Pa ako cu kukuruz da sejem onda cu za pare 2 oranja i dva spremacenja da kupim 200 kila uree i da vidis kukuruza kakav ce da bude u zemlji punoj nitrogena za razliku od tvoje iz koje je sa 3 oranja sav nitrogen izvetrio!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A sta mislis zasto ljudi koji imaju masine za to prelaze na redukovanu obradu?Johny CASE IH je napisao(la):to sto sam ja rekao da je prednost 3 put orane zemlje je u tome da se zemlja odmori i lepo se isipka i nema grudve jer zemlja voli da se prevrce i tamo ima najvise vlage u prolece i u augustu i kukuruz na toj njivi je najbolji i sad sam bio da vidim taj kukuruz sejan u 3 put oranu zemlju svaki od njih gura po 2 klipa,i ja sam zadovoljan s tim a ureju dajem samo u prolece i to 150 d0 200kg po jutru
Johny CASE IH je napisao(la):to sto sam ja rekao da je prednost 3 put orane zemlje je u tome da se zemlja odmori i lepo se isipka i nema grudve jer zemlja voli da se prevrce i tamo ima najvise vlage u prolece i u augustu i kukuruz na toj njivi je najbolji i sad sam bio da vidim taj kukuruz sejan u 3 put oranu zemlju svaki od njih gura po 2 klipa,i ja sam zadovoljan s tim a ureju dajem samo u prolece i to 150 d0 200kg po jutru
Zasato se onda azot ne unosi "na zalihu" kao P ili K?Rastislav je napisao(la):mityoo je napisao(la):za razliku od tvoje iz koje je sa 3 oranja sav nitrogen izvetrio!
Azot iz zemljista ne moze da izvetri...ti si to pobrkao sa volatacijom uree...u vazduhu imas oko 70% azota,tako da bakterije koje se nalaze u zemljistu (azotofiksatori) samo mogu da usvoje azot iz vazduha, jer ga ima vise nego u zemljistu.
Hemija je moja struka...tako da si ti u ovom slucaju jare...
Dragan18 je napisao(la):... hteo sam pitati kreshu zasto radi sa tako malom tanjiracom? nemas vecu za njega?
mityoo je napisao(la):Janko to za sirak nije istina da ga posle tanjiranja i oranja nece biti! Cak naprotiv, bice ga jos vise!
ma kakav total i ostale gluposti kad ti njega 3 puta opališ tanjiračom da vidiš kako nema sirka proverenocicimoric je napisao(la):mityoo je napisao(la):Janko to za sirak nije istina da ga posle tanjiranja i oranja nece biti! Cak naprotiv, bice ga jos vise!
joj Mityooo ko je tebe slagao da se sirak na strnjistu unistava totalnim herbicidom? To su budalastine i neznam ko je to izmislio. Prava stvar za rizomski sirak je sto vise puta ga potanjirati i izorati da se rizomi isitne i onda.......