne skale,pakne i sl. Polomljenu osovinu zabusi obje strane upucaj tjesnom mjerom klin i eto centra. Ne znam sta mislis pod ovim leziste, ako je kuciste lezaja, sta je problem variti van struga, ili osovinu neku navariti isto van pa tolerisati. Nisam bas razumio ovo ''leziste lezaja.Sovo odakle ti to? Sta mislis, kako da zavarim poluosovinu ili navarim leziste za lezaj?
Imam dobrog druga koji se profesionalno bavi tokarijom, ima radionicu, i kod njega cesto ''blejim'' kada imam vremena. Ponekad i ja se ponesto igram na strugu, sa njim radi i njegov sin, mlad momak, trenutno zavrsava mas. faks, e sad kada bi mene ili sina vidio da varimo nesto sto je u strugu, pobio bi nas skupa, eto takvo ovdje misljenje vazi za doticnu radnju. Mislis da topljeni metal koji prsce okolo dok varis nece ostetiti klizace ili staze?Samo ime ti kaze "klizne povrsine", na njih se sljaka ne hvata i ne moze da ih osteti, provereno.
Ovo sto sam napisao leziste lezaja se kod nas zargonski kaze da se "nagoji" osovina, a zatim obradi na meru da na nju naidje lezaj. Radi se tako sto strug okrece osovinu, a ti zavarujes. To su ti kod nas uobicajene metode, nisam ih ja izmislio, a vidim na YT da se sirom sveta to praktikuje. Jedino ovde na forumu ste poceli da se iscudjavate ko da nikad niste ni culi, a kamo li videli.
Koji strug ti imaš?Zanimljivo! Svaki dan covek sazna nesto novo. Eto sad vidim da ono sto je za mene kao "dobar dan", a kazem nisam ja to izmislio, za nekog je neprihvatljivo.