Strništa i rad na njima

evo i obećani video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j56CZs3u-wE[/youtube]

Dobar traktor + dobra tanjirača + još bolja zemlja = savršeno odrađen posao ! :D

Imam jedno pitanje možda nije mesto ovde , ali i ovu temu dotiče . Da li je kasno za upotrebu totalnog herbicida . Naime imam lucerište koje bi hteo da preorem , ali bi pre oga hteo da uništim korov i lucerku da mi se nebi pojavio sledeće godine pošto će biti sađena menta . :cao:

nije kasno...ali kreni odmah i ostavi 3 nedelje da deluje.to što se nadzemna masa posuši, ne znači da su i rizomi pomrli...

Znam da rigozomi nusu pomrli , ali pošto je vegetacija već pri kraju nisam bio siguran dali će nadzemni deo biljke koji je skoro suv preneti herbicid . :cao:

zavisi od korova..za sirak i "obične" korove je dovoljno 3l/kj. ako ima poponca, trske i nekih žilavijih trava, onda oguglaj malo pa pročitaj...može da se nađe bez problema...mislim da za poponac ide čak 5l/kj, ali nisam baš siguran...

Ja sam Glitotalom prskao prošle nedelje. Kada prođe tri nedelje odmah oranje na mesto...

Jedno pitanje koje nije baš za ovu temu al tuje , dali se može zemlja posle oranja preći frezom i ostaviti tako do proleća , mislim može se al zašto to niko neradi? nego se ostavlja preorano pa onda u proleće ide priprema ,u čemu je razlika , ovo mislim na baštu znači nije sad neka velika površina , ono par ha , nego bašta . :sta:

Ako bude kisna jesen ili zima onda se jako sabije zemljiste, zato se praktikuje prolecno zatvaranje brazde a ne u jesen. Mislim da to za bastu toliko neigra ulogu ipak to je samo basta. :ppozdrav:

ja sam prvo plitko ugario svu strnjiku izprovocirao korove i onda ga poprskao sa totalom danas sam zavrsio prskanje bacio sam 3l/kj Gliyphogan 480 sl izraelski preparat

Evo kako se to kodnas radi!

2mwg78.jpg

20hr33t.jpg

vidim da si prvo isao tanjiracom.... medjutim neki kazu da je bolje ugariti jer onda zemlja teze otpusta vlagu ... a da tanjiraca otvara zemlju i isusuje je ....

abro je napisao(la):
@mityoo
Koji je to plug?
Landsberg 5x10"

Dragan18 je napisao(la):
vidim da si prvo isao tanjiracom.... medjutim neki kazu da je bolje ugariti jer onda zemlja teze otpusta vlagu ... a da tanjiraca otvara zemlju i isusuje je ....

Tu nije bilo divljeg sirka vec su se pojavili neki jednogodisnji korovi pa je samo potanjirano a sad je uzorano za setvu uljane repice...

malo tanjuram ovih dana čekajuči kišu , dakle torpedo i tof 33 , mislim da mu je to malo mala tanjurača , čini mi se da bi mu vučna od 32 diska bila taman ....

SDC11464.jpg

SDC11466.jpg

SDC11467.jpg

skines zito sacekas da krene sirak udaris total i u novembar zimsko i kraj,nema boljeg resenja,bar po meni

Nazad
Vrh