Strništa i rad na njima

pa ako ne koristis herbicide i eventualno ves. djubrivo kreni u organsku proizvodnju.

nije da uposte ne koristim herbicide nego cale prska samo najjeftinijm matonom za koji sam cuo da oce da oslabi biljku kukuruza i onda lako puca prilikom spartanja kad je kukurz veliki...i naravno maton je jeftin ali nemoze suzbiti sirak i muhar a ja mu kazem napravi kombinciju equip+laudis i resis sve jednim prskanjem ali jbg cale to nece i neveruje u to a nije ni probao...sta mu mogu kad je takav a ja da sam na njegovom mestu motiku nikad nebi uzeo u ruke samo bi prskao sa pravim herbicidima :D

LAUdis provereno ima retrovegetaciju ... a sve pobeli kao da je pao sneg ..jos jedan marketinski potez i to veoma mudar. napraviti herbicid da sve u roku od 48 sati pobeli da kupac stekne utisak da deluje ...a ustvari prc bato...

a koji herbicid unistava divlji sirak iz korena u kukuruzu?jel ima takav koji sto posto suzbije ili samo zaustavi na par nedelja pa on ponovo krene... :udri:

kad poprskas sirak sa preparatom od kog on skroz pocrveni onda je sirak 100% unisten . 100% deluju eqvip ,grid,cordus..

_________________________________________________Post je spojen: [time]1244410431[/time]_________________________________________________
ostale nisam probao ...cini mi se i atrazin posle setve pre nicanja

sa ekvipom se cale razocarao prosle godine i sirak je posle prskanja dobio ljubicastu boju a posle 2 nedelje se videlo kako je ponovo krenuo da tera nove listoe i brzo se razvijao tako da je ti isto kao i laudis i ima tu retrovegetaciju :udri: jel ima nesto bolje od ekvipa?

sve zavisi od uslova prskanja i kolicine otrova.... moj stric je isao sa max dozom eqvipa i sirak je sav izgoreo a kukuruz svakog dana sve veci .
_________________________________________________Post je spojen: [time]1244410963[/time]_________________________________________________
:off_topic: :off_topic: :off_topic: :off_topic: :off_topic: :off_topic:

e ovako ekipa.Ja sam relativno novi ovdje na forumu i vidim da imate kojekakvih problema :sta: ja tretiram sa motivellom i jaaaaako sam zadovoljan sa njime,ne tretiram sa dubinskim preparatima i motivellu dodam još i mustang za širokolisne tako dobijem odličnu kombinaciju.Ovo je možda malo skuplja varijanta ali se isplati! ::novac:: ::novac::

ej ljudi, a sta bi bilo kad bi se ove godine posle zetve psenice tretirala njiva totalom, da li bi iduce godine na toj njivi bilo korova, ako na njoj zasejem kukuruz :sta:

tabak je napisao(la):
ej ljudi, a sta bi bilo kad bi se ove godine posle zetve psenice tretirala njiva totalom, da li bi iduce godine na toj njivi bilo korova, ako na njoj zasejem kukuruz :sta:
bilo bi ipak ja više praktikujem tanjiranje nego total pa sledeće godine ga lupim sa špecijom

Ja sam radio i ovako i onako i total se pokazao efikasniji gde ima rizomskih korova! Sledece godine se pojave samo semenski korovi koje je kudikamo lakse (i jeftinije) suzbiti u kukuruzu!

todor je napisao(la):
tabak je napisao(la):
bilo bi ipak ja više praktikujem tanjiranje nego total pa sledeće godine ga lupim sa špecijom
Pa mozda je bolji sistem tanjiracom pod uslovom da je cilj prosiriti povrsinu pod sirkom, pa zatim istu povrsinu tretirati protiv sirka :sta: Postoji li ''rad'' viska u slucaju tanjiranja ? Los posao po meni. :nono: ::lose::

Po meni je bolje posle zetve istanjirati ili plitko uzugoriti da se zemlja nesusi.Ako ima rizomskih korova oni svi izrastu do kraja avgusta pa ih tada suzbiti sa totalom.

kirajev recept je cini mi se logican, ove godine cu tako uraditi pa cemo videti rezultat :udri:

Nije sve objasnjeno : 1-Jel iseckana slama? 2-Koliko vremena protekne od zetve do garenja? 3-Koliko ima rizomskog sirka na njivi i hoce li ili nece prosuti seme? Sta je kvalitetnije i ujedno jeftinije? Po meni: Iseckana slama + total pre nego sto sirak baci seme + zimsko oranje.

Nazad
Vrh