Strništa i rad na njima

Da. Diskovi na prednjoj osovini su mejani, stavljeni neki spanski i mnogo bolje rade.

Meni i dalje nije jasno zasto pola ljudi koji vuku V tanjirace teraju kontra u odnosu na uradjeno?
To ispada kao da orete sa obicnim plugom a ulazite levim tockom u brazdu... :haha:

Bubu je napisao(la):
Meni i dalje nije jasno zasto pola ljudi koji vuku V tanjirace teraju kontra u odnosu na uradjeno?
To ispada kao da orete sa obicnim plugom a ulazite levim tockom u brazdu... :haha:
Bitno je samo okretanje na kraju njive, uvek moras skretati levo, ostalo nije bitno.
Farmer II je napisao(la):
case ih je napisao(la):
Da. Diskovi na prednjoj osovini su mejani, stavljeni neki spanski i mnogo bolje rade.
Taj Ares , koliko ima konja ? Vidi se da mu nije tesko uopste :cao:
Napisao sam u temi Claas traktori par reci o njemu, 205ks.

ZvonaHR je napisao(la):
205ks i tanjurača od 32 diska :sta:
32 diska i 4 metra radni zahvat na dubini od oko 15cm, pa zato trebe dosta konja.
Bubu je napisao(la):
Ima V tanjiraca koje moraju u desno spustene da se motaju al' dobro sad. Nije svejedno jer hoce da ostaju brazdice ako se tanjira kontra kao na snimku...
brazdice nisu velike jer je krajnji disk upola manji, koji sluzi da zatvori tu brazdicu i ova mora u levo da se mota.

Znam prijatelju jer i ja koristim vucnu V tanjiracu. Pretpostavljao sam da ima krajnji disk manji ali opet se poznaje brazdica a ja recimo ne volim da se to vidi ako ne mora.
Ja radim na sledeci nacin (tanjiraca Consum V28 sa kojom se isto mota na levo): prvi prohod sa desna na levo s'tim da dizem tanjiracu na krajevima i vodim racuna da niposto ne skrenem udesn sa spustenom a drugi prohod krenem od sredine i idem sa desna na levo vodjen brazdicom koja je ostala od poslednjeg prolaza prvog prohoda ili oba prohoda radim sa desna na levo ako postoji razor u njivi pa krecem od sredine i nema teoretske sanse da se poznaje bilo kakva brazdica!!!

Matić je napisao(la):
Da samo što je to super teška tanjirača pa 205ks ima šta da vuče

da je koliko teška ipak je to velika razlika taj od 200ks mora moči vuči i veču tanjuraču.Negdje pod temom tanjuranja imaš moju sliku gdje JD 8200 gdje u tanjuranju kukuružnjaka radi sa također teškom tanjuračom OLT TARA 36 zahvata 4,70m.Ovaj JD 6900 u mom avataru radi u kombinaciji također sa teškom tanjuračom OLT TARA 24

Lako moguće, eto i meni je falila teža tanjirača, da nemoram da radim dva prolaza, ali ipak sam uspeo da odradim posao...

Slika0019.jpg

Slika0022.jpg

Olt Morava samo je pre par godina rastavljena u sastavne komponente i generalno remontovana.... Čak su šrafovi koje nije bilo neophodno menjati odneti na galvanizaciju..... Premišljam se da napravim ramu za vučenu V tanjiraču pa da podbacim ove tanjire.....

Ove godine ništa još nisam radio na srnjištu.Pre neki dan šurak uspeo da upresuje slamu ali ga kiša sprečila da je odnese.Kiše nisu dozvolile da se udjem sa tanjiračom na one parcele gde je slama sklonjena ranije.Nadam se da ću uspeti da ih oprskam totalom.

Uploaded with ImageShack.us

Ja danas krećem u prskanje totalom... bogami ima gde sam skoro pa zakasnio....

Nazad
Vrh