ja sam radio i na prljavim tj na arendi koja je bila džungla i za dve godine sam je doveo u red ali je bilo poslaMatić je napisao(la):To može kod njiva koje nisu prljave
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja sam radio i na prljavim tj na arendi koja je bila džungla i za dve godine sam je doveo u red ali je bilo poslaMatić je napisao(la):To može kod njiva koje nisu prljave
uništićeš i to dosta korova ja tako radim već 10god i nikad se nisam pokajaopidikanac je napisao(la):nadam se da ču tako da uradim pa kako mu bude videčemo rezultate verujem što kaže paorpaor da nemogu sav korov uništiti ali jedan veeeeliki deo hoču
kod mene svi koji su prskali lepo traže od mene da im tanjiram pa sad neznam koje pametan jer ja sam dosta očistio njive sa tanjiranjempidikanac je napisao(la):znam ja da takav posao košta to su tri oranja dva puta drljača prskanje ja znam da kada se pojavila hemija ljudi su prestali da dvaput ugare i oru zimsko nego su prešli na hemiju i zimsko a ja želim da sastavim i taj stari način čiščenja njive i da primenim nove tehnologije
kod mene su to probali i opet se vratili na tanjiranje 2x pa setvospremač i onda duboko e sad svako ima svoje ja radim čim sklonim slamu koju baliram odmah ide tanjiranje makar i noću pa posle 3 nedelje još jednom pa onda setvospremač i pred duboko razbacivanje stajnjaka nekad i pre jer sejem detelinu na strnište pa posle razbacivanja uzorem i onda drljanje setvospremač i sejanjePeter je napisao(la):Pa zar nije bolje iza vrsidbe tanjirati 1x, da se podstakne korov na nicanje i zadrzi vlaga u zemljistu, pa oprska totalom kad nikne korov, i ostavi do zimskog oranja?
tako sam uradio ove godine,medjutim,posle 3 nedelje je trava opet krenula,tako da total bas i nije za spas.Peter je napisao(la):Pa zar nije bolje iza vrsidbe tanjirati 1x, da se podstakne korov na nicanje i zadrzi vlaga u zemljistu, pa oprska totalom kad nikne korov, i ostavi do zimskog oranja?
Kolega,seme sirka konkretno znam da je 34godine klijavopidikanac je napisao(la):ima se može se može neko reči da nisam normalan ali siguran sam da sam uništio sav korov i da tu njivu sad treba samo održavati inače tu sam njivu skoro dobio i nije baš čista ima sirka i ambrozije za izvoz
ljusha je napisao(la):Ja sam prskao dva puta,i bilo je odlično.
Prvi put krajem jula 1,5l.-kj
Drugi put krajem avgusta 1,5l.-kj
Sredinom oktobra-duboko oranje.
mindjušar je napisao(la):Kolega,seme sirka konkretno znam da je 34godine klijavopidikanac je napisao(la):ima se može se može neko reči da nisam normalan ali siguran sam da sam uništio sav korov i da tu njivu sad treba samo održavati inače tu sam njivu skoro dobio i nije baš čista ima sirka i ambrozije za izvoz
Peter je napisao(la):Pa zar nije bolje iza vrsidbe tanjirati 1x, da se podstakne korov na nicanje i zadrzi vlaga u zemljistu, pa oprska totalom kad nikne korov, i ostavi do zimskog oranja?
kolega iz koje je to knjige citat? A ako niko neće da te opomene,ja ću,za novajlije prvo http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.3465, pozdravindividualni proizvodjac je napisao(la):ovako ljudi.... ljstenjem tj zaoravanjem strnista (ugarivanjem) se postize sledece:
1. cuva se vlaga jer se koren uklanja iz zemlje i zemljiste ne salje vodu u ostatak biljke koji nije uklonjen zetvom tj stabljiku
2. korovi se pospesuju na rast i posle se u jesen pre cvetanja zaoru i time se izvrsava zeleno djubrenje njive...
3.ima tu jos mnogo razloga ali me merzi da pisem...