Strništa i rad na njima

kod mene pola ugareno a pola u petak oprskano.
i ugar će dobiti total za 10-ak dana.

Danas smo prskali strnjike koje su prve pokošene,bogami dobro"brucalo".Na parceli koja je najbliža selu umalo da bude "pomoć prijatelja".Nisam ni sanjao da je toliko testavno i meko_Ostale parcele smo ostavili pošto je danas odneta slama a najavljuku popodne kišu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1HgKTJe2LGU[/youtube]

danas zavrsio garenje sa drugarovim plugom. ovde ocekujem sumu za 20 dana, tako da cu da ga oprskam totalom kad nikne i zimsko oranje i dovidjons

dragane18 al se rasipa zemlja.... mi smo jednu njivu uzorali 5 kj ali dosta su se dzombe izvaljivale ::lose:: ::lose::

Evo i mog danasnjeg rada na strnjistu drugo spremanje.Gareno je 10jula i taj dan spremano zbog vecih grudvi pogotovo po tragu konbaja.

205tvfp.jpg

2lkp2kp.jpg

nbb5fp.jpg

snlawl.jpg

30w6z4y.jpg

:D

@zeljko025
Što ovo nisi ostavio još 20 dana i raspalio totalom i onda najesen uzorao duboko?

@zeljko025
da nema, ali zar nije jeftinije oprskati totalom i onda duboko, nego trojaniti, tj povećevati troškove, pogotovo ako su malo dublje ugario...

Shale ti kao da total prodajes ...

Zar nije lepse ovako ? :ppozdrav: Dogodine ce biti 3x manje trave nego gde je prskano .

Zeljko

ova njiva je garant djubrena . jesam u pravu ?
videces sta si uradio sa stirom za par dana , nesto ce se dici od te trave garant .
Da sam ja bio na tvom mestu uradio bi isto sto i SHALE kaze. Cekao jos 7 dana i onda opalio sa totalom pa uzorao duboko.

Dragan18
jeste baceno je 5 cisterni osoke pred garenje do sad sam potrosio 35l nafte za garenje i dva spremanja,a to je oko 3500din a za totalni mi treba barem 6ili7 litara 3500din sredstvo i 1600din za uslugu prskanja tako da ce mi moze ostati jos i za drugo garenje.

Mislim da je bolje da je radio total, ali i ovo nije loše. A niko da ti pohvali spremač :D

ne ja neprodajem total,nego sam se pre par godina zeznuo i uradio isto kao i @zeljko025 i posle tri nedelje opet bilo trave...kao da ništa nisam radio...

total je ako se ja nevaram 300 din po litri, ja ga primenjujem oko 2,5 litara po jutru, pa sad izračunaj koliko treba za sredstvo, a ja kad prskam drugima radim za 500 dinara po jutru, ako je njegova voda, a ako je moja (voda) 1000...

inače ove godine sam od ukupno 12 jutara strništa 6 uzorao a 6 juče isprskao totalom...i ako bod da negde početkom oktobra duboko i to je to što se tiče strništa ove godine...

Bata jesam siguran , radim tako od pocetka 90 th godina kada i nije bilo herbicida nego neki madjarski svercovani titus sa ili bez lepka pa do danas a gledam sta ljudi rade u mojoj okolini pa povlacim paralelu a i racunica sto je prikazao moj zemljak Zeljko je ta .

Pokusavam da uloadujem sliku soje i kukuruza slikano neki dan pa da se uveris , uz opasku da je jednom okopana a kukuruz 2 puta. Ako mi podje za rukom tu su slike . Zeljko samo napred , svaka cast :ppozdrav:

Kod mene vec par godina paranja u kukuruzu nema, a ove godine cak ni u suncokretu.Sve je hemija odradila.Travke u njivi nema,cak ni na putu. :ppozdrav:

Zapitao si se kakvu medvedju uslugu radis naspram plodnosti zemlje ? Samo se nemoj obavestavati preko TV i zastitara . Recimo od stari ljudi bi mogli da uzmemo koji savet .

sto bi reko moj pokojni pradeda - ori slepce jedan ako mislis nesto da imas :cao:

inace ja sam to video kod ljudi koji su kod nas dosli sa kosova, oni recimo strnjiku ugare, pa u jesen pooru i s proleca preoru oranje

Nazad
Vrh