case ih je napisao(la):
Najbolja kombinacija je tanjiranje, plitko oranje, tanjiranje i duboko oranje i unistio si ga sigurno.
upravo tako case ih to sam i ja hteo da kazem i necu ja zemlju da trujem totalom jer mi za 2 hektara treba oko 20lit totala(da bi efekat bio dobar)i to kosta kod nas 1lit totala 350din x 20lit to dodje 7000din i za te pare cu ja tu zemlju da plitko uzorem pa onda 2 put da potanjiram i da izbacim sav divlji sirak iz korena na povrsinu i da ga sunce sprzi i tako jos i da sav taj sloj sto je oran da se dobro osusi i sve sto je u njemu i tad nema ni traga od divljeg sirka iz rizoma a pitanje je dali bi totalni herbicid zaista sprzo i koren divljem sirku ili samo stabiljku?? tako da je ovo za mene najbolja agrotehnicka mera za suzbijanje divljeg sirka iz rizoma...znaci plitko oranje pa tanjiranje pa posle mesec dana opet malo dublje oranje pa setvospremiranje i na kraju duboko jesenje oranje i to je to,a ukupni troskovi za ovakvu obradu su oko 4000din po jutru ili 7000din po hektrau i to je jako isplativo(ako racunam samo potroseno gorivo)