Strništa i rad na njima

Total + Maton = ubica!
Inace i ja sam 2x prskao strnjiku, krajem jula prvi put i sada krajem avgusta....ciljam da bude sto veci sirak a da nije procvetao, to nikako ne cekam, tada mi je vec kasno
 
Prskali smo prvi put krajem jula a sada tanjiramo.Pre tanjiranja razbacujemo MAP.
 
Milovane sam podrivač ne može da zameša veštak sa zemljom pa mora tanjirača ili je neki drugi razlog u pitanju?
 
Moze podrivac da uradi posao,ali ovi iz male privrede su lose reseni,npr ispred Dondija ne treba tanjiraca,samelje slamu,jedino posle,da se "zatvori" oranje.
 
Milovane sam podrivač ne može da zameša veštak sa zemljom pa mora tanjirača ili je neki drugi razlog u pitanju?
Ostaje puno slame na povrsini,a i velike su temperature i ne bih da mi stoji djubrivo dugo na povrsini,a treci razlog,moze neka budala i da upali slamu. Ovako zatanjiram pa podrivam kad budem obavio setvu psenice i zetvu kukuruza.
A i mnogo vise ima rastresite zemlje kad se istanjira
 
Mi pre neki dan strniste (1ha) pokosili i izbalirali, 16rolo bala bilo kojekakve trave. Nije bilo ambrozije uopste. Ako nista, bikovi ce imati "trave" da prezimaju tokom dana.
 
Pa bas. Proletos smo sejali grahoricu i zob. Susno prolece je unistilo. Na 1ha da l sam imao 200 malih kockastih bala. Dobar deo grahorice nije nikao.
 
Ja sam u subotu isprskao sa 15l totala mojih 2,5ha. Uzorana strnjika pa posle mesec dana istanjirana i nikla je trava. Većinom muhar i na mesta zubača. Juče sam gledao i muhar već žutnula. Za zubaču treba vreme ali će i ona izgoreti. A i ove lepe temperature pogoduju da sve to se lepo sasuši.
 
Podrivanje na 45 pa tanjiranje
5f6ce44a980c2dcd0fb5ec8f6f1531d8.jpg
2b99ddfbb966e6af1570d94997a8ba87.jpg


Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
 
Nazad
Vrh