Strništa i rad na njima

evo i obećani video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j56CZs3u-wE[/youtube]

Dobar traktor + dobra tanjirača + još bolja zemlja = savršeno odrađen posao ! :D

Imam jedno pitanje možda nije mesto ovde , ali i ovu temu dotiče . Da li je kasno za upotrebu totalnog herbicida . Naime imam lucerište koje bi hteo da preorem , ali bi pre oga hteo da uništim korov i lucerku da mi se nebi pojavio sledeće godine pošto će biti sađena menta . :cao:

nije kasno...ali kreni odmah i ostavi 3 nedelje da deluje.to što se nadzemna masa posuši, ne znači da su i rizomi pomrli...

Znam da rigozomi nusu pomrli , ali pošto je vegetacija već pri kraju nisam bio siguran dali će nadzemni deo biljke koji je skoro suv preneti herbicid . :cao:

zavisi od korova..za sirak i "obične" korove je dovoljno 3l/kj. ako ima poponca, trske i nekih žilavijih trava, onda oguglaj malo pa pročitaj...može da se nađe bez problema...mislim da za poponac ide čak 5l/kj, ali nisam baš siguran...

Ja sam Glitotalom prskao prošle nedelje. Kada prođe tri nedelje odmah oranje na mesto...

Jedno pitanje koje nije baš za ovu temu al tuje , dali se može zemlja posle oranja preći frezom i ostaviti tako do proleća , mislim može se al zašto to niko neradi? nego se ostavlja preorano pa onda u proleće ide priprema ,u čemu je razlika , ovo mislim na baštu znači nije sad neka velika površina , ono par ha , nego bašta . :sta:

Ako bude kisna jesen ili zima onda se jako sabije zemljiste, zato se praktikuje prolecno zatvaranje brazde a ne u jesen. Mislim da to za bastu toliko neigra ulogu ipak to je samo basta. :ppozdrav:

ja sam prvo plitko ugario svu strnjiku izprovocirao korove i onda ga poprskao sa totalom danas sam zavrsio prskanje bacio sam 3l/kj Gliyphogan 480 sl izraelski preparat

vidim da si prvo isao tanjiracom.... medjutim neki kazu da je bolje ugariti jer onda zemlja teze otpusta vlagu ... a da tanjiraca otvara zemlju i isusuje je ....

abro je napisao(la):
@mityoo
Koji je to plug?
Landsberg 5x10"

Dragan18 je napisao(la):
vidim da si prvo isao tanjiracom.... medjutim neki kazu da je bolje ugariti jer onda zemlja teze otpusta vlagu ... a da tanjiraca otvara zemlju i isusuje je ....

Tu nije bilo divljeg sirka vec su se pojavili neki jednogodisnji korovi pa je samo potanjirano a sad je uzorano za setvu uljane repice...

malo tanjuram ovih dana čekajuči kišu , dakle torpedo i tof 33 , mislim da mu je to malo mala tanjurača , čini mi se da bi mu vučna od 32 diska bila taman ....

SDC11464.jpg

SDC11466.jpg

SDC11467.jpg

skines zito sacekas da krene sirak udaris total i u novembar zimsko i kraj,nema boljeg resenja,bar po meni

Nazad
Vrh