Strništa i rad na njima

E pa mogli bi mi Sremci nešto i zaraditi sa izvozom sirka u Bačku i Banat!A šta kažete :D

Pa mogli bi, stvarno. :D

Mićo, 'oćeš da ti pošaljemo malo semena sirka? Besplatno ćemo ga tretirati Ponchom, ili Furadanom.

Dobićeš deklaraciju i propratni sertifikat o kvalitetu semena. :D

Možemo se dogovoriti i o zasnivanju semenske proizvodnje, kako bi sirak prilagodili toj njivi.

Neka hvala.... U backoj sasvim fino uspeva tako da manjka nema a u tim parcelama gde nema sirka gajim druge vrste korova... Jel treba nekom rasada divlje kupine ili divljeg graska.... :haha: :haha: :haha:

Kod nas je 1999 -2000 deo atara gde je ritska crnica lezala voda .Do tada nije bilo bas mnogo sirka, a posle toga jedno 2 god. skoro nista od sirka. Kako su godine postajale susnije on polako opet zauzima svoje mesto.

Johny CASE IH je napisao(la):
sirka ima svuda nema gde ga nema i ja nisam nigde jos video njivu koja nema divljeg sirka osim mojih naravno na kojima ih gotovo da nema jer svaki put dobro motikom suzbijemo pa ga nema ali ima onih koji nemogu da se izbore s njim a nekada divljeg sirka nije bilo pre 30 godina i do tada su bile samo sirokolisni korovi dok su divlji sirak su nam doneli iz amerike kao i ambroziju :zli: ::lose:: i pustili s aviona i tako nisu bili herbicidi za to pa se to rasirilo svuda i eto sada moramo da se borimo s tim.... :zli: :udri: :udri:
aj ne lupaj više motikom ga sigurno nećeš uništiti

todor je napisao(la):
aj ne lupaj više motikom ga sigurno nećeš uništiti

Neznaš ti kakvu on ima motiku, možda kao i ja, ta čupa i žile, korijen ma sve. U držalo se sipa plava kompresija.

Motikom u sirak, sizifov posao..

ajde nelupaj NA nebudi glup :nono:
ja sirak u kukuruzu najbolje unistim motikom i rukom kad ga izvucem iz rizoma i on se lepo sunca na suncu i tad sigurno znam da vise nece tamo rasti :D

A kod nas je jedan komsija koji je poznat po svakojakim izumima pravio spartac koji ce odma i da okopa kukuruz....i na kraju je iz nepoznatih razloga odustao od pronalaska... ::namigivanje::
@janko osim onog dela koji se otkinuo i ostao u zemlji.... Sirak NEMOZE unistiti motikom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

znam da se sirak nemoze unistiti 100posto ali se moze ako ga izvuces sa korenom onda on tamo nece vise rasti a ako je jako zakorovljen onda ga samo iscupas i motikom izvucem koren ali nikad se nemoze sasvim izvuci i makar komadic korena ostaje u zemlji ali bitno je da dok on nikne kukuruz ce biti visok i sirak nece napredovati tako brzo ali sve u svemu ja da vam iskreno kazem nevolim kopati motikom samo me moj cale forsira da to radim pa moram ali jbg cale neveruje u hemiju osim matona(koji oslabi kukuruz pa lako puca kad se zagrta i kad je velik) i kaze da nijedan herbicid nemoze potpuno da unisti sirak i korove i kao svaki herbicid samo zaustavi rast korova pa on posle 2 3 nedelje ponovo krene kad je kukuruz vec visok pa se tolko nevidi ali sta je tu je valjda cu ga jednog dana naterati da prska sa herbicidima i da nemoram vise kopati sa motikom....

Ti caleta postavi za komp, nadji mu temu i daj da cita o korovima i njihovom suzbijanju.Tvoj cale nebi trebalo da je stariji od mene,pa nije valjda tako staromodan i tradicionalista ,da ne prihvata novine.

epa jeste tako staromodan i tradicionalni covek i pomalo tvrdoglav pa tesko prihvaca inovacije u poljoprovredi i najvise se drzi toga sto je bilo pre 20 godina ali jbg a za komp ga nemogu postaviti jer nezna nista raditi na njemu i takav je kakav je inace on je 63g

Nazad
Vrh