Strništa i rad na njima

ja sam na pšenicu posejo zp434

21.8.2010 Tanjiranje korova na strništima...

A ovako to izgleda nakon dva prolaza..

Strniste 3 nedelje nakon tretiranja totalom:
108epuw.jpg

a kad sve to izgori i ostane pepeo obavezno da skines vrata i da ides sto brze :haha: :haha:

naravno raditi po najvecem suncu :haha:

Nadam se da ću od nedelje uspeti bar da potanjiram strnjiku.Danas još ima malo vode u tragove kuda je prošao kombajn.

ja planiram da ove godine odmah posle vršidbe plitko ugarim 10-15cm i drljačom poravnam sačekam da nikne sve što može da niče pa onda sve to totalom ostavim mesec dana pa ponovo ugaraim sada malo dublje pa onda zimsko kad dođe vreme za to što neko reče da probam i hemiju i hladan čelik možda je nekom ovo skupo i nepotrebno ali verujem iz iskustva da zemlja voli da se što više prevrče a total je tu kao atomska bomba i verujem da če iduče godine rod isplatiti uloženo ::novac::

Baš.Takođe sam to radio ali više ne jer jednostavno nema nikakve razlike u prinosu kod zemlje koja je orana tri puta(trojanjena)i zemlje koja je orana jednom.Ulog je prevelik jednostavno

ima se može se :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: može neko reči da nisam normalan :nono: ali siguran sam da sam uništio sav korov i da tu njivu sad treba samo održavati inače tu sam njivu skoro dobio i nije baš čista ima sirka i ambrozije za izvoz

Korov se ne moze unistiti vec samo svesti na razumnu meru. Znas li koliko semena ceka da nikne u tvojoj njivi ?

a naprime ovakor:
slama se skloni,istanjira 1,kad trava krene spremac,pa ako bude potrebe jos jednom spremac i onda zimsko.

KishRobert je napisao(la):
a naprime ovakor:
slama se skloni,istanjira 1,kad trava krene spremac,pa ako bude potrebe jos jednom spremac i onda zimsko.
bolje je dva puta tanjiranje pa tek onda setvospremač ja tako radim i sa malo goriva očistim njivu

Nazad
Vrh