Strništa i rad na njima

oldtimer je napisao(la):
Bolje je ipak pre prskanja totalom plitko istanjirati, ili ugariti kako bi se vlaga sacuvala....

Prošle godine sam najpre razbacao stajnjak pa onda ugario...
Sada je repa na toj parceli fenomenalna.

oldtimer je napisao(la):
Bolje je ipak pre prskanja totalom plitko istanjirati, ili ugariti kako bi se vlaga sacuvala....
Vlaga? Pa dobice zimske padavine... netreba meni u strnistu vlaga da je cuvam..Nego u avgustu opicim totalom pa u septembru iznesem stajnjak i uzorem, i zatim podrljam! E tu da vidite kolika je repa!

ja cu ovako ove godine zetva sa kombajnom koji secka slamu pa oprskam tecnim djubretom od stajnjaka i koprive (spremljenom po receptu sa foruma)da se brze razlozi slama zatim tanjiranje da izprovociram nicanje korova kojeg cu kasnije oprskati totalom kad se korov osusi (posle 3 nedelje) sledi razbacivanje potrebnog djubriva pa oranje i nadam sa da ce biti uspeha. e da posle zetve cu sacekati kisu da bi mogao lakse da tanjiram
:ppozdrav:
_________________________________________________Post je spojen: [time]1245017953[/time]_________________________________________________
posto imam malu tanjiracu ako ne bude islo ugaricu i podrljati ostalo sve isto

Oko 550 litar.Ja ću i ove godine ugariti.Na ovu cenu Totalina(mislim da će biti i skuplji posle žetve kao i obično)više mi se isplati ugar jer ne mogu potrošiti više od 10lit nafte a sa 2 litre Totala ne može se ništa uraditi već od 4l pa nadalje.

U okolini svugde su spustili cenu totala, od 385-430 je litra.
Ja sam kupio 100 litara pa dobio popust, tako je bilo 330 dinara.Prskam 2 lit/kj, to je za sirak dosta, a palamidu nemam.

Meni je prosle godine bila neispravna prskalica, nisam to primetio dok nisam zavrsio njivu, uglavnomm izasla mije skoro duplo manja doza nego sto bi trebalo.Ucinak je bio odlican, samo sto se sirak malo duze susio....

branko je napisao(la):
@rekreativac

Gde si našao tu recepturu?
u: povrtarski proizvodi pa pravljenje tecnog djubriva od zivinskoga stajnjaka.
stim sto sam ja prosle godine pravio od dobro pregorelog govedjeg stajnjaka tu mi je cilj da ubacim korisne mikro organizme u zemlju posto stajnjak nemam. mislim da je bastofil djubrivo na taj fazon

pa eto kiša je padala kositi se repica ne može pa onda malo tanjuram strnjake od repice , ovdje je legla repica (a poslje ove kiše sva je legla) pa je nisko košena

P1010076.jpg

P1010077.jpg

dobio sam ponudu za total "hemoslaviju " oko 260din lit pakovanje od 10lit
ima raznih proizvodjaca koji uzeti :sta: prskao sam dosad sa pinusovim bumom i agrosavinim ...

pa oranje to sto sam orao strnjak pre 6 dana i bilo je prilicno grudvasto pa sam danas to lepo istanjirao :ppozdrav:

pa jel ces tu nesto da sejes?ili ces kasnije jos jednom orati?mislim nije mi jasna tvoja ekonomska racunica,oranje da posle tanjiras. :sta:

Ja sam dosad koristio totala bar 5-6 naziva i svi su bili na bazi glifosata i svi su jednako dobro radili!

pa vidi ovako uzorao sam strnjak i bilo je dosta grudvasto pa sam sad potanjirao da bi izravnao zemlju i da tako izprovociram sve korove koje su u tom sloju i posle mesec dana kad nikne korov sve to uraditi sa spremacem i posle toga jos jednom cu to uzorati i to negde krajem augusta i posle oranje necu tanjirati vec jedna prohod setvospremacem i zatim da nikne i taj korov koji je na tom drugom sloju i onda treci put u oktobru jos jednom zve to duboko uzorati i ta njiva je spremljena veoma kvalitetno za iducu godinu na kojoj ja najvise sejem kukuruz,jer se ovakva agrotehnicka mera primenjuje najvise za secernu repu koja zahteva da se sto vise zemlja ore i od toga ce najvise zavisiti prinos,i imam komsiju koji isto 3 put ore strnjike i i ma repu najbolju u ataru ::vadjenje_repe:: :ppozdrav:

Nazad
Vrh